ΔΙΕΘΝΗ

Ατλαντικός: Ο τυφώνας Ερνέστο ενισχύεται καθώς κατευθύνεται προς τις Βερμούδες

Ατλαντικός: Ο τυφώνας Ερνέστο ενισχύεται καθώς κατευθύνεται προς τις Βερμούδες

Η τροπική καταιγίδα Ερνέστο ενισχύθηκε χθες περαιτέρω σε τυφώνα κατηγορίας 2 της 5βαθμης κλίμακας Σαφίρ-Σίμπσον καθώς κατευθύνεται με ταχύτητες ανέμων της τάξης των 155 χλμ./ώρα προς τις Βερμούδες, έχοντας ήδη προκαλέσει σοβαρές ζημιές στο Πουέρτο Ρίκο, όπου άφησε εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες χωρίς ρεύμα.

Σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων (NHC) των ΗΠΑ, «ο Ερνέστο προβλέπεται να είναι ένας μεγάλος τυφώνας κοντά στις Βερμούδες το Σάββατο», όπου θα μπορούσε να προκαλέσει καταστροφικές ζημιές.

Μόνο 11 τροπικές καταιγίδες έχουν φτάσει απευθείας στο αρχιπέλαγος των Βερμούδων, ένα σύμπλεγμα 181 νησιών με πληθυσμό 64.000 κατοίκους, από τότε που υπάρχουν καταγεγραμμένα αρχεία το 1851 σε αυτήν την υπεράκτια κτήση του Ηνωμένου Βασιλείου.

Οι τυφώνες Γκονσάλο το 2014 και Φαμπιάν το 2003 ήταν οι πιο καταστροφικές καταιγίδες που έπληξαν τις Βερμούδες τα τελευταία χρόνια, προκαλώντας ζημιές εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων και αφήνοντας τα περισσότερα νησιά χωρίς ηλεκτρική ενέργεια. Ο Φάμπιαν μάλιστα κόστισε τη ζωή σε 4 ανθρώπους, η πρώτη καταιγίδα που προκάλεσε θανάτους στο αρχιπέλαγος από το 1926.

Ο Ερνέστο έγινε τυφώνας την Τετάρτη αφού εγκατέλειψε το Πουέρτο Ρίκο ως τροπική καταιγίδα. Παρ’ όλα αυτά, προκάλεσε σημαντικές ζημιές, με τις πλημμύρες να καλύπτουν δρόμους και να καταστρέφουν σπίτια και οχήματα, ενώ περίπου 407.000 σπίτια και επιχειρήσεις υπολογίζεται ότι έμειναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.

Ο Ερνέστο είναι η πέμπτη μεγάλη τροπική καταιγίδα της φετινής περιόδου τυφώνων στον Ατλαντικό, η οποία σύμφωνα με τους επιστήμονες αναμένεται ιδιαίτερα έντονη.

Πηγή: Reuters/ertnews

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Ευλογιά των πιθήκων: Ανησυχία για την εξάπλωσή της στην Ευρώπη - Το ECDC αύξησε το επίπεδο συναγερμού

• Κρίσιμα 60χρονος στο ΓΝ Λευκωσίας - Επιχειρούσε να ανάψει κάρβουνα και υπέστη εγκαύματα

• Καλοκαιρινές εξορμήσεις: Αυτά είναι τα top 10 ιστορικά αξιοθέατα της Κύπρου που πρέπει να επισκεφθείς - Δείτε εικόνες

• Αγοράζουν τελικά ηλεκτρικά οχήματα οι Κύπριοι; - Η θέση μας σε σύγκριση με τις υπόλοιπες χώρες της ΕΕ

• Θέλετε να κάνετε διακοπές στην εξοχή; Στο «Σταυρό της Ψώκας» μπορείτε να κατασκηνώσετε ή να κλείσετε δωμάτιο – Πληροφορίες

• Γιάννης Ζουγανέλης: Κάηκε το σπίτι του μετά από τις φωτιές



Επιθέσεις κατά ντελιβεράδων: Χειροπέδες σε ένα πρόσωπο - Καταζητούνται ακόμα δύο - Δείτε βίντεο

Επιθέσεις κατά ντελιβεράδων: Χειροπέδες σε ένα πρόσωπο - Καταζητούνται ακόμα δύο - Δείτε βίντεο

Εκδήλωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν το μεσημέρι διανομείς φαγητού στη Λεμεσό. Διαμαρτυρήθηκαν για τα συχνά επεισόδια βίας εις βάρος τους ζητώντας προστασία στην εκτέλεση της εργασίας τους.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top