ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τατάρ: Δεν θα εγκαταλείψουν τις εγγυήσεις και τον τουρκικό στρατό

Τατάρ: Δεν θα εγκαταλείψουν τις εγγυήσεις και τον τουρκικό στρατό

Δεν θα εγκαταλείψουν τη συνέχιση των εγγυήσεων της Τουρκίας και της στρατιωτικής της παρουσίας στο νησί σε μια συμφωνία που θα επιτευχθεί στην Κύπρο δήλωσε ο Ερσίν Τατάρ υποστηρίζοντας ότι εάν υπάρξει συμφωνία, μέρος αυτής θα είναι το ψευδοκράτος.

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, ο Τ/κ ηγέτης μιλούσε στο πλαίσιο εκδήλωσης στο κατεχόμενο Τζιάος χθες, ενώ εκδηλώσεις έγιναν και στα χωριά Μαράθα, Σανταλάρη, Αλόα για τις δολοφονίες Τ/κ κατά τη β φάση της εισβολής της Τουρκίας το 1974.

Στην ομιλία του στο Τζιάος ο κ. Τατάρ υποστήριξε και πάλι ότι η παγκόσμια κοινότητα καταδίκασε τα όσα γίνονται στη Γάζα, αλλά δεν παρενέβη και τα Ηνωμένα Έθνη παρακολουθούσαν την ώρα που «σφαγιάζονταν οι Τουρκοκύπριοι. Επομένως οι εγγυήσεις και στρατιωτική παρουσία της Τουρκίας είναι σημαντικές. Δεν ξεχνάμε ούτε αφήνουμε τους μάρτυρες να ξεχαστούν».

Οι νέοι, συνέχισε, πρέπει να γνωρίζουν καλά τον «αγώνα για ελευθερία και ύπαρξη» που έδωσαν οι Τ/κ. «Ήρθαμε στην ύπαρξη από την εξαφάνιση. Κερδίσαμε την ελευθερία και την ανεξαρτησία μας με τον αγώνα των μουτζαχεντίν μας και την επέμβαση της Τουρκίας», είπε εννοώντας την εισβολή.

Ο Ερσίν Τατάρ μίλησε και στην εκδήλωση στη Μαράθα, όπου αναφέρθηκε σε μια «μεγάλη γενοκτονία» που διαπράχθηκε εκεί, «την οποία δεν θα ξεχάσουμε ποτέ». Πρόκειται συνέχισε, για ατιμώρητες δολοφονίες, κι επικαλέστηκε έγγραφα, ισχυριζόμενος ότι η εντολή για τις μαζικές δολοφονίες Τ/κ στα τρία αυτά χωριά δόθηκε από την τότε ε/κ ηγεσία κι αυτοί που διέπραξαν αυτές τις δολοφονίες ήταν οι στρατιωτικοί και αστυνομικοί του κράτους. «Είμαστε αντιμέτωποι με μια τέτοια ντροπή» ανέφερε ο κ. Τατάρ εννοώντας πως δεν έχουν ακόμη τιμωρηθεί οι ένοχοι.

Επανέλαβε τον τουρκικό ισχυρισμό ότι η ειρήνη στην Κύπρο ήρθε στις 20 Ιουλίου 1974.

Οι «σφαγές αυτές άφησαν ανεξίτηλες πληγές στην κοινωνική μνήμη» και θυμούνται με βαθιά θλίψη τις βάναυσες επιθέσεις «της τρομοκρατικής οργάνωσης EOKA κατά του αμάχου πληθυσμού, από μωρά 16 ημερών μέχρι ηλικιωμένους 95 ετών, και το πικρό πρόσωπο του πολέμου» δήλωσε ο Γκιουρσέλ Μπενάν, «πρόεδρος» της «ένωσης μαρτύρων οικογενειών και αναπήρων βετεράνων», μιλώντας στην ίδια εκδήλωση.

Ο κ. Μπενάν δήλωσε ότι το πιο θεμελιώδες και αναφαίρετο θεμελιώδες δικαίωμα που έχει ένας άνθρωπος από τη γέννησή του είναι το δικαίωμα στη ζωή και άλλα ανθρώπινα δικαιώματα δεν μπορούν να αναφέρονται σε μια κατάσταση, όπου το δικαίωμα στη ζωή καταργείται.

Η Κύπρος, είπε, υπέστη αρκετά δεινά και εξέφρασε άποψη ότι μπορεί να επιτευχθεί μόνιμη λύση εάν δημιουργηθεί ένα περιβάλλον όπου οι Τουρκοκύπριοι θα έχουν ίσα δικαιώματα και κυριαρχία και θα βασίζονται στις εγγυήσεις της Τουρκίας.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Αναστολή πτήσεων σε δύο γερμανικά αεροδρόμια λόγω παρεμβάσεων ακτιβιστών

• Χειροπέδες σε 21χρονο - Τον έψαχναν για κλοπή περιουσίας και τον συνέλαβαν για κατοχή ναρκωτικών

• Φουλ ερωτευμένος ο Φειδίας Παναγιώτου – Με ποια κάνει τον γύρο της Ευρώπης – Βίντεο

• Μαρία Κορινθίου: Έκανε ανάρτηση για τη γιορτή της και ο Γιάννης Αϊβάζης τη σχολίασε

• Ψάχνετε ανάσα δροσιάς, ψυχαγωγία για τα παιδιά και φαγητό; – Ποια mall θα μείνουν ανοιχτά τον 15Αύγουστο

• Γέμισαν οι εκδρομικοί χώροι στα ορεινά - Ποιοι είναι πλήρεις και πού υπάρχει διαθεσιμότητα



Βλήμα στον Ακάμα: Τι εντόπισε ο πυροτεχνουργός από εξετάσεις στη σκηνή

Βλήμα στον Ακάμα: Τι εντόπισε ο πυροτεχνουργός από εξετάσεις στη σκηνή

Στο σημείο όπου ανευρέθει το βλήμα μετέβει πυροτεχνουργός.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top