ΔΙΕΘΝΗ

Στέλεχος της Φατάχ του Νοτίου Λιβάνου σκοτώθηκε από ισραηλινούς βομβαρδισμούς

Στέλεχος της Φατάχ του Νοτίου Λιβάνου σκοτώθηκε από ισραηλινούς βομβαρδισμούς

Εξαιρετικά τεταμένη παραμένει η κατάσταση στο μέτωπο Ισραήλ-Χεζμπολάχ, με τις στρατιωτικές επιχειρήσεις να διαδέχονται η μία την άλλη.

Σύμφωνα με λιβανικές και σαουδαραβικές δημοσιογραφικές πηγές, κατά την διάρκεια ισραηλινών βομβαρδισμών που σημειώθηκαν το μεσημέρι της Τετάρτης στην ευρύτερη περιοχή της Σιδώνας, σκοτώθηκε ο Χαλίλ Αλ-Μάκνταχ, στέλεχος του παραρτήματος στον Νότιο Λίβανο της παλαιστινιακής οργάνωσης Φατάχ. Το κρατικό ισραηλινό ραδιόφωνο αναφέρει ότι ο Χαλίλ Αλ-Μάκνταχ χρησιμεύει ως σύνδεσμος μεταξύ της Φατάχ του Λιβάνου και της ιρανικής «Δύναμης Αλ-Κοντς» των Φρουρών της Επανάστασης που διατηρεί παρουσία στη Συρία και η κύρια δραστηριότητά του ήταν να επιμελείται την μεταφορά οπλισμού από τη Συρία προς τον Νότιο Λίβανο.

Νωρίτερα σήμερα το πρωί, η Χεζμπολάχ εξαπέλυσε μπαράζ επιθέσεων συνολικά 50 ρουκετών με στόχο την ισραηλινή κωμόπολη Κατσρίν στα Υψώματα του Γκολάν προκαλώντας εκτεταμένες υλικές ζημιές στο κέντρο της πόλης και τραυματίζοντας έναν πολίτη. Τα ισραηλινά ΜΜΕ τονίζουν ότι η σημερινή επίθεση της λιβανικής οργάνωσης είχε κατοικημένους στόχους. Αντιθέτως, η Χεζμπολάχ εξέδωσε ανακοίνωση διευκρινίζοντας ότι στόχος της επίθεσης ήταν αεροπορική βάση στα περίχωρα της Κατσρίν, από την οποία φέρονται να απογειώθηκαν τα ισραηλινά βομβαρδιστικά που έπληξαν τις πρώτες πρωινές ώρες αποθήκη οπλισμού της οργάνωσης στην κοιλάδα Μπεκάα του κεντρικού Λιβάνου, 100 χιλιόμετρα βορείως των συνόρων Ισραήλ-Λιβάνου.

Η ισραηλινή αεροπορία για δεύτερη συνεχή ημέρα έπληξε αποθήκες οπλισμού της Χεζμπολάχ που βρίσκονται σε ακτίνα 80-100 χλμ. από τα σύνορα Ισραήλ-Λιβάνου, προκαλώντας εκτεταμένες υλικές ζημιές και θύματα.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Ολοκληρώθηκε η νεκροτομή στη σορό του 31χρονου που εντοπίστηκε νεκρός σε ξενοδοχείο

• Συνελήφθη ο 27χρονος που μπούκαρε ημίγυμνος σε περίπτερο στη Λεμεσό - Καταζητείτο για ληστεία

• Έστειλαν στο νοσοκομείο 64χρονο: Προσπάθησαν να τον ξεγελάσουν και τον έκλεψαν με την βοήθεια 15χρονης

• Θάνατος ποδοσφαιριστή: Έριξε φως η νεκροτομή για τα αίτια θανάτου του 20χρονου Πολ Τζούλιους

• Είστε vegan ή vegetarian; Αυτά τα εστιατόρια πρέπει να τα επισκεφτείτε – Πίνακες

• Τρέξτε να προλάβετε εκπτώσεις – Λίγες μέρες έμειναν – Αντίθετη εικόνα μεταξύ mall και κέντρου πόλεων



Θάνατος 31χρονου: Φωτογραφία από το δωμάτιο που εντοπίστηκε η σορός του άνδρα στην Αγία Νάπα

Θάνατος 31χρονου: Φωτογραφία από το δωμάτιο που εντοπίστηκε η σορός του άνδρα στην Αγία Νάπα

Φωτογραφία από το δωμάτιο του ξενοδοχείου, όπου εντοπίστηκε νεκρός 31χρονος γύρω στις 20:50 χθες το βράδυ, στην Αγία Νάπας, δημοσιεύει η ιστοσελίδα μας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top