ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων: Τι γράφουν σήμερα Σάββατο 17 Αυγούστου

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων: Τι γράφουν σήμερα Σάββατο 17 Αυγούστου

Τα ζητήματα που προκύπτουν από ανακοίνωση της Συντεχνίας Επιστημονικού Προσωπικού ΑΗΚ (ΣΕΠΑΗΚ), που αναφέρεται σε σειρά αιτημάτων του Συνδέσμου Αγοράς Ηλεκτρισμού (ΣΑΗ), η πρόσκληση του Υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας για να συμμετάσχει στο άτυπο Συμβούλιο Εξωτερικών ΕΕ, το θέμα της ηλεκτρικής διασύνδεσης και τη στάση ΡΑΕΚ και η απεργία των διανομέων φαγητού, οι οποίοι χθες πραγματοποίησαν εκδήλωση στη Λεμεσό για να διαμαρτυρηθούν για τις επιθέσεις σε βάρος τους είναι τα κύρια θέματα στις σημερινές εφημερίδες.

Η «Αλήθεια» υπό τον τίτλο “Αφαίμαξη πολιτών για το εύκολο κέρδος» γράφει στο κύριο της θέμα ότι η Συντεχνία Επιστημονικού Προσωπικού ΑΗΚ (ΣΕΠΑΗΚ), αναφέρεται σε σειρά αιτημάτων του Συνδέσμου Αγοράς Ηλεκτρισμού (ΣΑΗ) υποστηρίζοντας ότι επιχειρεί καθοδήγηση πολιτικών αποφάσεων για εξυπηρέτηση συμφερόντων μελών του, αγνοώντας τους καταναλωτές. Αλλού αναφέρει ότι η επίθεση στο Κουρσκ άλλαξε τα δεδομένα του πολέμου. Γράφει επίσης ότι αυξήθηκε το επίπεδο συναγερμού από το ECDC για την Ευρώπη όσον αφορά την ευλογία των πιθήκων.

Ο «Πολίτης» στο κύριο του θέμα με τίτλο «Πρόσκληση σε Φιντάν με το βλέμμα στο Κυπριακό» γράφει ότι ο Υπουργός Εξωτερικών Κωσταντίνος Κόμπος σε δηλώσεις στην εφημερίδα έκανε λόγο για εποικοδομητική στάση της Λευκωσίας. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ενώπιον Κακουργιοδικείου αναμένεται να παραπεμφθεί ο 25χρονος Ισραηλινός για νέα υπόθεση σφετερισμού ε/κ περιουσίων στα κατεχόμενα. Αναφέρει αλλού ότι αυξημένο είναι το επίπεδο συναγερμού για την Mpox.

«Ο Φιλελεύθερος» τιτλοφορεί το κύριο του θέμα «Μάχη για τη ζημιά από το καλώδιο» και αναφέρεται σε πιέσεις πανταχόθεν για να δεχθεί η ΡΑΕΚ να πληρώσουν οι καταναλωτές αν πει όχι η Τουρκία και γράφει για δυσφορία για την Κυβέρνηση που δεν αναλαμβάνει ευθύνη. Γράφει επίσης σε άλλο θέμα ότι μετράμε ήδη 10 περισσότερους νεκρούς φέτος στα δυστυχήματα. Ο «Φ» αναφέρεται σε τρόμο για νέες επιδημίες και γράφει για κλοιό ιών και βακτηρίων.

Η «Χαραυγή» κάτω από τον τίτλο «Ιδιωτικά υπερκέρδη στον ηλεκτρισμό αφαιμάσσουν τους καταναλωτές» αναφέρεται στο κύριο της θέμα σε έντονες επικρίσεις της ΣΕΠΑΗΚ έναντι του ΣΑΗ για εξυπηρέτηση οικονομικών συμφερόντων. Γράφει επίσης αλλού ότι σε ισχύ βρίσκεται κανονισμός για την αποκατάσταση της φύσης έως το 2030. Αναφέρει αλλού ότι στη Ντόχα κρατούν ζωντανές τις διαπραγματεύσεις για τον πόλεμο στη Γάζα με συμβιβαστική πρόταση των ΗΠΑ.

Η αγγλόγλωσση «Cyprus Mail» με τίτλο «Σε 72ωρη απεργία οι διανομείς φαγητού» γράφει στο κύριο της θέμα για τη χθεσινή ειρηνική εκδήλωση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν στη Λεμεσό οι οποίοι καταγγέλλουν την αύξηση βίας σε βάρος τους. Αναφέρεται επίσης στην επιστροφή κυπριακής αποστολής βοήθειας στη Βόρεια Μακεδονία για αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών. Σε άλλο θέμα γράφει ότι οι βλάβες στο δίκτυο ηλεκτρισμού είναι αναπόφευκτες με επακόλουθο τις διακοπές ρεύματος εν μέσω αυξημένης ζήτησης

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Τμήμα Δασών: Η επαγρύπνηση προστατεύει τα δάση της Κύπρου – Η ανίχνευση, η αναγγελία και το σύστημα επιφυλακής - Βίντεο

• Χαμάς: Η πρόταση-γέφυρα των ΗΠΑ, ευθυγραμμίζεται με τους ισραηλινούς όρους για συμφωνία

• Έπιασαν 30χρονο με την «πραμάτεια» του: Πρώτα στο όχημα του και μετά έκαναν «ντου» στην οικία του

• Καμίνι με κίτρινη προειδοποίηση, αλλά δεν αποκλείονται οι βροχές - Αναλυτικά ο καιρός

• Αυτά είναι τα πιο συνηθισμένα ονόματα που ακούς στην Κύπρο - Οι δεκάδες ανδρών και γυναικών

• Τα «διαμάντια» της Κύπρου: Αυτές είναι οι πιο όμορφες παραλίες του νησιού - Δείτε φωτογραφίες



Απαντά η Αστυνομία: «Δεν έχουν ρατσιστικά κίνητρα οι επιθέσεις εναντίον διανομέων φαγητού»

Απαντά η Αστυνομία: «Δεν έχουν ρατσιστικά κίνητρα οι επιθέσεις εναντίον διανομέων φαγητού»

Οι επιθέσεις εναντίον διανομέων φαγητού στη Λεμεσό δεν έχουν ρατσιστικά κίνητρα, εκτιμά η Αστυνομία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top