ΔΙΕΘΝΗ

Ντόναλντ Τραμπ: Πόσα έβγαλε πουλώντας αντίτυπα της Βίβλου - Πόσα χρωστάει

Ντόναλντ Τραμπ: Πόσα έβγαλε πουλώντας αντίτυπα της Βίβλου - Πόσα χρωστάει

Εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια έχει βγάλει ο Ντόναλντ Τραμπ πουλώντας αντίτυπα της Βίβλου. Ο πρώην πρόεδρος έχει μεγάλο απόθεμα σε κρυπτονομίσματα και ράβδους χρυσού.

Παρά ταύτα χρωστά πάνω από 100 εκατ. δολάρια μετά από τις τρεις αγωγές που έχασε για υποθέσεις δυσφίμησης και απάτης.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία που δήλωσε ο πρώην πρόεδρος, όπως υποχρεούται να κάνει κάθε χρόνο όποιος διεκδικεί ομοσπονδιακό αξίωμα, πέρα από την ακίνητη περιουσία του στις ΗΠΑ έχει παγκόσμια οικονομικά συμφέροντα, όπως επί παραδείγματι καταχωρημένα εμπορικά σήματα στην Κίνα, τη Σαουδική Αραβία, το Ιράν, την Ουκρανία και το Ισραήλ.

Εξαψήφια έσοδα από την πώληση της Βίβλου

Όπως αναφέρει ο Τραμπ στη δήλωσή του, έβγαλε 300.000 δολάρια από την πώληση αντιτύπων της «God Bless the USA Bible», της «μοναδικής εγκεκριμένης από τον ίδιο». Τα αντίτυπα πωλούνται έναντι 59,99 δολαρίων έκαστο από τον περασμένο Μάρτιο σε συνεργασία του Τραμπ με τον γνωστό συντηρητικό μουσικό Λι Γκρίνγουντ, το τραγούδι του οποίου «God Bless the USA» («Ο Θεός να ευλογεί την Αμερική») ακούγεται σε όλες τις προεκλογικές συγκεντρώσεις του Ρεπουμπλικανού προεδρικού υποψηφίου.

Ο Τραμπ αποκόμμισε χρήματα και από την πώληση δικών του βιβλίων – 4,5 εκατ. δολάρια από το “Letters to Trump” («Επιστολές στον Τραμπ») που αντάλλαξε με celebrities και μισό εκατ. δολάρια από το βιβλίο του «A MAGA Journey» («Ταξίδι Κάνοντας Ξανά Μεγάλη την Αμερική»)

Οι επενδύσεις του Τραμπ σε κρυπτονομίσματα και χρυσό

Στη δήλωση αναφέρεται ότι ο Τραμπ έχει πραγματοπoιήσει εξαψήφια επένδυση σε ράβδους χρυσού και ότι κατέχει κάπου ένα έως 5 εκατ. δολάρια σε κρυπτονομίσματα, που ο πρώην πρόεδρος αποκαλούσε κάποτε «απάτη».

Στο μεταξύ άλλαξε γνώμη και πρόσφατα εξέφρασε τη στήριξή του σε αυτά σε ένα παγκόσμιο συνέδριο κρυπτονομισμάτων στο Νάσβιλ του Τενεσί. «Δεν απειλεί το bitcoin το δολάριο, αλλά η συμπεριφορά της νυν κυβέρνησης των ΗΠΑ», είπε.

Οι οφειλές του Τραμπ

Αν και η λίστα των περιουσιακών στοιχείων του είναι μεγαλύτερη, ο κατάλογος των οφειλών του του Τραμπ είναι δαπανηρός, αφού περιλαμβάνει τρεις νέες, που σχετίζονται όλες με τους νομικούς του μπελάδες.

Οι δύο πρώτες αφορούν σε αποζημιώσεις που χρωστά ο Τραμπ στη συγγραφέα και αρθρογράφο Τζιν Κάρολ, που τον είχε καταγγείλει για σεξουαλική επίθεση, με τον ίδιο να την αποκαλεί ψεύτρα και να της επιτίθεται δημόσια.

Πέρυσι κρίθηκε ένοχος για την υπόθεση που αφορά επίθεση επί της Κάρολ τη δεκαετία του 1990, ωστόσο απορρίφθηκε η κατηγορία του βιασμού και φέτος κρίθηκε ένοχος για συκοφαντική δυσφήμιση. Ο Τραμπ δεσμεύτηκε να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης.

Η τρίτη οφειλή του, άνω των 50 εκατομμυρίων δολαρίων, καλύπτει μια εγγύηση σε μια αστική αγωγή που άσκησε στον Τραμπ η Γενική Εισαγγελέας της Νέας Υόρκης Λετίθια Τζέιμς, η οποία τον κατηγόρησε ότι διόγκωσε δολίως τις αξίες ακινήτων του. Δικαστής έκρινε ότι ο Τραμπ πρέπει να πληρώσει πάνω από 350 εκατομμύρια δολάρια ως αποζημίωση για την υπόθεση αυτή, αλλά ο Τραμπ αρνήθηκε τις αιτιάσεις και άσκησε έφεση.

Πηγή: in.gr

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Μήπως εθελοτυφλείτε; Δέκα σημάδια που βλέπουν όλοι στην τοξική σχέση σας και εσείς αγνοείτε

• Χαλκιδική: Έψαχναν την 8χρονη 3 ώρες πριν την βρουν στην πινίνα - Άφαντος ο εκπρόσωπος της κατασκήνωσης

• Άγνωστοι έβαλαν φωτιά στο οίκημα του Συνδέσμου Φιλάθλων της ΑΕΚ στη Λάρνακα - Μεγάλες ζημιές

• Νέα κίτρινη προειδοποίηση: Σε καζάνι που βράζει η Κύπρος – Πού θα φτάσει η θερμοκρασία

• Power of Love – Προσπάθησε να ξεκαθαρίσει για τη δουλειά του αλλά μάταια: «Φαίνεται σαν είσαι… ζιγκολό»

• Τα «διαμάντια» της Κύπρου: Αυτές είναι οι πιο όμορφες παραλίες του νησιού - Δείτε φωτογραφίες



Ρωσία: Σεισμός 7,2 βαθμών στα ανοιχτά της Καμτσάτκα – Προειδοποίηση για τσουνάμι εξέδωσαν οι ΗΠΑ

Ρωσία: Σεισμός 7,2 βαθμών στα ανοιχτά της Καμτσάτκα – Προειδοποίηση για τσουνάμι εξέδωσαν οι ΗΠΑ

Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 7,2 βαθμών σημειώθηκε στα ανοιχτά των ανατολικών ακτών της Καμτσάτκα, στη ρωσική Άπω Ανατολή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top