ΔΙΕΘΝΗ

Ιμάνι Κελίφ: Αποθεωτική υποδοχή στην Αλγερία για την χρυσή Ολυμπιονίκη - Δείτε βίντεο

Ιμάνι Κελίφ: Αποθεωτική υποδοχή στην Αλγερία για την χρυσή Ολυμπιονίκη - Δείτε βίντεο

Αποθεωτική υποδοχή επιφύλαξαν χιλιάδες θαυμαστές στην Ιμάν Κελίφ, καθώς επέστρεψε στην ιδιαίτερη πατρίδα της, επιδεικνύοντας το χρυσό μετάλλιο των Ολυμπιακών Αγώνων σε παρέλαση με λεωφορείο στους δρόμους της γενέτειράς της.

Η Κελίφ, που κατέκτησε το χρυσό στην κατηγορία των γυναικών στα 67 κιλά στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, παρά τις αντιδράσεις που προκάλεσε η συμμετοχή της, γιατί κατηγορήθηκε πως είναι χρωμοσωματικά άνδρας, γνώρισε την αποθέωση από το πλήθος.
 


 

Η Χελίφ κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία γυναικών, ωστόσο η συμμετοχή της είχε αμφισβητηθεί μετά τον αποκλεισμό της από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Πυγμαχίας της IBA, λόγω ανίχνευσης ανδρικών XY χρωμοσωμάτων σε εξετάσεις.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες επέτρεψαν τη συμμετοχή της, καθώς και της Λιν Γιου-τινγκ από την Ταϊβάν, βασιζόμενοι στο γεγονός ότι τα διαβατήριά τους ανέφεραν ότι είναι γυναίκες, με τις ίδιες να επιμένουν ότι γεννήθηκαν ως τέτοιες και ποτέ δεν ταυτοποιήθηκαν διαφορετικά.

 

Μέσα από αναρτήσεις στο Instagram, όπου μοιράστηκε στιγμιότυπα από την πανηγυρική της παρέλαση, η Χελίφ έγραψε: «Η μεγαλύτερη τιμή και υπερηφάνεια είναι να εκπροσωπείς τη χώρα σου και να υψώνεις τη σημαία της ψηλά. Ακόμα μεγαλύτερη χαρά είναι να μοιράζεσαι αυτή την υπερηφάνεια με την οικογένειά σου, τους αγαπημένους σου και την κοινότητά σου. Η ζεστή υποδοχή που έλαβα στους δρόμους της Τιαρέτ και του Μπιμπάν Μισμπάχ, και τα συναισθήματα αγάπης και στήριξης, θα μείνουν για πάντα στην καρδιά μου. Από τα βάθη της καρδιάς μου, ευχαριστώ όλους. Ευχαριστώ, Τιαρέτ. Ευχαριστώ, Αλγερία. Ευχαριστώ όλους τους Άραβες και όσους με υποστήριξαν και στάθηκαν δίπλα μου. Το μέλλον είναι λαμπρό, Inshallah. Με αγάπη, η κόρη σας, Ιμάν Χελίφ.»


Η Χελίφ είχε λάβει αρχικά ηρωική υποδοχή στο αεροδρόμιο Houari Boumediene στο Αλγέρι τη Δευτέρα, 12 Ιουνίου, παρουσιάζοντας το χρυσό της μετάλλιο στο κοινό. Χαιρετώντας τους παρευρισκόμενους με σφιγμένες γροθιές, συναντήθηκε με πολιτικούς και αργότερα με τον πρόεδρο της Αλγερίας, Αμπντελμαζίντ Τεμπούν, στο Παλάτι Μουραντίγια την Τετάρτη.

Ο πρόεδρος Τεμπούν, σύμφωνα με τον προπονητή της, Μοχάμεντ Τσάουα, έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την υπόθεσή της, λέγοντας ότι «δεν θα παραιτηθούμε από τα δικαιώματά μας».

Η άφιξή της στην Τιαρέτ την Παρασκευή προκάλεσε νέο κύμα πανηγυρισμών, ενώ στη συνέχεια μοιράστηκε ξεχωριστές στιγμές με τα μέλη της οικογένειάς της.
 
ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Φωτιά στην Αττική: Συγκλονίζουν οι ιστορίες των πυρόπληκτων - «Δεν έμεινε τίποτα εδώ... δεν σταμάταγε αυτή η φωτιά»

• Έκρηξη σε οικία στη Λευκωσία: Στόχος ποδοσφαιριστής της Ομόνοιας

• Αυτούς ψάχνουν για απόπειρα διάρρηξης κατοικίας στη Λεμεσό - Δείτε φωτογραφίες τους

• Σχολικές τσάντες για όλες τις τσέπες: Πότε αναμένονται προσφορές – Όσα πρέπει να προσέξουν οι καταναλωτές

• Μονοπάτια της Φύσης: Η ομορφιά της Κύπρου έχει χρώμα πράσινο – Μια αξέχαστη εμπειρία πεζοπορίας - Όλες οι πληροφορίες



Θανατηφόρο στη Λεμεσό: Υπέκυψε στα τραύματά της μια εβδομάδα μετά ηλικιωμένη γυναίκα

Θανατηφόρο στη Λεμεσό: Υπέκυψε στα τραύματά της μια εβδομάδα μετά ηλικιωμένη γυναίκα

Σε θανατηφόρο δυστύχημα εξελίχθηκε η τροχαία σύγκρουση που σημειώθηκε την Κυριακή (11/8) στη Λεμεσό, αφού μια 83χρονη γυναίκα υπέκυψε στα τραύματά της μια εβδομάδα μετά.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top