Σε επίπεδο «Κόκκινου Συναγερμού» ο κίνδυνος δασικών πυρκαγιών την Κυριακή

Σε επίπεδο «Κόκκινου Συναγερμού» ο κίνδυνος δασικών πυρκαγιών την Κυριακή

Σε επίπεδο «Κόκκινου Συναγερμού» παραμένει ο κίνδυνος πρόκλησης δασικών πυρκαγιών και την Κυριακή 18 Αυγούστου 2024, σύμφωνα με ανακοίνωση του Τμήματος Δασών.

Στην ανακοίνωση το Τμήμα Δασών υπογραμμίζει ότι απαγορεύεται το άναμμα φωτιάς χωρίς άδεια και ότι συνιστά αδίκημα το οποίο σύμφωνα με τον περί Δασών Νόμο του 2012, τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι 10 χρόνια ή με πρόστιμο μέχρι €50.000,00 ή και τις δύο ποινές μαζί και σύμφωνα με τον περί Προλήψεως Πυρκαγιών στην Ύπαιθρο Νόμο του 1988 μέχρι 5 χρόνια ή με χρηματική ποινή μέχρι €20.000 ή και τις δύο ποινές μαζί.

Υπενθυμίζει, ακόμα, ότι το άναμμα φωτιάς,για ετοιμασία φαγητού, επιτρέπεται μόνο στις ψησταριές των εκδρομικών χώρων.

Τέλος, απευθύνει «θερμότατη έκκληση προς το κοινό να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό κατά τις εξορμήσεις του, αποφεύγοντας πλήρως ενέργειες και δραστηριότητες που πιθανόν να προκαλέσουν πυρκαγιά, όπως η χρήση εργαλείων ή γεωργικών μηχανημάτων που παράγουν θερμότητα, σπινθήρες ή φλόγα, όπως σμυρίλιο, οξυγονοκόλληση και ηλεκτροσυγκόλληση».

Καλεί, δε, το κοινό, αν αντιληφθεί καπνό ή φωτιά καλείται να τηλεφωνήσει άμεσα στο 1407 (Τμήμα Δασών) ή στο 112 (Πυροσβεστική Υπηρεσία

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ανέλαβε επίσημα τα ηνία της ΕΕ η Κύπρος: Έμφαση στην ασφάλεια, την ειρήνη και την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση

Ανέλαβε επίσημα τα ηνία της ΕΕ η Κύπρος: Έμφαση στην ασφάλεια, την ειρήνη και την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση

Με επίκεντρο την ενίσχυση της ευρωπαϊκής ασφάλειας, τη στρατηγική αυτονομία και την ειρήνη στην περιοχή, η Κύπρος ανέλαβε επίσημα την Προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το πρώτο εξάμηνο του 2026.

BEST OF TOTHEMAONLINE