Προσπάθησαν να περάσουν στα κατεχόμενα από στρατιωτική περιοχή - Με ναρκωτικά ο ένας

Προσπάθησαν να περάσουν στα κατεχόμενα από στρατιωτική περιοχή - Με ναρκωτικά ο ένας

Υπό "κράτηση" τέθηκαν στα κατεχόμενα χθες 8 νεαροί Αφρικανοί οι οποίοι προσπάθησαν να περάσουν από τις ελεύθερες περιοχές στις κατεχόμενες, μέσω στρατιωτικής περιοχής στην περιοχή Αφάνεια – Ορνίθι. Στόχος τους, είπαν στο «επαρχιακό δικαστήριο» Λευκωσίας ήταν να επωφεληθούν από την «εργασιακή αμνηστία» που άκουσαν ότι παραχωρεί το ψευδοκράτος και να παραμείνουν στα κατεχόμενα.

Ο τ/κ Τύπος αναφέρει σήμερα ότιτα οκτώ πρόσωπα πέρασαν με αυτοκίνητο στη στρατιωτική περιοχή στα κατεχόμενα. Μετά τη "σύλληψή" τους στο τσαντάκι ενός εντοπίστηκε ποσότητα ναρκωτικής ουσίας. Για να διαπιστωθεί τί είδους ουσία είναι η «αστυνομία» ζήτησε και πήρε διήμερο ένταλμα "κράτησης όλων των υπόπτων".

Η Ντιαλόγκ αναφερόμενη στην είδηση σήμερα σχολιάζει ότι το τελευταίο διάστημα παρατηρείται αύξηση των παράνομων μεταναστών που μεταβαίνουν από την ε/κ πλευρά στα κατεχόμενα και πιθανόν αυτό οφείλεται στον «νόμο» για την «εργασιακή αμνηστία» που είναι ακόμα σε ισχύ κι αφορά το "παράνομο" εργατικό δυναμικό στο ψευδοκράτος που θα μπορέσει να παρει "άδεια παραμονής και εργασίας".

Εξάλλου, η Χαβαντίς γράφει σήμερα ότι "συνελήφθη" ένα άτομο σε επιχείρηση της «αστυνομίας» στην κατεχόμενη Λευκωσία για τη μεταφορά πέραν του ενός κιλού ναρκωτικών ουσιών από τον «νότο στο βορρά», με την εφημερίδα να σχολιάζει ότι παλιότερα ήταν αντίστροφο το εμπόριο, από τις κατεχόμενες στις ελεύθερες περιοχές.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ: «Η Κύπρος θα αξιοποιήσει το SAFE με σκοπό την ενίσχυση των αμυντικών μας δυνατοτήτων»

ΠτΔ: «Η Κύπρος θα αξιοποιήσει το SAFE με σκοπό την ενίσχυση των αμυντικών μας δυνατοτήτων»

Η Κυπριακή Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ έρχεται σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή για την Ευρώπη, είπε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Αντόνιο Κόστα, ο οποίος είχε σήμερα συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Χριστοδουλίδη, σημειώνοντας ότι η ΕΕ βασίζεται στην Κύπρο για τη διαχείριση κατά την Προεδρία της, αρκετών σημαντικών ζητημάτων που απασχολούν την ΕΕ, ενώ αναφερόμενος στο πρόγραμμα SAFE είπε ότι καμιά τρίτη χώρα, η οποία απειλεί την ασφάλεια κράτους μέλους της ΕΕ, δεν μπορεί να το αξιοποιήσει.

BEST OF TOTHEMAONLINE