Από ηλεκτροφόρα καλώδια φαίνεται να ξεκίνησε η πυρκαγιά στο Φικάρδου

Από ηλεκτροφόρα καλώδια φαίνεται να ξεκίνησε η πυρκαγιά στο Φικάρδου

Το Τμήμα Δασών του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος ανακοινώνει ότι σήμερα Δευτέρα 19 Αυγούστου, 2024 και ώρα 12:10 εκδηλώθηκε πυρκαγιά στην κοινότητα Φικάρδου, στα όρια της κατοικημένης περιοχής.

Η επέμβαση των δασοπυροσβεστικών δυνάμεων ήταν μαζική και άμεση, με αποτέλεσμα η πυρκαγιά να τεθεί υπό πλήρη έλεγχο στις 15:00, αφού έκαψε δύο εκτάρια άγριας βλάστησης.

Για την κατάσβεσή της πυρκαγιάς εργάστηκαν 90 άτομα του Τμήματος Δασών με 13 πυροσβεστικά οχήματα, τρία αεροσκάφη, δύο προωθητές γαιών και δύο βυτιοφόρα, καθώς επίσης και 10 άτομα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με τέσσερα πυροσβεστικά οχήματα.

Στο έργο της κατάσβεσης μετείχαν επίσης η Πολιτική Άμυνα, η Επαρχιακή Διοίκηση και η Υπηρεσία Θήρας, με ένα μικρό πυροσβεστικό όχημα από κάθε υπηρεσία.

Τα αίτια πρόκλησης της πυρκαγιάς διερευνώνται, με πιθανότερο αίτιο τα ηλεκτροφόρα καλώδια που βρίσκονται στο σημείο έναρξης.

* Κεντρική φωτογραφία αρχείου

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Στόχος μας η Κύπρος να είναι και παραγωγός αμυντικών προϊόντων»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Στόχος μας η Κύπρος να είναι και παραγωγός αμυντικών προϊόντων»

«Ο στόχος μας είναι όπως η Κυπριακή Δημοκρατία να μην είναι μόνο καταναλωτής αλλά και παραγωγός αμυντικών προϊόντων», τόνισε, σήμερα, ο Πρόεδρος Νίκος Χριστοδουλίδης, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη Διεθνή Έκθεση Άμυνας και Ασφάλειας - DEFEA 2025, που πραγματοποιείται στην Αθήνα.