LIKE ONLINE

Pebbling: Το νέο trend στις σχέσεις που εμπνέεται από τους πιγκουίνους - Δείτε βίντεο

Pebbling: Το νέο trend στις σχέσεις που εμπνέεται από τους πιγκουίνους - Δείτε βίντεο

Για μερικούς ανθρώπους – και, προφανώς, για τους πιγκουίνους – η αγάπη βρίσκεται στα μικρά πράγματα.

Αν εκδηλώνετε τη στοργή σας στέλνοντας memes, βίντεο TikTok ή προσφέροντας μικρά δωράκια, το pebbling μπορεί να είναι η γλώσσα της αγάπης για εσάς – σύμφωνα με το διαδίκτυο, δηλαδή.

Η πράξη που ονομάστηκε “pebbling” περιγράφει μικρές πράξεις αγάπης, όπως το να χαρίζετε μικρά δώρα ή να κάνετε έκπληξη με την αγαπημένη τους λιχουδιά, που υπενθυμίζουν στο σύντροφό σας, τους φίλους ή την οικογένειά σας ότι τους σκέφτεστε.

Η Samantha Burns, M.A., LMHC, σύμβουλος ζευγαριών και dating coach, με έδρα τη Βοστώνη, περιγράφει το pebbling στις σχέσεις ως «εκείνα τα μικρά πράγματα που κάνετε για να χαμογελάσει ο σύντροφος, τα παιδιά ή οι γονείς και οι φίλοι σας».

«Φαίνεται διαφορετικό στη μοναδική σχέση του καθενός, αλλά μπορεί να είναι τόσο απλό όσο το να του στείλετε ένα μήνυμα για καλημέρα, αν είστε σε σχέση εξ αποστάσεως, ή να έρθετε στο σπίτι με το αγαπημένο γλυκό του συντρόφου σας ως έκπληξη, ή να του στείλετε ένα αστείο βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης», λέει η Burns στο TODAY.com.

Η ιδέα του pebbling προέρχεται από μια απίθανη πηγή: τους πιγκουίνους.

«Πρόσφατα έμαθα ότι η πράξη του να στέλνεις στους φίλους και την οικογένειά σου μικρά βίντεο, tweets και memes που βρίσκεις στο διαδίκτυο λέγεται pebbling, από τους πιγκουίνους που προσφέρουν μικρά βότσαλα και πετραδάκια στους αγαπημένους τους», έγραψε ένας χρήστης του X.

Οι πιγκουίνοι Gentoo, ένα είδος πιγκουίνου που ζει σε νησιά της Υποανταρκτικής, είναι γνωστοί για τις μοναδικές τελετουργίες στις σχέσεις τους. Για να φλερτάρουν μια πιθανή σύντροφο, οι αρσενικοί πιγκουίνοι Gentoo προσφέρουν στους θηλυκούς πιγκουίνους μικρά βότσαλα, τα οποία στη συνέχεια χρησιμοποιούν για να χτίσουν τις φωλιές τους.

Αν και οι άνθρωποι συνήθως δεν δίνουν ο ένας στον άλλον πέτρες για να εκφράσουν την αγάπη τους (εκτός αν μιλάμε για δαχτυλίδια αρραβώνων), η έννοια του pebbling μεταξύ των ανθρώπων ακολουθεί μια παρόμοια αρχή.

Δείτε βίντεο:

@jakeyboiarts

I’m never gonna stop pebbling or talking about it… you know?

♬ original sound - Jakey Boi

Στον πυρήνα του, το pebbling πηγάζει από την επιθυμία να μοιραστείτε κάτι που πιστεύετε ότι θα αρέσει στον αγαπημένο σας.

«Αυτό που το κάνει ξεχωριστό είναι να αποστέλλετε ή προσφέρετε κάτι που είναι μοναδικό γι’ αυτό το άτομο, τα ενδιαφέροντα και τα χόμπι του».

Όταν στέλνετε στο αγαπημένο σας πρόσωπο, για παράδειγμα, ένα meme, ένα άρθρο ή ένα βίντεο που σας θυμίζει εκείνον, ενισχύεται ο μοναδικός δεσμός σας.

«Είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να τους δείξετε ότι τους σκέφτεστε και επίσης να δημιουργήσετε τα δικά σας εσωτερικά αστεία», λέει η Burns.

Στην ουσία πρόκειται για τις μικρές πράξεις που που έχουν αντίκτυπο στη διάθεση κάποιου, όπως το να φέρνετε σπιτικά μπισκότα σε μια συνάντηση, να ράβετε τσέπες στο φόρεμα μιας φίλης ή να στέλνετε αστεία βίντεο σε αγαπημένα πρόσωπα.

Αν και το pebbling έχει συγκεντρώσει πρόσφατα την προσοχή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η ιδέα δεν είναι καινούργια, επισημαίνει η ειδικός.

«Είναι ένας βαθιά έμφυτος τρόπος επικοινωνίας πολλών ανθρώπων – απλώς τώρα έχουμε έναν όρο γι’ αυτό», λέει.

Όποιο κι αν είναι το στυλ επικοινωνίας σας, η Burns λέει ότι είναι πάντα καλή ιδέα να δείχνετε στους αγαπημένους σας ότι τους έχετε στο μυαλό σας.

«Έχει να κάνει με το να αφήσετε τον σύντροφό σας να καταλάβει ότι νοιάζεστε χωρίς να χρειάζεται να πείτε “σ’ αγαπώ”».

ΠΗΓΗ: marieclaire

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Συναγερμός για φωτιά στην επαρχία Λεμεσού: Στη μάχη εναέρια μέσα - Δείτε φωτογραφία

• Έκρηξη σε οικία στη Λευκωσία: Στόχος ποδοσφαιριστής της Ομόνοιας

• Τρόμος στον αέρα: Ράγισε γυαλί σε πτήση από Ισραήλ προς Λάρνακα - Φωτογραφία

• Σχολικές τσάντες για όλες τις τσέπες: Πότε αναμένονται προσφορές – Όσα πρέπει να προσέξουν οι καταναλωτές

• Μονοπάτια της Φύσης: Η ομορφιά της Κύπρου έχει χρώμα πράσινο – Μια αξέχαστη εμπειρία πεζοπορίας - Όλες οι πληροφορίες



Κυβέρνηση: Αυτόν προτείνει για την θέση του Ευρωπαίου Επιτρόπου

Κυβέρνηση: Αυτόν προτείνει για την θέση του Ευρωπαίου Επιτρόπου

Η Κυπριακή Δημοκρατία θα προτείνει για τη θέση του Επιτρόπου στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή τον Καθηγητή Κώστα Καδή.  Η εμπειρία του Δρος Καδή από τα κατά καιρούς θεσμικά αξιώματα που υπηρέτησε την Κυπριακή Δημοκρατία, όσο και η ακαδημαϊκή του πορεία και κατάρτιση αποτελούν βασικά στοιχεία της επιλογής του για τη σημαντική θέση του Επιτρόπου, σύμφωνα με δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Κωνσταντίνου Λετυμπιώτη 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top