ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο πραγματοποιεί η Υπουργός Πολιτισμού της Ελλάδας

Επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο πραγματοποιεί η Υπουργός Πολιτισμού της Ελλάδας

Επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο πραγματοποιεί η Υπουργός Πολιτισμού της Ελλάδας Λίνα Μενδώνη, στο πλαίσιο της οποίας θα υπογραφεί διακρατική συμφωνία πολιτιστικής συνεργασίας μεταξύ Κύπρου και Ελλάδας την Παρασκευή 23 Αυγούστου.

Το πρόγραμμα της επίσκεψης της κ. Μενδώνη περιλαμβάνει για σήμερα επίσκεψη στο Μουσείο Κώστα Αργυρού στον Μαζωτό στις 1300 όπου θα ξεναγηθεί στην έκθεση "Κάσιαλος: από το Φως στη Σκιά" από τον Έφορο του Μουσείου Αντρέας Χατζηλουκά.

Στις 1930 η κ. Μενδώνη θα επισκεφθεί το Δημαρχείο Λευκωσίας και στη συνέχεια θα ξεναγηθεί από τον Δήμαρχο Λευκωσίας, Χαράλαμπο Προύντζο, παρουσία των Αντιδημάρχων και αρχηγώντων δημοτικών oμάδων στην Πράσινη Γραμμή και στην ανακαινισμένη Παλαιά Αγορά.

Η υπογραφή της διακρατικής συμφωνίας θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή το μεσημέρι στην Κυπριακή Βιβλιοθήκη της Φανερωμένης, ενώ θα προηγηθεί στις 11 π.μ. επίσκεψη της κ. Μενδώνη στο Κυπριακό Μουσείο και συνάντηση με την Εθνική Επιτροπή για την Πάταξη της Σύλησης και της Παράνομης Διακίνησης Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Επίσης την Παρασκευή νωρίς το πρωί η Υπουργός Πολιτισμού της Ελλάδας θα καταθέσει στεφάνι στον Τύμβο Μακεδονίτισσας, θα έχει συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Γεώργιο, και το απόγευμα θα επισκεφθεί το Λεβέντειο Μουσείο και το Πολιτιστικό Ίδρυμα της Τράπεζας Κύπρου, όπου θα ξεναγηθεί στην έκθεση "Κύπρος Νήσος: Ιστορία - Μνήμη - Πραγματικότητα".

Το πρόγραμμα της επίσκεψης της κ. Μενδώνη θα ολοκληρωθεί το Σάββατο με ξενάγηση στο Αρχαιολογικό Μουσείο Επαρχίας Λάρνακας.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Περιμένεις να λάβεις επίδομα, σύνταξη ή βοήθημα; Μάθε ποιες αιτήσεις εξετάζονται αυτές τις ημέρες

• Τελευταία στιγμή οι αποφάσεις για express διαδρομή Λεμεσού – Λευκωσίας – Ποια η τιμή του εισιτηρίου - Πώς επηρεάζει η έλλειψη οδηγών

• Στεγαστικό: Σε τρεις άξονες η συμβολή ΚΟΑΓ για προσιτή στέγη -Λεπτομέρειες

• Παλέρμο: Ποιοι είναι οι έξι νεκροί του ναυαγίου - Αγνοείται ένα ακόμη άτομο, μία σορός δεν έχει ανασυρθεί από το σκάφος

• Όλα όσα χρειαζόμαστε για νεανικό μυαλό που λειτουργεί ρολόι – Στην κορυφή το μαγνήσιο

• ΗΠΑ: Ο Τραμπ πίσω από αλεξίσφαιρο γυαλί στην πρώτη υπαίθρια συγκέντρωση μετά την απόπειρα δολοφονίας του



Εν μέσω αντιδράσεων - Συγκαλεί την Πολιτική Ομάδα Κυπριακού ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης

Εν μέσω αντιδράσεων - Συγκαλεί την Πολιτική Ομάδα Κυπριακού ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης

Συνέρχεται την Παρασκευή 23 Αυγούστου για πρώτη φορά από την ημέρα που ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης ανακοίνωσε τη σύστασή της, η Πολιτική Ομάδα Κυπριακού. Πρόκειται για ένα συμβουλευτικό σώμα, το οποίο θα είναι ο συνδετικός κρίκος μεταξύ του Προέδρου της Δημοκρατίας και των πολιτικών κομμάτων.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top