ΔΙΕΘΝΗ

Κυρώσεις ΗΠΑ σε ακόμη 400 οντότητες και άτομα, λόγω βοήθειας προς τη Ρωσία

Κυρώσεις ΗΠΑ σε ακόμη 400 οντότητες και άτομα, λόγω βοήθειας προς τη Ρωσία

Οι Ηνωμένες Πολιτείες επέβαλαν την Παρασκευή κυρώσεις σε περισσότερες από 400 οντότητες και άτομα για υποστήριξη της πολεμικής προσπάθειας της Ρωσίας στην Ουκρανία, ανέφερε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Στη λίστα συμπεριλαμβάνονται και κινεζικές εταιρείες, που Αμερικανοί αξιωματούχοι πιστεύουν ότι βοηθούν τη Μόσχα να παρακάμψει τις δυτικές κυρώσεις και να ενισχύσει τον στρατό της.

Η Ουάσιγκτον έχει επανειλημμένα προειδοποιήσει το Πεκίνο για την υποστήριξή του στην αμυντική βιομηχανική βάση της Ρωσίας και έχει ήδη ανακοινώσεις εκατοντάδες κυρώσεις με στόχο τον περιορισμό της ικανότητας της Μόσχας να εκμεταλλεύεται ορισμένες τεχνολογίες για στρατιωτικούς σκοπούς.

Οι κυρώσεις της Παρασκευής περιλαμβάνουν μέτρα κατά εταιρειών στην Κίνα που συνδέονται με αποστολή εργαλείων για μηχανές και μικροηλεκτρονικών στη Ρωσία, σύμφωνα με δελτίο Τύπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ που περιγράφει τις κυρώσεις του κατά 190 στόχων.

Οι κυρώσεις του Στέιτ Ντιπάρτμεντ στοχεύουν να καταπνίξουν τον ενεργειακό τομέα της Ρωσίας και στρέφονται εναντίον εταιρειών στην Τουρκία, στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ) και στις οικονομίες της Κεντρικής Ασίας, που οι ΗΠΑ πιστεύουν ότι βοηθούν τη Ρωσία να αποφύγει τις κυρώσεις, ανέφερε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

«Οι σημερινές ενέργειες έπληξαν τη Ρωσία εκεί που πονάει - υποβαθμίζοντας την ικανότητά της να παράγει έσοδα μέσω των ενεργειακών της έργων και διακόπτοντας την απόκτηση υλικού για την προμήθεια της πολεμικής της μηχανής», δήλωσε ο Άαρον Φόρσμπεργκ, διευθυντής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την πολιτική και την εφαρμογή οικονομικών κυρώσεων.

Οι στόχοι κυρώσεων της Παρασκευής περιλαμβάνουν το σκέλος εισαγωγών-εξαγωγών του κινεζικού ομίλου Dalian Machine Tool Group, το οποίο το Στέιτ Ντιπάρτμεντ είπε ότι είχε προμηθεύσει είδη διπλής χρήσης 4 εκατομμυρίων δολαρίων σε ρωσικές εταιρείες.

Η Κίνα λέει ότι δεν έχει παράσχει όπλα στη Ρωσία για τον πόλεμο στην Ουκρανία, αλλά υπερασπίζεται αυτό που αποκαλεί κανονικό εμπόριο μεταξύ Κίνας και Ρωσίας.

Οι τελευταίες κυρώσεις των ΗΠΑ περιλαμβάνουν μέτρα κατά εταιρειών που προμηθεύουν εξαρτήματα που χρησιμοποιούνται στα μη επανδρωμένα αεροσκάφη Orlan που χρησιμοποιεί η Ρωσία στην Ουκρανία.

Η Ουάσιγκτον επιδίωξε επίσης με τις κυρώσεις να διακόψει μελλοντικά ενεργειακά έργα στη Ρωσία και την αποστολή υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG). Στο στόχαστρο βρίσκεται το έργο της Ρωσίας ύψους 21 δισεκατομμυρίων δολαρίων Arctic LNG 2, το οποίο έχει ήδη πληγεί από τις δυτικές κυρώσεις που έχουν περιορίσει την πρόσβασή της σε δεξαμενόπλοια, και άλλες εταιρείες που συμμετέχουν σε μελλοντικά ενεργειακά έργα στη Ρωσία, σύμφωνα με το ενημερωτικό δελτίο.

Οι κυρώσεις στοχεύουν επίσης εταιρείες που εμπλέκονται στις αποστολές, όπως η White Fox Ship Management με έδρα τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η οποία σύμφωνα με τις ΗΠΑ απέκτησε πρόσφατα τέσσερα δεξαμενόπλοια για να μεταφέρει LNG.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Ληστεία 64χρονου: Χειροπέδες και στη 16χρονη καταζητούμενη – Στο κελί για 6 μέρες η 15χρονη

• Υπουργικό Συμβούλιο: Αυτοί είναι οι νέοι διορισμοί που ανακοινώθηκαν - Δείτε όλα τα ονόματα

• Διπλό φονικό στη Λεμεσό: Συνεχίζουν να αλληλοκατηγορούνται οι δυο - Πότε παραπέμπονται σε απευθείας δίκη

• Ναυάγιο στο Παλέρμο: Εντοπίστηκε η σορός της Χάνα Λιντς - Οι δύτες αναγνώρισαν το άψυχο σώμα της

• Χαλκιδική: Παμπάλαια και κλεμμένα από την Βουλγαρία πολλά μηχανήματα του λούνα παρκ - Τι αποκαλύπτει πρώην εργαζόμενος

• Χριστιάνα Αριστοτέλους: Ποζάρει με φόντο το ηλιοβασίλεμα και αποκαλύπτει τι κάνει τη ζωή της μεγάλη



ΓΓ ΟΗΕ για Κυπριακό: Εξετάζει το ενδεχόμενο πρόσκλησης των ηγετών σε κοινή συνάντηση

ΓΓ ΟΗΕ για Κυπριακό: Εξετάζει το ενδεχόμενο πρόσκλησης των ηγετών σε κοινή συνάντηση

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ εξετάζει το ενδεχόμενο να προσκαλέσει τους ηγέτες των δύο πλευρών σε κοινή συνάντηση τον Σεπτέμβριο στο περιθώριο της Συνόδου του ΟΗΕ, είπε ο Εκπρόσωπος του Αντόνιο Γκουτέρες, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της Ενημέρωσης Τύπου στην έδρα του διεθνούς οργανισμού στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top