ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τράπεζα Κύπρου: Στις 13 Σεπτεμβρίου η Έκτακτη ΓΣ για εισδοχή στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Τράπεζα Κύπρου: Στις 13 Σεπτεμβρίου η Έκτακτη ΓΣ για εισδοχή στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Τη σύγκληση έκτακτης γενικής συνέλευσης (ΕΓΣ) των μετόχων της Τράπεζας Κύπρου, προκειμένου να εξετάσει την εισαγωγή των συνήθων μετοχών της στην Κύρια Αγορά της Ρυθμιζόμενης Αγοράς του Χρηματιστηρίου Αθηνών (ΧΑ), τη διαγραφή των Συνήθων Μετοχών από τη δευτερογενή εισαγωγή διεθνών εμπορικών εταιρειών στο Επίσημο Μητρώο του London Stock Exchange Group plc (το «LSE») και την επακόλουθη ακύρωση της εισαγωγής στο LSE, ανακοίνωσε σήμερα η Τράπεζα Κύπρου.

Η ΕΓΣ έχει συγκληθεί για τις 13 Σεπτεμβρίου 2024 στις 11:00 π.μ στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας.

Υπενθυμίζεται ότι η εισαγωγή στο ΧΑ και η διαγραφή των μετοχών της εταιρείας από το LSE είχε ανακοινωθεί στις 8 Αυγούστου μαζί με τα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρείας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, όπως ανακοινώθηκε στις 8 Αυγούστου 2024, «το Διοικητικό Συμβούλιο πιστεύει ότι η Εισαγωγή και η Διαγραφή έχουν τη δυνατότητα να αποφέρουν μια σειρά από μακροπρόθεσμα στρατηγικά οφέλη τόσο για την Εταιρεία όσο και για τους μετόχους και να ενισχύσει την παρουσία της Εταιρείας στις αγορές».

Ειδικότερα, σημειώνεται, το Διοικητικό Συμβούλιο πιστεύει ότι η Εισαγωγή και η Διαγραφή έχουν τη δυνατότητα να ενισχύσουν τη ρευστότητα στις συνήθεις μετοχές και να βελτιώσουν την προβολή της εταιρείας στην αγορά από μια δυνητικά ευρύτερη επενδυτική βάση, μέσω της εισαγωγής της σε μια αγορά συμβατή με το προφίλ της εταιρείας.

Επιπρόσθετα, οι συναλλαγές στο πιο επικεντρωμένο σύστημα της αγοράς του ΧΑ και η αυξημένη δυνατότητα για σύγκριση με ομότιμες τράπεζες, δύναται να προσελκύσουν στην Εταιρεία μακροπρόθεσμους θεσμικούς μετόχους.

Διευκρινίζεται ακόμη ότι η αλλαγή στη δομή της εισαγωγής δεν θα έχει επίδραση στις δραστηριότητες της εταιρείας, η οποία θα παραμείνει ιρλανδική εταιρεία και φορολογικός κάτοικος Κύπρου, ή στις θυγατρικές της Εταιρείας.

Όπως αναφέρεαι, το ψήφισμα για την έγκριση της Εισαγωγής (το «Ψήφισμα 1») απαιτεί την έγκριση άνω του 50% των ψήφων των μετόχων που ψηφίζουν είτε αυτοπροσώπως είτε μέσω πληρεξούσιου αντιπροσώπου στην ΕΓΣ.

Ένα δεύτερο ψήφισμα θα προταθεί στους μετόχους για να το εξετάσουν και, εάν το κρίνουν σκόπιμο, να εγκρίνουν την υιοθέτηση ενός τροποποιημένου καταστατικού της εταιρίας με ισχύ από την σύγκληση της ΕΓΣ σε σχέση με την Εισαγωγή (το «Ψήφισμα 2»). Ως ειδικό ψήφισμα το δεύτερο ψήφισμα απαιτεί την έγκριση τουλάχιστον του 75% των μετόχων που ψηφίζουν είτε αυτοπροσώπως είτε μέσω πληρεξούσιου αντιπροσώπου στην ΕΓΣ.

Στις 23 Σεπτεμβρίου η εισαγωγή στο ΧΑ

Σημειώνεται τέλος ότι υπό την αίρεση της έγκρισης από την απαιτούμενη πλειοψηφία των μετόχων στην ΕΓΣ και από την Επιτροπή Εισαγωγών και Λειτουργίας Αγορών του ΧΑ, αναμένεται ότι η Εισαγωγή θα τεθεί σε ισχύ στις 10:15 π.μ. ώρα Κύπρου στις 23 Σεπτεμβρίου 2024.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Τζόκερ: Κύπριος τυχερός βρήκε το 5άρι και γεμίζει τις τσέπες του και όχι μόνο – Πολλά τα εκατ. στην επόμενη κλήρωση

• Έκρηξη σε οικία στη Λευκωσία: Στόχος ποδοσφαιριστής της Ομόνοιας

• Τρόμος στον αέρα: Ράγισε γυαλί σε πτήση από Ισραήλ προς Λάρνακα - Φωτογραφία

• Υπερπανσέληνος Αυγούστου: Πώς θα απολαύσουμε με τον καλύτερο τρόπο το μεγαλύτερο φεγγάρι των τελευταίων χρόνων

• Aντρέας Γεωργίου: Καθηλώνει το νέο trailer της καινούργιας του σειράς «Ταμπού»

• Μετανάστες επιχείρησαν να περάσουν στις ελεύθερες περιοχές - Ανακόπηκαν από τις Αρχές



Υπ. Μεταφορών: Χρονοδιαγράμματα για λιμάνι, μαρίνα και ναυτικό όμιλο Λάρνακας

Υπ. Μεταφορών: Χρονοδιαγράμματα για λιμάνι, μαρίνα και ναυτικό όμιλο Λάρνακας

Άμεσα θα ξεκινήσει η ετοιμασία εγγράφων πρόσκλησης προσφορών για ανάθεση μελετών σε εμπειρογνώμονες, τα οποία θα παρουσιαστούν μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου στην ad hoc επιτροπή για τα σχόλιά της, δήλωσε ο Υπουργός Μεταφορών, Αλέξης Βαφεάδης μετά την δίωρη σύσκεψη τη Δευτέρα στο Υπουργείο με την εν λόγω επιτροπή για την ανάπτυξη του λιμανιού και της μαρίνας στη Λάρνακα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top