ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υφ. Ναυτιλίας: «Αταλάντευτη η δέσμευση Κυβέρνησης για συνέχιση προσπαθειών άρσης αδιεξόδου»

Υφ. Ναυτιλίας: «Αταλάντευτη η δέσμευση Κυβέρνησης για συνέχιση προσπαθειών άρσης αδιεξόδου»

Αταλάντευτη και δεδηλωμένη παραμένει η δέσμευση της Κυβέρνησης του Νίκου Χριστοδουλίδη για συνέχιση των προσπαθειών άρσης του αδιεξόδου και επιστροφή στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, ανέφερε η Υφυπουργός Ναυτιλίας, Μαρίνα Χατζημανώλη.

Στον επιμνημόσυνο λόγο που εκφώνησε εκ μέρους του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη την Κυριακή στο Εθνικό Μνημόσυνο του Έφεδρου Ανθυπολοχαγού Χριστόφορου Πισσαρίδη, στον Αγρό, η Υφυπουργός Ναυτιλίας σημείωσε ότι η ιστορία του Χριστόφορου Πισσαρίδη «είναι μια συνεχής υπενθύμιση του κόστους της ελευθερίας και της ασφάλειας που συχνά θεωρούμε δεδομένες».

Ανέφερε ότι στις 17 Αυγούστου 1974 ο Χριστόφορος Πισσαρίδης σε ηλικία μόλις 21 ετών έπεσε μαχόμενος στις σκληρές μάχες στα υψώματα των Τρούλλων. «Αν σήμερα το χωριό κατοικείται, οφείλεται στη θυσία του Χριστόφορου Πισσαρίδη και της ομάδας του, που πολέμησαν με θάρρος και αυτοθυσία», πρόσθεσε.

Η φετινή πεντηκοστή επέτειος από το προδοτικό πραξικόπημα και τη βάρβαρη τουρκική εισβολή στην Κύπρο, ανέφερε, «είναι μια επέτειος που καλεί για συλλογικό προβληματισμό, ειλικρινή αξιολόγηση όσων έχουν ήδη γίνει και επανακαθορισμό αρχών και αξιών, στη βάση των οποίων θα συνεχίσουμε μέχρι να επιτευχθεί η επίλυση του εθνικού μας προβλήματος». Αδήριτη παραμένει η ανάγκη τερματισμού του σημερινού απαράδεκτου status quo και αποκατάστασης των βασικών ελευθεριών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων για όλους ανεξαίρετα τους Κύπριους, πρόσθεσε.

«Αταλάντευτη και δεδηλωμένη παραμένει και η δέσμευση της Κυβέρνησης του Νίκου Χριστοδουλίδη για συνέχιση των προσπαθειών άρσης του αδιεξόδου και επιστροφή στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, με μοναδικό ζητούμενο την απελευθέρωση και επανένωση της πατρίδας μας και του λαού της σε συνθήκες δημοκρατίας, ασφάλειας, ειρήνης, προόδου και ευημερίας», είπε ακόμη, μεταξύ άλλων, η κ. Χατζημανώλη.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Τζόκερ: Κύπριος τυχερός βρήκε το 5άρι και γεμίζει τις τσέπες του και όχι μόνο – Πολλά τα εκατ. στην επόμενη κλήρωση

• Έκρηξη σε οικία στη Λευκωσία: Στόχος ποδοσφαιριστής της Ομόνοιας

• Τρόμος στον αέρα: Ράγισε γυαλί σε πτήση από Ισραήλ προς Λάρνακα - Φωτογραφία

• Σχολικές τσάντες για όλες τις τσέπες: Πότε αναμένονται προσφορές – Όσα πρέπει να προσέξουν οι καταναλωτές

• Μονοπάτια της Φύσης: Η ομορφιά της Κύπρου έχει χρώμα πράσινο – Μια αξέχαστη εμπειρία πεζοπορίας - Όλες οι πληροφορίες

• Μετανάστες επιχείρησαν να περάσουν στις ελεύθερες περιοχές - Ανακόπηκαν από τις Αρχές



Ευχαρίστησε τον ΠτΔ ο Κάδης - «Θα δώσω όλες μου τις δυνάμεις για να τον δικαιώσω»

Ευχαρίστησε τον ΠτΔ ο Κάδης - «Θα δώσω όλες μου τις δυνάμεις για να τον δικαιώσω»

Θα δώσει όλες του τις δυνάμεις για να εκπροσωπήσει επάξια την Κύπρο, ανέφερε σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ ο προτεινόμενος Ευρωπαίος Επίτροπος Δρ. Κώστας Καδής.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top