LIKE ONLINE

Πόσες φορές την εβδομάδα πρέπει να κάνεις σεξ αν θες να ζήσεις περισσότερο;

Πόσες φορές την εβδομάδα πρέπει να κάνεις σεξ αν θες να ζήσεις περισσότερο;

Το σεξ κάνει καλό στην υγεία σου σύμφωνα με την επιστήμη: όχι μόνο βοηθά στην καταπολέμηση του στρες και του άγχους, αλλά προάγει επίσης τον καλό ύπνο, συμβάλλει στην καρδιαγγειακή υγεία και στην καύση θερμίδων.

Αμερικανοί ερευνητές αποκαλύπτουν τώρα ότι η σεξουαλική δραστηριότητα παίζει ρόλο στο προσδόκιμο ζωής. Πιο συγκεκριμένα, η έρευνά τους δείχνει ότι οι γυναίκες που δεν είναι πολύ ενεργές σεξουαλικά –δηλαδή που κάνουν σεξ λιγότερο από μία φορά την εβδομάδα– έχουν περισσότερες πιθανότητες να πεθάνουν πρόωρα.

Για να καταλήξουν σε αυτό το συμπέρασμα, επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Walden ανέλυσαν δεδομένα από 14.542 άνδρες και γυναίκες συμμετέχοντες ηλικίας 20 έως 59 ετών, που ελήφθησαν από την Εθνική Έρευνα Εξέτασης Υγείας και Διατροφής 2005-2010. Αυτό περιελάμβανε συγκεντρωτικά δεδομένα συνέντευξης και φυσικής εξέτασης σχετικά με την παχυσαρκία, την κατάθλιψη και τη σεξουαλική δραστηριότητα.

Εστιάζοντας στη συχνότητα του σεξ, οι συμμετέχοντες ρωτήθηκαν: Τους τελευταίους 12 μήνες, πόσες φορές κάνατε σεξ; Υπήρχαν πολλές πιθανές απαντήσεις, από ποτέ έως 365 φορές ή περισσότερες.

Οι συγγραφείς ταξινόμησαν τους συμμετέχοντες σε δύο κατηγορίες για την ανάλυση μιας πιθανής σχέσης μεταξύ της σεξουαλικής δραστηριότητας και του προσδόκιμου ζωής: συγκεκριμένα σε αυτούς που έκαναν σεξ λιγότερο από μία φορά την εβδομάδα και εκείνους που έκαναν σεξ περισσότερο από μία φορά την εβδομάδα.

Η έρευνά τους δημοσιεύτηκε στο Journal of Psychosexual Health και ρίχνει φως στη μακροπρόθεσμη επίδραση της χαμηλής σεξουαλικής συχνότητας στην πρόωρη θνησιμότητα.

Οι γυναίκες κινδυνεύουν περισσότερο από τους άνδρες

Πιο συγκεκριμένα, οι ερευνητές παρατήρησαν κατά 70% υψηλότερο κίνδυνο πρόωρου θανάτου σε γυναίκες που έκαναν σεξ λιγότερο από μία φορά την εβδομάδα, σε σύγκριση με εκείνες που είχαν πιο διαρκή σεξουαλική δραστηριότητα. Μετά την προσαρμογή σε πολλούς παράγοντες, αυτός ο κίνδυνος ήταν κατά 46% υψηλότερος.

Τα ευρήματα είναι παρόμοια με μια μικρότερης κλίμακας μελέτη που διεξήχθη στο Ισραήλ, όπου διαπιστώθηκε ότι η σεξουαλική δραστηριότητα μετά από έμφραγμα του μυοκαρδίου σχετίζεται αντιστρόφως με τη θνησιμότητα, έγραψαν οι ερευνητές.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι ο κίνδυνος πρόωρου θανάτου αυξήθηκε ακόμη πιο σημαντικά –κατά 197%– σε άτομα με κατάθλιψη και με χαμηλά επίπεδα σεξουαλικής δραστηριότητας, σε σύγκριση με εκείνους που πάσχουν μόνο από κατάθλιψη.

Τέλος, οι ερευνητές διευκρινίζουν ότι η σχέση μεταξύ της χαμηλής σεξουαλικής δραστηριότητας και της θνησιμότητας δεν είναι σημαντική στους άνδρες, χωρίς να αναφέρουν συγκεκριμένους λόγους.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Τζόκερ: Κύπριος τυχερός βρήκε το 5άρι και γεμίζει τις τσέπες του και όχι μόνο – Πολλά τα εκατ. στην επόμενη κλήρωση

• Έκρηξη σε οικία στη Λευκωσία: Στόχος ποδοσφαιριστής της Ομόνοιας

• Τρόμος στον αέρα: Ράγισε γυαλί σε πτήση από Ισραήλ προς Λάρνακα - Φωτογραφία

• Σχολικές τσάντες για όλες τις τσέπες: Πότε αναμένονται προσφορές – Όσα πρέπει να προσέξουν οι καταναλωτές

• Μονοπάτια της Φύσης: Η ομορφιά της Κύπρου έχει χρώμα πράσινο – Μια αξέχαστη εμπειρία πεζοπορίας - Όλες οι πληροφορίες

• Μετανάστες επιχείρησαν να περάσουν στις ελεύθερες περιοχές - Ανακόπηκαν από τις Αρχές



Ευχαρίστησε τον ΠτΔ ο Κάδης - «Θα δώσω όλες μου τις δυνάμεις για να τον δικαιώσω»

Ευχαρίστησε τον ΠτΔ ο Κάδης - «Θα δώσω όλες μου τις δυνάμεις για να τον δικαιώσω»

Θα δώσει όλες του τις δυνάμεις για να εκπροσωπήσει επάξια την Κύπρο, ανέφερε σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ ο προτεινόμενος Ευρωπαίος Επίτροπος Δρ. Κώστας Καδής.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top