ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δημόσιο: Συνεχώς αυξάνονται οι Κυβερνητικοί - Πόσοι είναι μόνιμοι και πόσοι ωρομίσθιοι

Δημόσιο: Συνεχώς αυξάνονται οι Κυβερνητικοί - Πόσοι είναι μόνιμοι και πόσοι ωρομίσθιοι

Αύξηση της απασχόλησης στην Κυβέρνηση κατεγράφη τον Ιούλιο 2024, με τον συνολικό αριθμό των εργαζομένων να ανέρχεται στα 53.039 άτομα.

Σύμφωνα με στοιχεία από την Στατιστική Υπηρεσία, ανήλθε κατά μέσο όρο στα 54.481 άτομα για την περίοδο Ιανουαρίου – Ιουλίου 2024, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 2.238 άτομα ή 4,3%, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2023.

Στη Δημόσια Υπηρεσία απασχολούνταν 12.032 μόνιμοι υπάλληλοι, 4.235 εργοδοτούμενοι αορίστου χρόνου (ΕΑΧ), 1.231 εργοδοτούμενοι ορισμένου χρόνου (ΕΟΧ) και 5.835 ωρομίσθιοι. Το μεγαλύτερο ποσοστό υπαλλήλων στη Δημόσια Υπηρεσία το αποτελούσαν οι μόνιμοι υπάλληλοι (51,6%) και το μικρότερο οι ΕΟΧ (5,3%).

Στην Εκπαιδευτική Υπηρεσία απασχολούνταν 11.888 μόνιμοι υπάλληλοι, 1.158 ΕΑΧ, 2.593 ΕΟΧ και 141 ωρομίσθιοι. Το μεγαλύτερο ποσοστό υπαλλήλων στην Εκπαιδευτική Υπηρεσία το αποτελούσαν οι μόνιμοι υπάλληλοι (75,3%) και το μικρότερο οι ωρομίσθιοι (0,9%).

Στις Δυνάμεις Ασφαλείας απασχολούνταν 8.327 μόνιμοι υπάλληλοι, 4.559 ΕΑΧ, 298 ΕΟΧ και 742 ωρομίσθιοι. Το μεγαλύτερο ποσοστό υπαλλήλων στις Δυνάμεις Ασφαλείας το αποτελούσαν οι μόνιμοι υπάλληλοι (59,8%) και το μικρότερο οι ΕΟΧ (2,1%).

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Πτήσεις: Τι ισχύει για τα ασυνόδευτα παιδιά που ταξιδεύουν – Αυτές είναι οι χρεώσεις σε κάθε αεροπορική

• Αυτά είναι τα vegan friendly ξενοδοχεία της Κύπρου – Δείτε πόσα υπάρχουν σε κάθε επαρχία

• Επίθεση σε 64χρονο: Υπό πενθήμερη κράτηση η 16χρονη - Αναζητούνται άλλα τρία πρόσωπα

• Θλίψη στον ΑΠΟΕΛ - Σκοτώθηκε σε τροχαίο ο προπονητής Γιώργος Πλατής

• Χάρης Ρώμας: Αποδέχομαι τον όρο «γκέι» αλλά δεν με χαρακτηρίζει, δεν θέλω να μπω σε ένα καλούπι



Λετυμπιώτης: «Παραμένουμε εποικοδομητικοί για θετική κατάληξη στην προσπάθεια ΓΓ ΟΗΕ»

Λετυμπιώτης: «Παραμένουμε εποικοδομητικοί για θετική κατάληξη στην προσπάθεια ΓΓ ΟΗΕ»

Η ε/κ πλευρά παραμένει εποικοδομητική με στόχο η προσπάθεια του ΓΓ να έχει θετικό αποτέλεσμα, δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, επαναλαμβάνοντας πως οι βολιδοσκοπήσεις συνεχίζονται για ενδεχόμενη τριμερή στη Νέα Υόρκη, όπως άλλωστε ανέφερε εδώ και καιρό ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top