Τσεχία: Εκκένωση περιοχής μετά τον εντοπισμό βόμβας Β΄Παγκοσμίου Πολέμου

Τσεχία: Εκκένωση περιοχής μετά τον εντοπισμό βόμβας Β΄Παγκοσμίου Πολέμου

Η τσεχική Αστυνομία ανακοίνωσε χθες ότι απομάκρυνε 582 κατοίκους από την περιοχή όπου βρίσκεται χημικό εργοστάσιο κοντά στην πόλη Λιτβίνοφ της βορειοδυτικής περιφέρειας Ούστι, λόγω «υψηλού κινδύνου έκρηξης» μετά τον εντοπισμό βόμβας του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, η οποία δεν είχε εκραγεί.

Η βόμβα ανακαλύφθηκε κατά τη διάρκεια εργασιών εκσκαφής σε απομακρυσμένο χώρο του εργοστασίου της Orlen Unipetrol, σύμφωνα με τη διεύθυνση της πετρελαϊκής εταιρείας. Στην περιοχή κλήθηκαν πυροτεχνουργοί της Αστυνομίας και πυροσβέστες. «Η βόμβα, βάρους 250 κιλών, θα παραμείνει στη θέση της έως τις 27 Αυγούστου. Ομάδα διαχείρισης κρίσεων συνεδριάζει για να αποφασίσει τα επόμενα βήματα», ανέφερε νωρίτερα εκπρόσωπος της Αστυνομίας.

Το πρακτορείο ειδήσεων της Τσεχίας (CNA) επισημαίνει πως στην ευρύτερη περιοχή του Μοστ στην περιφέρεια Ούστι, κοντά στα γερμανικά σύνορα, έχουν βρεθεί αρκετές φορές πυρομαχικά από την εποχή του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, τα οποία δεν είχαν εκραγεί. Τον Μάιο του 2021 περίπου 5.400 άνθρωποι υποχρεώθηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, για λόγους ασφαλείας, μετά τον εντοπισμό μιας τέτοιας βόμβας κοντά σε χημικό εργοστάσιο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Νέος ηγέτης του Ιράν ο Μοτζτάμπα Χαμενεΐ σύμφωνα με ιρανικά μέσα ενημέρωσης - Όλες οι εξελίξεις για την κρίση στη Μέση Ανατολή

Νέος ηγέτης του Ιράν ο Μοτζτάμπα Χαμενεΐ σύμφωνα με ιρανικά μέσα ενημέρωσης - Όλες οι εξελίξεις για την κρίση στη Μέση Ανατολή

Οι συνέπειες της σύγκρουσης μεταξύ Ιράν, Ισραήλ και ΗΠΑ επεκτείνονται όλο και περισσότερο στη Μέση Ανατολή, με τις χώρες του Κόλπου να επηρεάζονται άμεσα. Το απόγευμα της Κυριακής (08.03.2026) δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 12 τραυματίστηκαν όταν βλήμα έπληξε κτίριο σε κατοικημένη περιοχή στη Σαουδική Αραβία, σε ένα ακόμη περιστατικό που δείχνει ότι οι απώλειες αμάχων αυξάνονται εκτός των βασικών μετώπων. Την ίδια ώρα, οι γεωπολιτικές εξελίξεις εντείνονται, καθώς ο Ντόναλντ Τραμπ και ο Κιρ Στάρμερ συζήτησαν τη χρήση βάσεων της RAF, ενώ τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ανακοίνωσαν ότι αναχαίτισαν ιρανικά drones που κατευθύνονταν προς τη χώρα. Δείτε όλες τις εξελίξεις πιο κάτω.