ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αδιανόητο περιστατικό: Ηλικιωμένος «έφυγε» επειδή σκεφτόταν να ανοίξει το κλιματιστικό λόγω ακρίβειας – Πληθαίνουν τα περιστατικά θερμικής εξάντλησης

Αδιανόητο περιστατικό: Ηλικιωμένος «έφυγε» επειδή σκεφτόταν να ανοίξει το κλιματιστικό λόγω ακρίβειας – Πληθαίνουν τα περιστατικά θερμικής εξάντλησης

Τηλεφώνημα για θάνατο ηλικιωμένου δέχτηκε το Παρατηρητήριο Τρίτης Ηλικίας που σύμφωνα με τα παιδιά του σχετίζεται με τις υψηλές θερμοκρασίες αλλά και την ακρίβεια.

Όπως δήλωσε στο ThemaOnline o Πρόεδρος του Παρατηρητηρίου Τρίτης Ηλικίας, Δήμος Αντώνιου, το Παρατηρητήριο δέχθηκε πριν κάποιες μέρες τηλεφώνημα από τα παιδιά 75χρονου ο οποίος έπασχε από θέματα με την καρδιά του, ότι πέθανε, όχι ως καταγγελία αλλά για να ασκήσουν πίεση στην Πολιτεία και να βοηθήσουν άλλους που βρίσκονται στην ίδια θέση.

«Σύμφωνα με τα όσα μας ανέφεραν, φαίνεται να έπαιξαν ρόλο οι υψηλές θερμοκρασίες και έπαθε ανακοπή. Ρόλο σύμφωνα πάντα με τους ίδιους έπαιξε και η ακρίβεια, αφού ο ίδιος σκεφτόταν να ανάψει το κλιματιστικό για να μην πληρώσει πολύ ρεύμα», υπέδειξε ο κ. Αντωνίου.

Όπως τόνισε ο Πρόεδρος του Παρατηρητηρίου κάθε χρόνο είναι και χειρότερες οι συνθήκες καθώς και λόγω της κλιματικής αλλαγής έχουμε υψηλότερες θερμοκρασίες και η ζωή είναι πιο ακριβή.

«Εκείνο που δεν αναφέρεται συχνά, αρκετοί συνάνθρωποί μας και ειδικά ηλικιωμένοι με χρόνιες παθήσεις, μπορεί να πάθουν θερμική εξάντληση, να μην το καταλάβουν, να ενεργοποιηθεί ή να χειροτερεύσει η ασθένεια που έχουν και να καταλήξουν. Στο νοσοκομείο θα πουν πέθανε από πχ ανακοπή καρδίας. Τι το προκάλεσε όμως; Αρκετοί γιατροί έχουν αναφέρει στο Παρατηρητήριο ότι σε αρκετές περιπτώσεις συνέβαλε στον θάνατο η θερμική εξάντληση. Το τελευταίο διάστημα δεχτήκαμε τέσσερα πέντε τηλεφωνήματα για παρόμοια περιστατικά», σημείωσε ο Δήμος Αντωνίου.

Σημείωσε επίσης ότι δεν είναι λίγα τα παράπονα που δέχεται το Παρατηρητήριο από ηλικιωμένους που αναφέρουν ότι μετρούν τα «κουκιά» τους καθημερινά για να ψωνίσουν τα απαραίτητα γιατί δεν ξέρουν και πόσο ρεύμα θα πληρώσουν τέλος του μήνα.

Ερωτηθείς τι πρέπει να αλλάξει για βελτιωθεί η κατάσταση, ο Δήμος Αντωνίου απάντησε πως «από το 2018 φωνάζουμε ότι το Κράτος και η ΑΗΚ πρέπει να προσθέσουν στις ευάλωτες ομάδες του συνταξιούχους με χαμηλά εισοδήματα, όχι απλά τους χαμηλοσυνταξιούχος, γιατί υπάρχουν πολλοί που μένουν εκτός για 30 ευρώ».

Πάντως, καταγράφεται στα θετικά η έγκαιρη αντίδραση του Υφυπουργείου Πρόνοιας αναφορικά με ελέγχους για σε γηροκομεία και τουλάχιστον μέχρι στιγμής δεν είχαμε κάποια καταγγελία ότι υπήρχαν περιστατικά με κλειστούς ανεμιστήρες και κλιματιστικά.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Καταγγελία: «Το Ευημερίας πέταξε εγχειρισμένη καρκινοπαθή σε σπίτι αχούρι με κατσαρίδες στη Λάρνακα» - Σκληρό βίντεο

• Επτά οι τραυματίες από το τροχαίο στη Λεμεσό – Ποια η κατάσταση της υγείας τους

• Δραματική έκκληση για αιμοδότες από το Κέντρο Αίματος – Διακοπές και κορωνοϊός τους κράτησαν μακριά

• Κέντρα αναψυχής: «Πλήγμα» η επιστροφή των all inclusive πακέτων - Οι απώλειες, η ακρίβεια και τα προβλήματα

• Online shopping: Συμβουλές για σωστές και ασφαλείς αγορές – Το δικαίωμα υπαναχώρησης και η παράδοση αγαθών

• Φουσκωτές πισίνες και παιχνίδια νερού: Πως να χρησιμοποιούνται με ασφάλεια από τα παιδιά – Χρήσιμες συμβουλές

• Πανσέληνος Αυγούστου 2024: Μάγεψε το φεγγάρι του Οξύρρυγχου – Εκπληκτικά κλικ από την Κύπρο



ΥΠΕΞ: Απαντά για τη συμμετοχή Φιντάν στην άτυπη συνάντηση ΥΠΕΞ - «Δεν συνιστά υποχώρηση»

ΥΠΕΞ: Απαντά για τη συμμετοχή Φιντάν στην άτυπη συνάντηση ΥΠΕΞ - «Δεν συνιστά υποχώρηση»

Στο σκεπτικό της απόφασης της κυβέρνησης να συναινέσει στη συμμετοχή του υπουργού εξωτερικών της Τουρκίας στο άτυπο συμβούλιο των υπουργών εξωτερικων της Ευρωπαικής Ενωσης στις 19 Αυγούστου, αναφέρθηκε ο υπουργός εξωτερικών Κωνσταντίνος Κόμπος.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top