ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρέσβης ε.τ. Κ. Λεοντίου: «Η σύγκρουση Ρωσίας-Ουκρανίας παίρνει νέα μορφή»

 Πρέσβης ε.τ. Κ. Λεοντίου: «Η σύγκρουση Ρωσίας-Ουκρανίας παίρνει νέα μορφή»

Η σύγκρουση Ρωσίας-Ουκρανίας παίρνει νέα μορφή και νέες διαστάσεις, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Κώστας Λεοντίου, Πρέσβης επί τιμή.

Ερωτηθείς από το ΚΥΠΕ σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο Ρωσίας-Ουκρανίας και την άποψή του, αν η επίθεση του Κιέβου σε ρωσικά εδάφη θα ωθήσει τη Μόσχα να καθίσει στο τραπέζι του διάλογου ή αν θα συνεχιστεί η σύγκρουση, ο κ. Λεοντίου ανέφερε ότι δεν υπάρχει απλή απάντηση στο ερώτημα αυτό.

«Απλώς θα έλεγα ότι η σύγκρουση παίρνει νέα μορφή και νέες διαστάσεις», σημείωσε.

«Μετά την επίθεση της Ουκρανίας και την κατάληψη κάποιων εδαφών ο αμυνόμενος γίνεται επιτιθέμενος και ταυτόχρονα όμως, παρέχει δυστυχώς κάποια επιχειρήματα στον επιτιθέμενο, στην προκειμένη περίπτωση τη Ρωσία, να ανοίξει νέα μέτωπα, ή να έχει λιγότερες αναστολές στις επιθέσεις της», πρόσθεσε.

Για το εάν θα βοηθήσει κατά κάποιον τρόπο σε διαπραγματεύσεις, ο κ. Λεοντίου επεσήμανε ότι «ευτυχώς, διευρύνεται ο κύκλος των χωρών που ζητούν συμμετοχή της Ρωσίας στις διαπραγματεύσεις το οποίον είναι ένα ουκ άνευ για την επίτευξη μιας συμφωνίας», και αναφέρθηκε στην πρόσφατη κοινή δήλωση Ελβετίας και Ιταλίας. Υπήρχαν επίσης, πρόσθεσε, οι προσπάθειες της Ουγγαρίας και του ιδίου του Πάπα σε μια δήλωση που είχε κάνει.

Ο κ. Λεοντίου εξέφρασε την άποψη ότι η Ρωσία δεν θα γίνει πιο διαλλακτική μετά την επίθεση της Ουκρανίας, «πιθανόν να σκληρύνει ακόμη περισσότερο η στάση της για λόγους γοήτρου», θεωρώντας μάλιστα τη Δύση – τις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο - υπεύθυνη, όπως δήλωσαν καθαρά, για τον εξοπλισμό των ουκρανικών δυνάμεων, πρόσθεσε.

Σημείωσε ακόμη ότι δεν βλέπει με πιο τρόπο μπορεί να υποβοηθήσει ούτε καν η ανταλλαγή εδαφών διότι η ίδια η Ουκρανία δήλωσε ότι δεν πρόκειται να προσαρτήσει αυτά τα εδάφη, αναφέροντας ότι «μπαίνουμε σε αχαρτογράφητα ύδατα».

Σε παρατήρηση του ΚΥΠΕ ότι η Ουκρανία είπε ότι επιτέθηκε σε ρωσικό έδαφος για να σταματήσει τη Ρωσία, η ο κ. Λεοντίου είπε ότι δεν γνωρίζει από στρατιωτικής πλευράς ποιες εφεδρείες διαθέτει η κάθε πλευρά, αλλά ότι κάποια κείμενα που έχει διαβάσει μιλούν για εξουθενωμένες δυνάμεις Ουκρανών και ότι οι Ρώσοι αναγκάστηκαν να μεταφέρουν στο πεδίο της μάχης νεαρούς και ανεκπαίδευτους στρατιώτες. «Αυτά διαρρέουν και δεν ξέρω πού βρίσκεται η αλήθεια και που η προπαγάνδα, ας ευχηθούμε, όπως και για το μεσανατολικό, ότι θα πρυτανεύσει επιτέλους η λογική για να σταματήσει αυτή η ανθρωποσφαγή», είπε ο κ Λεοντίου.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Τμήμα Δασών: Η επαγρύπνηση προστατεύει τα δάση της Κύπρου – Η ανίχνευση, η αναγγελία και το σύστημα επιφυλακής - Βίντεο

• Χαμάς: Η πρόταση-γέφυρα των ΗΠΑ, ευθυγραμμίζεται με τους ισραηλινούς όρους για συμφωνία

• Έπιασαν 30χρονο με την «πραμάτεια» του: Πρώτα στο όχημα του και μετά έκαναν «ντου» στην οικία του

• Καμίνι με κίτρινη προειδοποίηση, αλλά δεν αποκλείονται οι βροχές - Αναλυτικά ο καιρός

• Αυτά είναι τα πιο συνηθισμένα ονόματα που ακούς στην Κύπρο - Οι δεκάδες ανδρών και γυναικών

• Τα «διαμάντια» της Κύπρου: Αυτές είναι οι πιο όμορφες παραλίες του νησιού - Δείτε φωτογραφίες



Απαντά η Αστυνομία: «Δεν έχουν ρατσιστικά κίνητρα οι επιθέσεις εναντίον διανομέων φαγητού»

Απαντά η Αστυνομία: «Δεν έχουν ρατσιστικά κίνητρα οι επιθέσεις εναντίον διανομέων φαγητού»

Οι επιθέσεις εναντίον διανομέων φαγητού στη Λεμεσό δεν έχουν ρατσιστικά κίνητρα, εκτιμά η Αστυνομία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top