ΥΓΕΙΑ

Η σπάνια περίπτωση ενός άντρα που βλέπει τα πάντα ροζ κάθε φορά που έρχεται σε οργασμό – Τι του συμβαίνει

Η σπάνια περίπτωση ενός άντρα που βλέπει τα πάντα ροζ κάθε φορά που έρχεται σε οργασμό – Τι του συμβαίνει

Ένας νεαρός άνδρας, που επιθυμεί να παραμείνει ανώνυμος, βλέπει τον κόσμο λίγο πιο πολύχρωμο απ’ ότι οι υπόλοιποι, ειδικά μετά την ολοκλήρωση της σεξουαλικής πράξης.

Ο 31χρονος – γνωστός μόνο ως «Mr R»- αναζήτησε ιατρική φροντίδα έχοντας μια παράξενη παρενέργεια στο σεξ: κάθε φορά που ερχόταν σε οργασμό, έβλεπε ξαφνικά τον κόσμο σε ροζ αποχρώσεις. Εκτός αυτού, όπως ανέφερε, έβλεπε να αντικείμενα γύρω του πιο φωτεινά και έντονα, σαν να ήταν πρωί, ακόμα κι αν είχε οργασμό αργά το βράδυ.

Προτού προβούν σε μια επίσημη διάγνωση, οι γιατροί στο Ιράν πραγματοποίησαν μια σειρά εξετάσεων, οι οποίες αποκάλυψαν ότι ο άνδρας τελικά έπασχε από συναισθησία, μια σπάνια κατάσταση κατά την οποία οι αισθήσεις διασταυρώνονται μεταξύ τους. Σε άλλες περιπτώσεις ατόμων, έχει αναφερθεί ότι έχουν την ικανότητα να «γευτούν τα χρώματα» ή να «αισθανθούν τους ήχους».

Η συναισθησία προκαλείται όταν τα νεύρα που διεγείρονται από μια συγκεκριμένη δραστηριότητα και ενεργοποιούν κατά λάθος άλλα μη σχετικά νεύρα, προκαλώντας στους ανθρώπους μια «μπερδεμένη» αίσθηση.

Αποκαλύπτοντας την παράξενη περίπτωση στο περιοδικό Psychiatry, οι γιατροί ανέφεραν: «Ο ασθενής δήλωσε ότι κατά τη διάρκεια των οργασμών του, βίωσε οπτικές αλλαγές κάθε φορά που τα μάτια του ήταν ανοιχτά και έβλεπε αντικείμενα πιο έντονα και φωτεινά από το συνηθισμένο. Περιέγραψε αυτές τις αλλαγές ως “όραση υψηλής αντίθεσης με κυρίαρχο ροζ χρώμα” και είπε ότι το περιβάλλον γινόταν πιο φωτεινό σαν να ήταν νωρίς το πρωί, ακόμη και αν το περιβάλλον ήταν σκοτεινό”».

O νεαρός άνδρας είναι γιατρός στο επάγγελμα και προσπάθησε αρχικά να θεραπεύσει την κατάστασή του λαμβάνοντας ένα αντικαταθλιπτικό. Μετά από τρεις μήνες χρήσης, απευθύνθηκε σε γιατρούς του νοσοκομείου, όπου διεγνώσθη με αυτή τη σπάνια νευρολογική κατάσταση. Τελικά, πήρε εξιτήριο χωρίς τη χορήγηση κάποιας περαιτέρω θεραπείας, ενώ πρόσθεσε ότι δεν είχε στυτική δυσλειτουργία και ήταν ευχαριστημένος από την σεξουαλική του ζωή.

Δεν ήταν όμως αυτές οι μοναδικές φορές που η αντίληψή του είχε αλλοιωθεί, καθώς αποκάλυψε ότι κατά την παιδική του ηλικία είχε παρόμοιες εμπειρίες λόγω πόνου στο στήθος που προκλήθηκε από μια ελαττωματική καρδιακή βαλβίδα. Όπως αποκάλυψε, κατά τη διάρκεια αυτών των επεισοδίων πόνου, αισθανόταν «λευκό» – μια αίσθηση που, όπως είπε, δεν αναδείχθηκε ποτέ από άλλα συναισθήματα. Ωστόσο, αυτό σταμάτησε πριν από την ενηλικίωση, αφού επιλύθηκε το πρόβλημα στην καρδιά.

Αν και δεν κατέστη σαφές γιατί ένας οργασμός μπορεί να οδηγήσει σε συναισθησία, η πλημμύρα των ορμονών ευεξίας που απελευθερώνονται και η αύξηση της εγκεφαλικής δραστηριότητας κατά τη διάρκεια της πράξης θα μπορούσαν να αυξήσουν την πιθανότητα διέγερσης πολλαπλών νεύρων. Ως κατάσταση, συχνά συνδέεται με την ανάπτυξη του εγκεφάλου, με το όργανο να λέγεται ότι έχει αναπτυχθεί με τρόπο κατά την παιδική ηλικία που διαφέρει από τους νευροτυπικούς ανθρώπους.

Σε άλλες περιπτώσεις, άτομα έχουν αναφέρει ότι βιώνουν διαφορετικά χρώματα κατά τη διάρκεια κάθε σταδίου του σεξ. Ανέφεραν ότι έβλεπαν πορτοκαλί στην αρχή του σεξ, κίτρινο κατά τη διάρκεια του σεξ και στη συνέχεια ροζ κατά τη φάση της κορύφωσης.

ΠΗΓΗ: ygeiamou.gr

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Ληστεία 64χρονου: Χειροπέδες και στη 16χρονη καταζητούμενη – Στο κελί για 6 μέρες η 15χρονη

• Υπουργικό Συμβούλιο: Αυτοί είναι οι νέοι διορισμοί που ανακοινώθηκαν - Δείτε όλα τα ονόματα

• Διπλό φονικό στη Λεμεσό: Συνεχίζουν να αλληλοκατηγορούνται οι δυο - Πότε παραπέμπονται σε απευθείας δίκη

• Ναυάγιο στο Παλέρμο: Εντοπίστηκε η σορός της Χάνα Λιντς - Οι δύτες αναγνώρισαν το άψυχο σώμα της

• Χαλκιδική: Παμπάλαια και κλεμμένα από την Βουλγαρία πολλά μηχανήματα του λούνα παρκ - Τι αποκαλύπτει πρώην εργαζόμενος

• Χριστιάνα Αριστοτέλους: Ποζάρει με φόντο το ηλιοβασίλεμα και αποκαλύπτει τι κάνει τη ζωή της μεγάλη



Λετυμπιώτης: Η συμμετοχή Φιντάν αποτελεί ευκαιρία να διαπιστωθεί η στάση της Τουρκίας

Λετυμπιώτης: Η συμμετοχή Φιντάν αποτελεί ευκαιρία να διαπιστωθεί η στάση της Τουρκίας

Η συμμετοχή του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών στο άτυπο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων αποτελεί μια ευκαιρία να διαπιστωθεί η πραγματική στάση και οι προθέσεις της Τουρκίας έναντι της ευρωπαϊκής της πορείας, αλλά και των κινήσεων που είναι διατεθειμένη να αναλάβει, είπε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top