ΔΙΕΘΝΗ

Θρίλερ με τους αγνοούμενους του ναυαγίου στο Παλέρμο - Ο μεγιστάνας Λιντς, ο δικηγόρος του και ο πρόεδρος της Morgan Stanley International

Θρίλερ με τους αγνοούμενους του ναυαγίου στο Παλέρμο - Ο μεγιστάνας Λιντς, ο δικηγόρος του και ο πρόεδρος της Morgan Stanley International

Σε εφιάλτη μετατράπηκαν οι εορτασμοί του Βρετανού μεγιστάνα της τεχνολογίας Μάικλ Λιντς με την οικογένειά του και στενούς του συνεργάτες πάνω στην υπερπολυτελή θαλαμηγό Bayesian, η οποία βυθίστηκε εχθές τα ξημερώματα εξαιτίας μιας ξαφνικής κακοκαιρίας ανοιχτά του Παλέρμο.


Με το συγκεκριμένο ταξίδι στη Σικελία ο 59χρονος Λιντς ήθελε να γιορτάσει, παρέα με τα πιο αγαπημένα του πρόσωπα, την αθώωσή του τον περασμένο Ιούνιο από δικαστήριο του Σαν Φρανσίσκο για κατηγορίες για απάτη, οι οποίες σχετίζονταν με την πώληση της εταιρείας του λογισμικού Autonomy στην Hewlett-Packard έναντι του ποσού των 11 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2011.

Εκείνη την περίοδο ο μεγιστάνας είχε δηλώσει «ενθουσιασμένος» με την αθώωσή του στην ποινική δίκη, κατά τη διάρκεια της οποίας είχε αρνηθεί οποιαδήποτε αξιόποινη πράξη και είχε κατηγορήσει τη HP για προχειρότητα στη συγχώνευση των δύο εταιρειών.





Ωστόσο οι ονειρεμένες διακοπές που είχε στο μυαλό του κατέληξαν σε τραγωδία, όταν το superyacht με τα 10 μέλη πληρώματος και τους 12 επιβαίνοντες βρέθηκε στον βυθό της θάλασσας εξαιτίας της σφοδρής καταιγίδας.  Συγκεκριμένα, λίγο πριν από τις 5 το πρωί της Δευτέρας, η θαλαμηγός χτυπήθηκε από τον υδροστρόβιλο και βυθίστηκε. Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι το σκάφος είχε ρίξει άγκυρα όταν η καταιγίδα το χτύπησε, σπάζοντας το κατάρτι και προκαλώντας την απώλεια ισορροπίας που οδήγησε στη βύθιση. 

Τουλάχιστον ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και έξι ακόμη - μεταξύ των οποίων ο Λιντς και η 18χρονη κόρη του - παραμένουν αγνοούμενοι, ενώ οι ελπίδες να βρεθούν ζωντανοί λιγοστεύουν με κάθε ώρα που περνά.

Όπως έγινε γνωστό εχθές, 15 άτομα έχουν διασωθεί από το ναυάγιο, μεταξύ των οποίων η σύζυγος του Λιντς, Άντζελα Μπακάρις. Το άτομο που ανασύρθηκε νεκρό ήταν σεφ που εργαζόταν στη θαλαμηγό. Όπως ανακοινώθηκε, πρόκειται για τον Ρικάρντο Τόμας, πολίτη της Αντίγκουα.

Σύμφωνα με την Daily Mail, σπηλαιοδύτες επιστρατεύθηκαν προκειμένου να συμμετέχουν στην επιχείρηση διάσωσης, η οποία συνεχίστηκε καθ' όλη τη διάρκεια της χθεσινής νύχτας. Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ειδικοί έχουν εκφράσει φόβους ότι οι αγνοούμενοι μπορεί να παγιδεύτηκαν στις καμπίνες τους ενώ βυθιζόταν το σκάφος και επομένως να βρίσκονται στο κύτος της θαλαμηγού, σε βάθος 50 μέτρων.

Ποιοί είναι οι αγνοούμενοι

Με βάση τις τελευταίες πληροφορίες, τα έξι άτομα που συνεχίζουν να αγνοούνται είναι ο Μάικ Λιντς και η 18χρονη κόρη του, Χάνα, ο 70χρονος Τζόναθαν Μπλουμερ, πρόεδρος της Morgan Stanley Bank International και η σύζυγός του, καθώς και ο δικηγόρος του Λιντς Κρίστοφερ Μορίλο με τη δική του σύζυγο, Νέιντα.

Όπως φαίνεται, ο Λιντς είχε προσκαλέσει στο εορταστικό του ταξίδι μέλη της νομικής ομάδας που βοήθησε στην αθώωσή του, αλλά και συνεργάτες από άλλα επιχειρηματικά του πρότζεκτ. O Μπλούμερ ήταν στενός φίλος του Μάικ Λιντς.

Μάικ Λιντς

O Μάικ Λιντς είναι Βρετανοϊρλανδός επιχειρηματίας στον τομέα της τεχνολογίας, συνιδρυτής της Autonomy Corporation και ιδρυτής της Invoke Capital.

Μετά από τις σπουδές και το διδακτορικό του στο Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ, εφάρμοσε την έρευνά του στη μηχανική μάθηση για να ιδρύσει εταιρείες λογισμικού και να αναδειχθεί σε σημαντική προσωπικότητα του Silicon Fen.

Η πώληση της Autonomy στην Hewlett-Packard το 2011 οδήγησε σε κατηγορίες για απάτη, σε αστικές δίκες στο Ηνωμένο Βασίλειο και στην έκδοση του Λιντς στις ΗΠΑ, όπου δικάστηκε τον Μάρτιο του 2024 και κρίθηκε αθώος για όλες τις κατηγορίες τον Ιούνιο του 2024.

Mike-Lynch



Τζόναθαν Μπλούμερ

Ο Τζόναθαν Μπλούμερ είναι πρόεδρος της Morgan Stanley Bank International και της ασφαλιστικής εταιρείας Hiscox.

Ο 70χρονος Βρετανός σπούδασε στο Imperial College του Λονδίνου και έχει διατελέσει στο παρελθόν μέλος σε διάφορα διοικητικά συμβούλια εταιρειών.


Jonathan-Bloomer




Κρις Μορίλο

Ο δικηγόρος Κρις Μορίλο έχει εργαστεί σε υποθέσεις διαφθοράς υψηλού προφίλ, συμπεριλαμβανομένης της πρόσφατης αθώωσης του Λιντς.

Ως βοηθός εισαγγελέα της νότιας περιφέρειας της Νέας Υόρκης από το 1999 έως το 2005, ο Morvillo εργάστηκε στην ποινική έρευνα γύρω από τις τρομοκρατικές επιθέσεις του 2001 στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου.

Από το 2011 είναι εταίρος της δικηγορικής εταιρείας Clifford Chance στη Νέα Υόρκη.

Chris-Morvillo




Τι λένε επιζώντες του ναυαγίου

Στους επιβάτες που διασώθηκαν περιλαμβάνεται μια 35χρονη μητέρα που κρατούσε στην αγκαλιά το ενός έτους κοριτσάκι της στη θάλασσα. «Για δύο δευτερόλεπτα έχασα το κοριτσάκι στη θάλασσα, αλλά αμέσως το έπιασα ξανά μέσα στη μανία των κυμάτων» δήλωσε η 36χρονη Σαρλότ Γκολούνσκι. Το παιδί είναι καλά, ενώ η μητέρα έλαβε ιατρική φροντίδα.

Μητέρα και κόρη είχαν επιβιβαστεί στο Bayesian, το σκάφος που βυθίστηκε στα ανοιχτά του Πορτικέλο, μαζί με τον σύζυγό της, συναδέλφους της και κάποιους συγγενείς.

«Ήταν τρομερό», αφηγείται η Σαρλότ. «Μέσα σε λίγα λεπτά το σκάφος χτυπήθηκε από πολύ δυνατό άνεμο και βυθίστηκε λίγο αργότερα». Η γυναίκα ζητά συνεχώς από τους γιατρούς πληροφορίες για την κατάσταση των άλλων επιβατών και του πληρώματος. 

Η αναζήτηση για τους αγνοούμενους συνεχίστηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας, ενώ οι αρχές της Σικελίας τονίζουν ότι το περιστατικό είναι αποτέλεσμα κακών συγκυριών. «Ήταν στο λάθος μέρος τη λάθος στιγμή», δήλωσε ο Σάλβο Κοτσίνα από την υπηρεσία πολιτικής προστασίας της Σικελίας.

Σε μια παράδοξη εξέλιξη, η τραγωδία σημειώθηκε λίγες ημέρες μετά τον θάνατο του Στίβεν Τσέιμπερλεν, πρώην συνεργάτη του Λιντς, ο οποίος σκοτώθηκε σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα.

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Καταγγελία: «Το Ευημερίας πέταξε εγχειρισμένη καρκινοπαθή σε σπίτι αχούρι με κατσαρίδες στη Λάρνακα» - Σκληρό βίντεο

• Επτά οι τραυματίες από το τροχαίο στη Λεμεσό – Ποια η κατάσταση της υγείας τους

• Δραματική έκκληση για αιμοδότες από το Κέντρο Αίματος – Διακοπές και κορωνοϊός τους κράτησαν μακριά

• Κέντρα αναψυχής: «Πλήγμα» η επιστροφή των all inclusive πακέτων - Οι απώλειες, η ακρίβεια και τα προβλήματα

• Online shopping: Συμβουλές για σωστές και ασφαλείς αγορές – Το δικαίωμα υπαναχώρησης και η παράδοση αγαθών

• Φουσκωτές πισίνες και παιχνίδια νερού: Πως να χρησιμοποιούνται με ασφάλεια από τα παιδιά – Χρήσιμες συμβουλές

• Πανσέληνος Αυγούστου 2024: Μάγεψε το φεγγάρι του Οξύρρυγχου – Εκπληκτικά κλικ από την Κύπρο



ΥΠΕΞ: Απαντά για τη συμμετοχή Φιντάν στην άτυπη συνάντηση ΥΠΕΞ - «Δεν συνιστά υποχώρηση»

ΥΠΕΞ: Απαντά για τη συμμετοχή Φιντάν στην άτυπη συνάντηση ΥΠΕΞ - «Δεν συνιστά υποχώρηση»

Στο σκεπτικό της απόφασης της κυβέρνησης να συναινέσει στη συμμετοχή του υπουργού εξωτερικών της Τουρκίας στο άτυπο συμβούλιο των υπουργών εξωτερικων της Ευρωπαικής Ενωσης στις 19 Αυγούστου, αναφέρθηκε ο υπουργός εξωτερικών Κωνσταντίνος Κόμπος.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top