ΔΙΕΘΝΗ

Η Shein μηνύει την Temu - Ξεκίνησε «πόλεμος» στις φθηνές online αγορές

Η Shein μηνύει την Temu - Ξεκίνησε «πόλεμος» στις φθηνές online αγορές

Ο κινεζικός γίγαντας γρήγορης μόδας Shein μηνύει τον αντίπαλο Temu, ισχυριζόμενος ότι ο λιανοπωλητής έκλεψε τα σχέδιά του και έχτισε μια αυτοκρατορία χρησιμοποιώντας παραποίηση, παραβίαση πνευματικής ιδιοκτησίας και απάτη.

Η αγωγή, που κατατέθηκε τη Δευτέρα στο ομοσπονδιακό δικαστήριο της Ουάσινγκτον, έρχεται την ώρα που η ίδια η Shein αποκρούει παρόμοιες κατηγορίες από μια μεγάλη ποικιλία εμπορικών σημάτων και ανεξάρτητων καλλιτεχνών, όπως η Levi Strauss
και H&M.

Στην αγωγή της, η Shein ισχυρίζεται ότι η Temu, που ανήκει στην PDD Holdings, «μεταμφιέζεται» σε νόμιμη διαδικτυακή αγορά, επειδή ενθαρρύνει τους πωλητές της να κλέβουν σχέδια άλλων εμπορικών σημάτων και στη συνέχεια τους εμποδίζει να αφαιρέσουν προϊόντα από την πλατφόρμα, ακόμη και όταν έχουν παραδεχτεί την παράβαση.

Παραβιάσεις και επιδοτήσεις

«Η Temu προσελκύει τους Αμερικανούς καταναλωτές να κατεβάσουν και να χρησιμοποιήσουν την εφαρμογή της για κινητά με υποσχέσεις για εξαιρετικά χαμηλές τιμές. Αλλά η Temu δεν κερδίζει από την πώληση αυτών των προϊόντων, τα οποία τιμολογούνται τόσο χαμηλά που η Temu πρέπει να επιδοτεί κάθε πώληση, χάνοντας χρήματα από κάθε συναλλαγή», αναφέρεται στην καταγγελία, σύμφωνα με το CNBC.

«Μόνο ενθαρρύνοντας τους πωλητές της να παραβιάζουν τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας άλλων και να πωλούν πλαστά ή υποβαθμισμένα προϊόντα μπορεί η Temu να ελπίζει ότι θα ελαχιστοποιήσει τις τεράστιες απώλειες που επιδοτεί», προστίθεται στην αγωγή.

 

Γρήγορη μοδά με παράτυπες πρακτικές

Οι μονομαχούντες ηλεκτρονικοί έμποροι έχουν κατακτήσει τον κλάδο του λιανικού εμπορίου με τα εξαιρετικά χαμηλής τιμής προϊόντα τους και την ικανότητά τους να ανταποκρίνονται στις τάσεις πολύ πιο γρήγορα από τους παλαιούς ανταγωνιστές τους.

 

Στην πορεία, οι δύο έχουν συγκεντρώσει ένα βουνό επικρίσεων που σχετίζονται με τις εργασιακές πρακτικές τους, τις διασυνδέσεις τους με την κινεζική κυβέρνηση και την υποτιθέμενη χρήση σχεδίων άλλων εμπορικών σημάτων.

Καθώς οι δύο εταιρείες διεκδικούν μερίδιο αγοράς, έχουν προσφύγει στα δικαστήρια για να κατηγορήσουν η μία την άλλη για μια σειρά από σκανδαλώδεις κατηγορίες. Πέρυσι, η Temu μήνυσε τη Shein για θέματα πνευματικών δικαιωμάτων και ισχυρισμούς ότι χρησιμοποιεί «εκφοβισμό τύπου μαφίας των προμηθευτών» για να τους εκφοβίσει σε συμφωνίες αποκλειστικότητας.

 

«Έκλεψε πολύτιμα εμπορικά μυστικά»

Στην καταγγελία της Shein, η εταιρεία κατηγόρησε την Temu για «θρασύτατη» παράνομη συμπεριφορά. Είπε ότι τουλάχιστον ένας από τους υπαλλήλους της Temu έκλεψε «πολύτιμα εμπορικά μυστικά» που προσδιόριζαν τα προϊόντα με τις καλύτερες πωλήσεις της Shein, μαζί με πληροφορίες εσωτερικής τιμολόγησης, για να τη βοηθήσει στις προσπάθειές της να ανταγωνιστεί.

«Οπλισμένη με αυτές τις κλεμμένες πληροφορίες, η Temu στη συνέχεια κατεύθυνε τους πωλητές της να αντιγράψουν αυτά και άλλα προϊόντα της Shein με τις καλύτερες πωλήσεις και να πουλήσουν απομιμήσεις στην ιστοσελίδα και την εφαρμογή για κινητά της Temu», ανέφερε η καταγγελία.

«Η Temu δεν είναι ένας απλός παραβάτης», ανέφερε η αγωγή. «Προκειμένου να διαφημίσει τις παραποιημένες εκδόσεις των προϊόντων Shein, η Temu αναπαρήγαγε σχεδόν πανομοιότυπες εικόνες προϊόντων Shein που προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα και τις χρησιμοποίησε, ή έδωσε εντολή στους πωλητές να τις χρησιμοποιήσουν, ως διαφημιστικές εικόνες στον ιστότοπο και την εφαρμογή για κινητά της Temu».

Η 80σέλιδη καταγγελία της Shein περιλαμβάνει περισσότερα από δώδεκα παραδείγματα ρούχων και σχεδίων που η Temu φέρεται να αντέγραψε.

Έχει ζητήσει από το δικαστήριο να αποφανθεί υπέρ της και να εκδώσει απόφαση που θα απαγορεύει στην Temu να χρησιμοποιεί τις εμπιστευτικές πληροφορίες της Shein, μεταξύ άλλων αιτημάτων.

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Ολοκληρώθηκε η νεκροτομή στη σορό του 31χρονου που εντοπίστηκε νεκρός σε ξενοδοχείο

• Συνελήφθη ο 27χρονος που μπούκαρε ημίγυμνος σε περίπτερο στη Λεμεσό - Καταζητείτο για ληστεία

• Έστειλαν στο νοσοκομείο 64χρονο: Προσπάθησαν να τον ξεγελάσουν και τον έκλεψαν με την βοήθεια 15χρονης

• Θάνατος ποδοσφαιριστή: Έριξε φως η νεκροτομή για τα αίτια θανάτου του 20χρονου Πολ Τζούλιους

• Είστε vegan ή vegetarian; Αυτά τα εστιατόρια πρέπει να τα επισκεφτείτε – Πίνακες

• Τρέξτε να προλάβετε εκπτώσεις – Λίγες μέρες έμειναν – Αντίθετη εικόνα μεταξύ mall και κέντρου πόλεων



Ο Φιντάν, η αφορμή για το ξέσπασμα κομμάτων της συγκυβέρνησης - Καμία συνεννόηση με την Κυβέρνηση

Ο Φιντάν, η αφορμή για το ξέσπασμα κομμάτων της συγκυβέρνησης - Καμία συνεννόηση με την Κυβέρνηση

Δεν λέει να κοπάσει η αντίδραση από πλευράς μερίδας βουλευτών του ΔΗΚΟ και της ηγεσίας της ΕΔΕΚ για τους χειρισμούς της Κυβέρνησης σε σχέση στο Κυπριακό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top