LIKE ONLINE

Αντίο Brat Summer: Το «demure» είναι το νέο trend του TikTok και είναι παντού

Αντίο Brat Summer: Το «demure» είναι το νέο trend του TikTok και είναι παντού

Τι σημαίνει να είσαι very demure και γιατί γίνεται χαμός με αυτό;

Δεν ξέρω γιατί κάποιος περιμένει από το TikTok να του καθορίσει πώς πρέπει να φέρεται ή ακολουθεί κάποια μόδα σχετικά με το πώς φέρονται οι άλλοι. Συμβαίνει, όμως, και μάλιστα πολύ συχνά και αλλάζει πιο γρήγορα από ό,τι οι γνωστοί έλληνες νησιά για τις διακοπές τους. Μάλλον ήρθε η ώρα να γίνεις «very demure».

Πριν λίγες εβδομάδες το brat summer είχε κατακτήσει το TikTok, τις καμπάνιες εταιρειών, ακόμα και το twitter της υποψήφιας προέδρου των Η.Π.Α., Κάμαλα Χάρις. Το trend που ξεκίνησε από ένα τραγούδι της Charlie xcx και μεταμορφώθηκε σε νοοτροπία ζωής (για τους χρήστες του TikTok έστω) πολύ γρήγορα εκθρονίστηκε από το «demure».

Τι είναι το «demure» και γιατί το ακούς συνέχεια

Αρχικά θα πρέπει να γνωρίζεις το όνομα Jools Lebron. Η TikToker με το 1,5 εκατ. ακόλουθους, είναι εκείνη που βρίσκεται πίσω από την ξαφνική άνοδο του εν λόγω trend. Σε πλήρη αντίθεση με το brat, το να είσαι demure σημαίνει να είσαι σεμνός και προσεκτικός κι αυτό ακριβώς συμβουλεύει και η Lebron τους ακόλουθούς της στο TikTok.

Όλα ξεκίνησαν όταν η Jools δημοσίευσε ένα βίντεο 38 δευτερολέπτων που έδειχνε το επαγγελματικό της μακιγιάζ. «Βλέπετε πώς κάνω το μακιγιάζ μου για τη δουλειά; Πολύ σεμνό (demure), πολύ προσεκτικό. Δεν κάνω πολλά. Είμαι πολύ προσεκτική ενώ είμαι στη δουλειά. Βλέπετε πώς δείχνω; Πολύ περιποιημένη. Πολλά από εσάς τα κορίτσια πηγαίνετε στη συνέντευξη μοιάζοντας με τη Μαρτζ Σίμπσον και στη δουλειά μοιάζετε με την Πάτι και τη Σέλμα. Αυτό δεν είναι σεμνότητα»

«Η σεμνότητά σου είναι ό,τι σημαίνει για σένα. Είναι να είσαι προσεκτική και να λαμβάνεις υπόψη τους ανθρώπους γύρω σου, αλλά και τον εαυτό σου και το πώς παρουσιάζεσαι στον κόσμο», είπε η Jools στο CBS Mornings.

Για μέρες, η Lebron εξηγεί σε όσους την παρακολουθούν πώς να παραμείνουν σεμνοί σε διάφορες αγχωτικές καταστάσεις, όπως όταν ταξιδεύουν με την οικογένεια (να φτάσετε στο αεροδρόμιο «πολύ νωρίς, πολύ στην ώρα σας, πολύ προσεκτικοί, πολύ σεμνοί») ή όταν πηγαίνουν να πάρουν την ταυτότητα που ξέχασαν στο μπαρ (μην μείνετε για να πιείτε, πάρτε την ταυτότητα και φύγετε — «πολύ γλυκιά, πολύ σεμνή»). Μπορεί κανείς να είναι σεμνός ακόμα και στη λεωφόρο του Λας Βέγκας, λέει η Lebron, «δείχνοντας λίγο, αλλά όχι υπερβολικά». Ή σε ένα drag show: «Δεν ξεχωρίζω, αφήνω να είναι η προσοχή επάνω τους».

Φυσικά, η Lebron που ανεβάζει συχνά σατιρικό περιεχόμενο στο λογαριασμό της, το πιθανότερο είναι πως χρησιμοποιεί τη φράση σατιρικά. Αυτό, βέβαια, δεν την εμπόδισε να γίνει viral και να εκτοπίσει το brat summer.

Όπως κάθε καλό trend στο TikTok, το «σεμνή» (demure) τράβηξε την προσοχή εταιρειών όπως η CVS, η Elf Cosmetics και η Delta, οι οποίες έσπευσαν να επικροτήσουν τα μηνύματα της Lebron στα σχόλια. Άλλοι χρήστες ακολούθησαν επίσης την τάση, εξηγώντας πώς να είσαι σεμνή τρώγοντας πίτσα («η πίτσα έρχεται σε μένα», λέει ένας δημιουργός ενώ παίρνει μια μικρή δαγκωνιά) ή όταν αρραβωνιάζεσαι («δεν έκανα μεγάλη φασαρία», λέει μια γυναίκα καθώς επιδεικνύει το νέο της διαμαντένιο δαχτυλίδι).

Ακόμα κι ο Πεν Μπάντγκλεϊ είναι demure και το λέει με αφορμή την ολοκήρωση των γυρισμάτων του «You».

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Φειδίας Παναγιώτου: Ανοίγει γραφείο στη Λευκωσία και προσλαμβάνει – Δείτε τις διαθέσιμες θέσεις - Βίντεο

• Ναυτικός έπεσε στη θάλασσα από πλοίο ανοικτά της Κύπρου – Στήθηκε επιχείρηση διάσωσης με ελικόπτερο της ΕΦ

• 17+1 ονόματα που τα έχουν μόλις από 10 άτομα στην Κύπρο - Σπάνια και παράξενα

• ΑμεΑ: Πόσα ξενοδοχεία στην Κύπρο είναι προσβάσιμα; - Ποια η γνώμη της ΟΠΑΚ και ποια τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν

• Σε έλλειψη το αρνίσιο κρέας – Πρόβλημα για τους λάτρεις του οφτού και τους ταβερνιάρηδες

• «Έφυγε» ο θρυλικός ηθοποιός Αλέν Ντελόν σε ηλικία 88 ετών



«Καυτά» νέα για το διπλό φονικό στη Λεμεσό: Ο 19χρονος φέρεται να ανέφερε ότι δεχόταν απειλές από τον Κουζουπή

«Καυτά» νέα για το διπλό φονικό στη Λεμεσό: Ο 19χρονος φέρεται να ανέφερε ότι δεχόταν απειλές από τον Κουζουπή

Για ακόμη πέντε ημέρες ανανεώθηκε το διάταγμα κράτησης των δύο υπόπτων, ηλικίας 19 και 23 ετών, σε σχέση με τη διερευνώμενη στυγερή δολοφονία των Ανδρέα Κουζουπή και του Σλοβάκου φίλου του David Chmelar 38 ετών, οι σοροί των οποίων βρέθηκαν απανθρακωμένες στις 31 Ιουλίου στο Ληστόβουνο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top