ΔΙΕΘΝΗ

Βέλγιο: Χωρίς επιτυχία μέχρι στιγμής οι διαπραγματεύσεις για το σχηματισμό κυβέρνησης

Βέλγιο: Χωρίς επιτυχία μέχρι στιγμής οι διαπραγματεύσεις για το σχηματισμό κυβέρνησης

Ένας πρώτος γύρος διαπραγματεύσεων που ξεκίνησε στις 10 Ιουλίου για τον σχηματισμό κυβέρνησης στο Βέλγιο απέτυχε δύο μήνες μετά τις βουλευτικές εκλογές, αλλά οι συνομιλίες πρόκειται να επαναληφθούν την Παρασκευή, αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο.

Ο Bart De Wever, ο ηγέτης του Φλαμανδικού Συντηρητικού Κόμματος (N-VA), παρέδωσε την εντολή του ως επικεφαλής διαπραγματευτής στον βασιλιά Φίλιππο, ο οποίος του την είχε εμπιστευθεί τον Ιούλιο, επισημαίνοντας την αποτυχία των συνομιλιών του με τέσσερα άλλα βελγικά κόμματα για να σχηματιστεί ένας κυβερνητικός συνασπισμός.

Πέντε φλαμανδικά και βαλλονικά κόμματα είχαν συμφωνήσει να προσπαθήσουν να σχηματίσουν μια κυβερνητική συμμαχία μετά τις εκλογές του Ιουνίου.

Από την Παρασκευή, ο βασιλιάς Φίλιππος θα ξεκινήσει νέες διαβουλεύσεις «με τους προέδρους πέντε κομμάτων που συμμετέχουν στις διαπραγματεύσεις προκειμένου να σχηματιστεί νέα κυβέρνηση», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το Παλάτι.

Οι πρώτες συνομιλίες, που ξεκίνησαν τον Ιούλιο, κατέρρευσαν για δημοσιονομικά ζητήματα, με τους γαλλόφωνους φιλελεύθερους να απορρίπτουν μια πρόταση φόρου των κερδών από κεφάλαια που υποστηρίζεται από τους Φλαμανδούς Σοσιαλιστές.

Το Βέλγιο, με δημόσιο έλλειμμα 4,4% του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος (ΑΕΠ), είναι μία από τις επτά ευρωπαϊκές χώρες που παραβιάζει τους δημοσιονομικούς κανόνες της ευρωζώνης.

ΠΗΓΗ: Agerpres.ro/ertnews

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Ληστεία 64χρονου: Χειροπέδες και στη 16χρονη καταζητούμενη – Στο κελί για 6 μέρες η 15χρονη

• Υπουργικό Συμβούλιο: Αυτοί είναι οι νέοι διορισμοί που ανακοινώθηκαν - Δείτε όλα τα ονόματα

• Διπλό φονικό στη Λεμεσό: Συνεχίζουν να αλληλοκατηγορούνται οι δυο - Πότε παραπέμπονται σε απευθείας δίκη

• Ναυάγιο στο Παλέρμο: Εντοπίστηκε η σορός της Χάνα Λιντς - Οι δύτες αναγνώρισαν το άψυχο σώμα της

• Χαλκιδική: Παμπάλαια και κλεμμένα από την Βουλγαρία πολλά μηχανήματα του λούνα παρκ - Τι αποκαλύπτει πρώην εργαζόμενος

• Χριστιάνα Αριστοτέλους: Ποζάρει με φόντο το ηλιοβασίλεμα και αποκαλύπτει τι κάνει τη ζωή της μεγάλη



Λετυμπιώτης: Η συμμετοχή Φιντάν αποτελεί ευκαιρία να διαπιστωθεί η στάση της Τουρκίας

Λετυμπιώτης: Η συμμετοχή Φιντάν αποτελεί ευκαιρία να διαπιστωθεί η στάση της Τουρκίας

Η συμμετοχή του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών στο άτυπο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων αποτελεί μια ευκαιρία να διαπιστωθεί η πραγματική στάση και οι προθέσεις της Τουρκίας έναντι της ευρωπαϊκής της πορείας, αλλά και των κινήσεων που είναι διατεθειμένη να αναλάβει, είπε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top