ΔΙΕΘΝΗ

Τσεχία: Εκκένωση περιοχής μετά τον εντοπισμό βόμβας Β΄Παγκοσμίου Πολέμου

Τσεχία: Εκκένωση περιοχής μετά τον εντοπισμό βόμβας Β΄Παγκοσμίου Πολέμου

Η τσεχική Αστυνομία ανακοίνωσε χθες ότι απομάκρυνε 582 κατοίκους από την περιοχή όπου βρίσκεται χημικό εργοστάσιο κοντά στην πόλη Λιτβίνοφ της βορειοδυτικής περιφέρειας Ούστι, λόγω «υψηλού κινδύνου έκρηξης» μετά τον εντοπισμό βόμβας του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, η οποία δεν είχε εκραγεί.

Η βόμβα ανακαλύφθηκε κατά τη διάρκεια εργασιών εκσκαφής σε απομακρυσμένο χώρο του εργοστασίου της Orlen Unipetrol, σύμφωνα με τη διεύθυνση της πετρελαϊκής εταιρείας. Στην περιοχή κλήθηκαν πυροτεχνουργοί της Αστυνομίας και πυροσβέστες. «Η βόμβα, βάρους 250 κιλών, θα παραμείνει στη θέση της έως τις 27 Αυγούστου. Ομάδα διαχείρισης κρίσεων συνεδριάζει για να αποφασίσει τα επόμενα βήματα», ανέφερε νωρίτερα εκπρόσωπος της Αστυνομίας.

Το πρακτορείο ειδήσεων της Τσεχίας (CNA) επισημαίνει πως στην ευρύτερη περιοχή του Μοστ στην περιφέρεια Ούστι, κοντά στα γερμανικά σύνορα, έχουν βρεθεί αρκετές φορές πυρομαχικά από την εποχή του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, τα οποία δεν είχαν εκραγεί. Τον Μάιο του 2021 περίπου 5.400 άνθρωποι υποχρεώθηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, για λόγους ασφαλείας, μετά τον εντοπισμό μιας τέτοιας βόμβας κοντά σε χημικό εργοστάσιο.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Περιμένεις να λάβεις επίδομα, σύνταξη ή βοήθημα; Μάθε ποιες αιτήσεις εξετάζονται αυτές τις ημέρες

• Τελευταία στιγμή οι αποφάσεις για express διαδρομή Λεμεσού – Λευκωσίας – Ποια η τιμή του εισιτηρίου - Πώς επηρεάζει η έλλειψη οδηγών

• Στεγαστικό: Σε τρεις άξονες η συμβολή ΚΟΑΓ για προσιτή στέγη -Λεπτομέρειες

• Παλέρμο: Ποιοι είναι οι έξι νεκροί του ναυαγίου - Αγνοείται ένα ακόμη άτομο, μία σορός δεν έχει ανασυρθεί από το σκάφος

• Όλα όσα χρειαζόμαστε για νεανικό μυαλό που λειτουργεί ρολόι – Στην κορυφή το μαγνήσιο

• ΗΠΑ: Ο Τραμπ πίσω από αλεξίσφαιρο γυαλί στην πρώτη υπαίθρια συγκέντρωση μετά την απόπειρα δολοφονίας του



Εν μέσω αντιδράσεων - Συγκαλεί την Πολιτική Ομάδα Κυπριακού ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης

Εν μέσω αντιδράσεων - Συγκαλεί την Πολιτική Ομάδα Κυπριακού ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης

Συνέρχεται την Παρασκευή 23 Αυγούστου για πρώτη φορά από την ημέρα που ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης ανακοίνωσε τη σύστασή της, η Πολιτική Ομάδα Κυπριακού. Πρόκειται για ένα συμβουλευτικό σώμα, το οποίο θα είναι ο συνδετικός κρίκος μεταξύ του Προέδρου της Δημοκρατίας και των πολιτικών κομμάτων.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top