ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στα ίδια επίπεδα η τουριστική σεζόν στην Πάφο με 2023

Στα ίδια επίπεδα η τουριστική σεζόν στην Πάφο με 2023

Η τουριστική σεζόν αναμένεται να κυμανθεί στην ξενοδοχειακή βιομηχανία στα ίδια περίπου επίπεδα με το 2023 αλλά πίσω από το 2019, με εξαίρεση τον Ιούλιο του 2024 που οι αφίξεις κυμάνθηκαν στα επίπεδα του 2019, δήλωσε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδόχων Πάφου, Ευριπίδης Λοϊζίδης.

Ο κ. Λοϊζίδης επεσήμανε πως αν και ο χειμώνας ξεκίνησε ικανοποιητικά για την ξενοδοχειακή βιομηχανία της Πάφου μέχρι και τον Μάρτιο, ο Απρίλιος και Μάιος κυμάνθηκαν στα ίδια επίπεδα με το 2023, ο Ιούνιος σημείωσε μια επιβράδυνση συγκριτικά με το 2019 (- 5,5% από το 2019 και +5,5,% από το 2023) , ενώ ο Ιούλιος αποτέλεσε, όπως είπε, ένα "περίεργο" μήνα κατά την έκφραση του.

Συγκεκριμένα, είπε, ο Ιούλιος ήταν καλύτερος σε σύγκριση με το 2023 και σε σχέση με το 2019 όσον αφορά τις αφίξεις στην Κύπρο.

Παρατήρησε ωστόσο πως αυτό δεν αντικατοπτρίστηκε στην επισκεψιμότητα στα ξενοδοχεία της Πάφου και πως αυτό να οφείλεται στα καταλύμματα τύπου airbnb ή στις διανυκτερεύσεις στα κατεχόμενα ή και σε συνδιασμό των δύο. Επεσήμανε περαιτέρω πωςη διάρκεια παραμονής των επισκεπτών στη Κύπρο έχει μειωθεί από 10,5 ημέρες, κατά μέσο όρο, που ήταν παλαιότερα σε 7 ημέρες και λόγω ευρύτερης οικονομικής κρίσης.

Στις δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κ. Λοϊζίδης ανέφερε, ακόμη, πως ο Αύγουστος είναι ένας ικανοποιητικός μήνας, ιδιαίτερα λόγω της προσέλκυσης ντόπιου τουρισμού.

Για τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδόχων Πάφου είπε πως οι πρώτες ενδείξεις είναι ικανοποιητικές από πλευράς πληρότητας, ευχόμενος να μην προκύψει κάτι αναπάντεχο λόγω και της κατάστασης που επικρατεί σε γειτονικές χώρες.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Καταγγελία: «Το Ευημερίας πέταξε εγχειρισμένη καρκινοπαθή σε σπίτι αχούρι με κατσαρίδες στη Λάρνακα» - Σκληρό βίντεο

• Νέο θανατηφόρο με θύμα 21χρονο μοτοσικλετιστή – Στη δημοσιότητα το όνομά του

• Χαλκιδική: Ξεσπούν οι συγγενείς του 19χρονου, χωρίς άδεια τα μηχανήματα του λούνα παρκ - Παραδόθηκε ο χειριστής του παιχνιδιού

• Καθυσηχάζει στέλεχος του ΠΟΥ - Η mpox δεν είναι η νέα Covid

• Μαρία Μπράνιας Μορέρα: Πέθανε ο γηραιότερος άνθρωπος στον κόσμο σε ηλικία 117 ετών



ΥΠΕΞ: Απαντά για τη συμμετοχή Φιντάν στην άτυπη συνάντηση ΥΠΕΞ - «Δεν συνιστά υποχώρηση»

ΥΠΕΞ: Απαντά για τη συμμετοχή Φιντάν στην άτυπη συνάντηση ΥΠΕΞ - «Δεν συνιστά υποχώρηση»

Στο σκεπτικό της απόφασης της κυβέρνησης να συναινέσει στη συμμετοχή του υπουργού εξωτερικών της Τουρκίας στο άτυπο συμβούλιο των υπουργών εξωτερικων της Ευρωπαικής Ενωσης στις 19 Αυγούστου, αναφέρθηκε ο υπουργός εξωτερικών Κωνσταντίνος Κόμπος.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top