ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων: Στο επίκεντρο η πολιτική Χριστοδουλίδη στο Κυπριακό και το Παλαιστινιακό ζήτημα

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων: Στο επίκεντρο η πολιτική Χριστοδουλίδη στο Κυπριακό και το Παλαιστινιακό ζήτημα

Το θέμα της Αμμοχώστου, έρευνα για την αξιολόγηση της πολιτικής του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη στο Κυπριακό και στη διακυβέρνηση της χώρας, δράσεις τουρκοποίησης της Κύπρου, το Παλαιστινιακό ως κριτήριο συνείδηση, το ΟΕΔΑ Πεντακώμου, το κρίσιμο φθινόπωρο για τον ΠτΔ και οι εξελίξεις στη συγκυβέρνηση είναι τα κύρια θέματα του σημερινού Τύπου.

Η «Αλήθεια» υπό τον τίτλο «Η τελευταία ευκαιρία της Αμμοχώστου» γράφει στο κύριο της θέμα ότι είναι προφανές ότι χάνεται το ειδικό καθεστώς της πόλης που κρατήθηκε για μισό σχεδόν αιώνα και τώρα βρίσκεται σε διαδικασία εποικισμού. Αλλού δημοσιεύει τη δήλωση της Διευθύντριας Ιατρικών Υπηρεσιών Ελισάβετ Κωνσταντίνου ότι είμαστε έτοιμοι για περιστατικό ευλογίας των πιθήκων. Γράφει επίσης σε άλλο θέμα ότι εντείνεται η πίεση για συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στον παλαιστινιακό θύλακα, ενώ συνεχίζονται οι ισραηλινές επιδρομές.

«Πλήρης απογοήτευση για Νίκο Χριστοδουλίδη» τιτλοφορεί το κύριο του θέμα ο «Πολίτης» και αναφέρεται σε έρευνα της RetailZoom για λογαριασμό της εφημερίδας σύμφωνα με την οποία οι Κύπριοι δεν εγκρίνουν ούτε τις κινήσεις του ΠτΔ στο Κυπριακό ούτε την πορεία της Κυβέρνησής του στα θέματα εσωτερικής διακυβέρνησης. Γράφει επίσης ότι για το Κυπριακό επιχειρείται σύγκληση τριμερούς τέλη Σεπτεμβρίου. Αλλού δημοσιεύει συνέντευξη της Υπουργού Γεωργίας Μαρίας Παναγιώτου, η οποία αναφέρεται σε έργα με μειωμένο περιβαλλοντικό αποτύπωμα στον Ακάμα.

«Ο Φιλελεύθερος» υπό τον τίτλο «9+2 πυλώνες τουρκοποίησης» γράφει ότι η Τουρκία συνδυάζοντας μεθοδικά και συστηματικά δράσεις επιβολής και ασφυκτικού ελέγχου με πολιτικές ήπιας ισχύος, εδραιώνει την παρουσία της στα κατεχόμενα, προωθώντας άξονες πλήρους τουρκοποίησης. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στις χαμένες ευκαιρίες για την Αμμόχωστο. Αλλού δημοσιεύει δηλώσεις του αναπληρωτή Ανώτερου Διευθυντή της Διεύθυνσης Τραπεζικών Εργασιών της ΚΤΚ, Στέλιου Γιωργάκη για το πώς θα γίνονται οι συναλλαγές με ψηφιακό ευρώ.

Η «Χαραυγή» γράφει στο κύριο της θέμα υπό τον τίτλο της «Η στάση στο ζήτημα της Παλαιστίνης είναι κριτήριο συνείδησης και αξιών» ότι τα περί «γεωπολιτικής αναβάθμισης της χώρας» δεν επαληθεύτηκαν στο πρόσφατο παρελθόν, όταν η Κύπρος αντιμετώπιζε την τουρκική επιθετικότητα. Σε άλλο θέμα γράφει ότι είναι καθημερινό φαινόμενο οι ηλεκτρονικές απάτες. Αλλού δημοσιεύει ρεπορτάζ σύμφωνα με το οποίο απολογισμός του καλοκαιριού είναι η ανεπαρκής επίβλεψη και αναθυμιάσεις σε πισίνες.

Η αγγλόγλωσση «Sunday Mail» με τίτλο «Μεγάλο θαλάσσωμα με τα απορρίμματα η Κύπρος» γράφει ότι οι Ολοκληρωμένες Εγκαταστάσεις Διαχείρισης Απορριμμάτων (ΟΕΔΑ) στο Πεντάκωμο ταλανίζεται από παραλείψεις αρμοδίων. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι η Κύπρος είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει περιστατικά της επιδημίας των πιθήκων. Αλλού αναφέρεται στον υπερτουρισμό στην Ισπανία και δημοσιεύει πανό που ανάρτησαν ακτιβιστές στην υπερπλήρη παραλία στην περιοχή Τζάβες.

«Τρία ανοιχτά μέτωπα για τον Πρόεδρο» τιτλοφορεί το κύριο της θέμα η εβδομαδιαία «Η Καθημερινή» και γράφει ότι κρίσιμο φθινόπωρο θα έχει να αντιμετωπίσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης αφού ο Σεπτέμβριος κρίνει το Κυπριακό, συνεργασίες και την εικόνα του. Σε άλλο θέμα δημοσιεύει φωτογραφία από το σημείο όπου ξεκίνησε η πυρκαγιά στην Αττική και γράφει για εικόνα ολοκαυτώματος. Σε άλλο θέμα γράφει ότι στην Ντι Κάρλο περνά η σκυτάλη για τριμερή.

Η εβδομαδιαία «Σημερινή» τιτλοφορεί το κύριο της θέμα «Άναψαν φωτιές στη συγκυβέρνηση» και γράφει για διαφωνίες της ΕΔΕΚ στο Κυπριακό και επιστολή τριών βουλευτών του ΔΗΚΟ, που ζητούν σύγκληση της Κ.Ε. του κόμματος για την πολιτική του Ν. Χριστοδουλίδη, Κυριάκου Μητσοτάκη και Γιώργου Γεραπετρίτη. Γράφει σε άλλο θέμα ότι στον αέρα βρίσκεται η πρωτοβουλία του ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών για το Κυπριακό. Αλλού αναφέρει ότι το Δημοσιονομικό Συμβούλιο κρούει τον κώδωνα του κινδύνου με πρόστιμα εκατομμυρίων από την ΕΕ.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Φειδίας Παναγιώτου: Ανοίγει γραφείο στη Λευκωσία και προσλαμβάνει – Δείτε τις διαθέσιμες θέσεις - Βίντεο

• Ναυτικός έπεσε στη θάλασσα από πλοίο ανοικτά της Κύπρου – Στήθηκε επιχείρηση διάσωσης με ελικόπτερο της ΕΦ

• 17+1 ονόματα που τα έχουν μόλις από 10 άτομα στην Κύπρο - Σπάνια και παράξενα

• ΑμεΑ: Πόσα ξενοδοχεία στην Κύπρο είναι προσβάσιμα; - Ποια η γνώμη της ΟΠΑΚ και ποια τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν

• Σε έλλειψη το αρνίσιο κρέας – Πρόβλημα για τους λάτρεις του οφτού και τους ταβερνιάρηδες

• «Έφυγε» ο θρυλικός ηθοποιός Αλέν Ντελόν σε ηλικία 88 ετών



«Καυτά» νέα για το διπλό φονικό στη Λεμεσό: Ο 19χρονος φέρεται να ανέφερε ότι δεχόταν απειλές από τον Κουζουπή

«Καυτά» νέα για το διπλό φονικό στη Λεμεσό: Ο 19χρονος φέρεται να ανέφερε ότι δεχόταν απειλές από τον Κουζουπή

Για ακόμη πέντε ημέρες ανανεώθηκε το διάταγμα κράτησης των δύο υπόπτων, ηλικίας 19 και 23 ετών, σε σχέση με τη διερευνώμενη στυγερή δολοφονία των Ανδρέα Κουζουπή και του Σλοβάκου φίλου του David Chmelar 38 ετών, οι σοροί των οποίων βρέθηκαν απανθρακωμένες στις 31 Ιουλίου στο Ληστόβουνο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top