Σε διαρκή επαφή ο ΠτΔ με ΓΓ ΟΗΕ - «Οτιδήποτε εκφεύγει του πλαισίου δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό»

Σε διαρκή επαφή ο ΠτΔ με ΓΓ ΟΗΕ - «Οτιδήποτε εκφεύγει του πλαισίου δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό»

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης βρίσκεται σε διαρκή επαφή και επικοινωνία με τη Γενική Γραμματεία των Ηνωμένων Εθνών εδώ και καιρό, όπως άλλωστε ο ίδιος έχει δηλώσει, τόνισε σε γραπτή του δήλωση ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, κ. Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης. 

Όπως ανέφερε ο κ. Λετυμπιώτης, «μοναδικός στόχος παραμένει η επανέναρξη των διαπραγματεύσεων από το σημείο που έχουν διακοπεί στη βάση των ψηφισμάτων των Ηνωμένων Εθνών, του μέχρι σήμερα κεκτημένου των συνομιλιών καθώς και των αρχών και αξιών της ΕΕ».

«Οτιδήποτε εκφεύγει αυτού το πλαισίου δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό ούτε από την ελληνοκυπριακή πλευρά, ούτε από τη διεθνή κοινότητα, όπως κατ’ επανάληψη έχει επισημανθεί», τόνισε.

«Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια, με ειλικρινή πολιτική βούληση, ούτως ώστε να πετύχει η πρωτοβουλία του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών», είπε καταληκτικά ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ανέλαβε επίσημα τα ηνία της ΕΕ η Κύπρος: Έμφαση στην ασφάλεια, την ειρήνη και την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση

Ανέλαβε επίσημα τα ηνία της ΕΕ η Κύπρος: Έμφαση στην ασφάλεια, την ειρήνη και την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση

Με επίκεντρο την ενίσχυση της ευρωπαϊκής ασφάλειας, τη στρατηγική αυτονομία και την ειρήνη στην περιοχή, η Κύπρος ανέλαβε επίσημα την Προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το πρώτο εξάμηνο του 2026.

BEST OF TOTHEMAONLINE