ΔΙΕΘΝΗ

Αγωνία για τους αγνοούμενους του ναυαγίου στο Παλέρμο - Ο μεγιστάνας γιόρταζε τη δικαίωσή του σε υπόθεση απάτης

Αγωνία για τους αγνοούμενους του ναυαγίου στο Παλέρμο - Ο μεγιστάνας γιόρταζε τη δικαίωσή του σε υπόθεση απάτης

Αγωνιώδεις είναι οι έρευνες από τις ιταλικές αρχές στα ανοιχτά του Παλέρμο για τον εντοπισμό των έξι αγνοουμένων από το χθεσινό ναυάγιο ενός γιοτ με έναν νεκρό. Ανάμεσα στους αγνοουμένους είναι και ο Βρετανός μεγιστάνας Μάικ Λιντς.

Ο Λιντς όπως αναφέρουν σε εκτενή ρεπορτάζ τους τα βρετανικά ΜΜΕ είχε διοργανώσει αυτό το ταξίδι προκειμένου να γιορτάσει τη δικαίωσή του σε μία υπόθεση στην οποία κατηγορείτο για απάτη.

Ο 59χρονος, ιδρυτής της Autonomy Corporation, μαζί με την οικογένειά του και φίλους, ξεκίνησε το ταξίδι του στη Σικελία με μια υπερπολυτελή θαλαμηγό αξίας 30 εκατομμυρίων λιρών. Όμως, νωρίς το πρωί της Δευτέρας, η θαλαμηγός τους βυθίστηκε λόγω ακραίων καιρικών συνθηκών, αφήνοντας έξι άτομα, μεταξύ αυτών τον Λιντς και την κόρη του, αγνοούμενους και και έναν νεκρό.

 

Η θαλαμηγός Bayesian έπλεε κοντά στο Παλέρμο όταν χτυπήθηκε από έναν σπάνιο υδροστρόβιλο που προκλήθηκε από την κακοκαιρία. Στο σκάφος επέβαιναν δέκα μέλη πληρώματος και δώδεκα επιβάτες, όλοι φίλοι και συγγενείς του Λιντς. Η ομάδα γιόρταζε την απαλλαγή του Λιντς από κατηγορίες απάτης, μετά από σχεδόν ένα χρόνο σε κατ' οίκον περιορισμό. Ο Λιντς, ο οποίος είχε συγκριθεί με τον Μπιλ Γκέιτς και είχε περιουσία που εκτιμάται στα 852 εκατομμύρια λίρες, επιθυμούσε να γιορτάσει τη «δεύτερη ζωή» του.

Ωστόσο, το ταξίδι πήρε τραγική τροπή όταν, λίγο πριν από τις 5 το πρωί της Δευτέρας, η θαλαμηγός χτυπήθηκε από τον υδροστρόβιλο και βυθίστηκε. Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι το σκάφος είχε ρίξει άγκυρα όταν η καταιγίδα το χτύπησε, σπάζοντας το κατάρτι και προκαλώντας την απώλεια ισορροπίας που οδήγησε στη βύθιση. Δύτες εντόπισαν το ναυάγιο σε βάθος 50 μέτρων και αναζητούν τους αγνοούμενους.

Δείτε βίντεο από την επιχείρηση διάσωσης:

Η σορός ενός άνδρα, που πιστεύεται ότι ήταν ο σεφ του σκάφους, έχει βρεθεί, ενώ οι δύτες που συμμετέχουν στην έρευνα φοβούνται ότι οι αγνοούμενοι μπορεί να έχουν παγιδευτεί στο κύτος του σκάφους. Ο γενικός διευθυντής της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας της Σικελίας, Σαλβατόρε Κοτσίνα, επιβεβαίωσε ότι ο Λιντς, η κόρη του Χάνα και ο σεφ της θαλαμηγού είναι ανάμεσα στους αγνοούμενους. Η σύζυγος του Λιντς, Άντζελα Μπακάρις ήταν ανάμεσα σε αυτούς που δεισώθησαν.

Από τους επιβάτες που διασώθηκαν, περιλαμβάνεται μια 35χρονη μητέρα που κρατούσε στην αγκαλιά το ενός έτους κοριτσάκι της στη θάλασσα. «Για δύο δευτερόλεπτα έχασα το κοριτσάκι στη θάλασσα, αλλά αμέσως το έπιασα ξανά μέσα στη μανία των κυμάτων» δήλωσε η μητέρα. Το παιδί είναι καλά, ενώ η μητέρα έλαβε ιατρική φροντίδα.

Μητέρα και κόρη είχαν επιβιβαστεί στο Bayesian, το σκάφος που βυθίστηκε στα ανοιχτά του Πορτικέλο, μαζί με τον σύζυγό της, συναδέλφους της και κάποιους συγγενείς. Τώρα, όμως, βρίσκεται στο νοσοκομείο Παίδων στο δωμάτιο της κόρης της. «Ήταν τρομερό», αφηγείται η Σαρλότ.

«Μέσα σε λίγα λεπτά το σκάφος χτυπήθηκε από πολύ δυνατό άνεμο και βυθίστηκε λίγο αργότερα». Η γυναίκα ζητά από τους γιατρούς συνεχή νέα για την κατάσταση των άλλων επιβατών και του πληρώματος. «Τόσο οι γονείς όσο και το παιδί είναι κλινικά καλά», αναφέρει στο ειδησεογραφικό μέσο ANSA το νοσοκομείο, «τους βοηθούν ψυχολόγοι γιατί είναι πολύ ταραγμένοι. Έχουν περάσει μια τραυματική εμπειρία».

Μερικοί από τους επιζώντες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Di Cristina στο Παλέρμο, όπου, σύμφωνα με τον γιατρό Ντομένικο Τσιπόλα, ήταν "πολύ κουρασμένοι" και "συνεχώς ρωτούσαν για τους αγνοούμενους". Οι επιζώντες ανέφεραν ότι το ταξίδι είχε οργανωθεί από τον Λιντς για τους συναδέλφους του.

Μια κοντινή πλοιάρχος ολλανδικής σημαίας διέσωσε επιζώντες από τα κύματα, ενώ ο πλοίαρχος Κάρστεν Μπόρνερ δήλωσε ότι είδε μια κόκκινη φωτοβολίδα και έσπευσε να βοηθήσει, βρίσκοντας μια σωσίβια λέμβο με 15 επιβάτες. Τρεις από αυτούς ήταν "σοβαρά τραυματισμένοι".

Η αναζήτηση για τους αγνοούμενους συνεχίστηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας, ενώ οι αρχές της Σικελίας τονίζουν ότι το περιστατικό είναι αποτέλεσμα κακών συγκυριών. «Ήταν στο λάθος μέρος τη λάθος στιγμή», δήλωσε ο Σάλβο Κοτσίνα από την υπηρεσία πολιτικής προστασίας της Σικελίας. Σε μια παράδοξη εξέλιξη, η τραγωδία σημειώθηκε λίγες ημέρες μετά τον θάνατο του Στίβεν Τσέιμπερλεν, πρώην συνεργάτη του Λιντς, ο οποίος σκοτώθηκε σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα.

Πηγή: protothema.gr

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Καταγγελία: «Το Ευημερίας πέταξε εγχειρισμένη καρκινοπαθή σε σπίτι αχούρι με κατσαρίδες στη Λάρνακα» - Σκληρό βίντεο

• Νέο θανατηφόρο με θύμα 21χρονο μοτοσικλετιστή – Στη δημοσιότητα το όνομά του

• Χαλκιδική: Ξεσπούν οι συγγενείς του 19χρονου, χωρίς άδεια τα μηχανήματα του λούνα παρκ - Παραδόθηκε ο χειριστής του παιχνιδιού

• Καθυσηχάζει στέλεχος του ΠΟΥ - Η mpox δεν είναι η νέα Covid

• Μαρία Μπράνιας Μορέρα: Πέθανε ο γηραιότερος άνθρωπος στον κόσμο σε ηλικία 117 ετών



ΥΠΕΞ: Απαντά για τη συμμετοχή Φιντάν στην άτυπη συνάντηση ΥΠΕΞ - «Δεν συνιστά υποχώρηση»

ΥΠΕΞ: Απαντά για τη συμμετοχή Φιντάν στην άτυπη συνάντηση ΥΠΕΞ - «Δεν συνιστά υποχώρηση»

Στο σκεπτικό της απόφασης της κυβέρνησης να συναινέσει στη συμμετοχή του υπουργού εξωτερικών της Τουρκίας στο άτυπο συμβούλιο των υπουργών εξωτερικων της Ευρωπαικής Ενωσης στις 19 Αυγούστου, αναφέρθηκε ο υπουργός εξωτερικών Κωνσταντίνος Κόμπος.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top