LIKE ONLINE

Τι μπορείτε να κάνετε όταν ο μάνατζέρ σας εμποδίζει την εξέλιξή σας

Τι μπορείτε να κάνετε όταν ο μάνατζέρ σας εμποδίζει την εξέλιξή σας

Πολλές φορές αγαπάμε τη δουλειά μας, αλλά δεν βρίσκουμε τρόπο να ανελιχθούμε σε αυτή, με αποτέλεσμα να χάνουμε τον ενθουσιασμό μας. Ενίοτε δεν έχουμε ακόμα τα προσόντα ή την εμπειρία για να πάρουμε μια προαγωγή, ενίοτε όμως αυτή η εξέλιξη καθυστερεί επειδή κάποιος μπορεί να μας βάζει εμπόδια.

Τι μπορούμε λοιπόν να κάνουμε στην περίπτωση που ο μάνατζέρ μας ή κάποιο άλλο πρόσωπο που βρίσκεται ιεραρχικά πιο ψηλά από εμάς δεν μας βοηθάει να προχωρήσουμε όπως θέλουμε;

Η λύση ξεκινάει από μια ειλικρινή συζήτηση με το συγκεκριμένο πρόσωπο. Συγκεντρώνουμε στοιχεία για όλα όσα έχουμε επιτύχει και μας βοηθούν να θεμελιώσουμε το αίτημά μας για προαγωγή και ζητάμε μια συνάντηση με τον μάνατζέρ μας. Η βάση της συζήτησής μας πρέπει να είναι το πώς θα συνεργαστούμε για να επιτύχουμε τους κοινούς στόχους μας. Μέσα από αυτή την κουβέντα θα καταλάβουμε και ποιοι είναι οι δισταγμοί που μπορεί να έχει απέναντι σε μια ενδεχόμενη προαγωγή μας. Ίσως πρέπει να εξελιχθούμε περισσότερο σε κάποιο τομέα κι έτσι ζητάμε να μας δώσει την αντίστοιχη ευκαιρία.

Αν για οποιονδήποτε λόγο θεωρούμε πως μας αδικεί – π.χ. έχουμε τα απαιτούμενα προσόντα και δεν έχουμε πάρει κάποια πειστική απάντηση για τη στασιμότητα της καριέρας μας – συζητάμε το θέμα με άλλους ανθρώπους, από το εργασιακό περιβάλλον, που ίσως αναγνωρίσουν την αξία μας. Μπορεί να ανήκουν σε κάποιο άλλο τμήμα, στο οποίο να προκύψει κάποια θέση που θα μας ενδιαφέρει.

Είναι πολύ σημαντικό σε όλη αυτή τη διαδικασία να γνωρίζουμε ακριβώς πού στεκόμαστε σε σχέση με αυτά που ζητάμε και να είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε κάποιες υποχωρήσεις, αν αυτές θα βοηθήσουν αργότερα την εξέλιξή μας. Φροντίζουμε να μην απογοητευόμαστε και έχουμε το μυαλό μας διαρκώς στον τελικό μας στόχο, αποφεύγοντας τα αρνητικά συναισθήματα που θα επηρεάσουν την κρίση μας.

Στην περίπτωση που δεν έχουμε κάποιο αποτέλεσμα μετά από όλα αυτά, δεν φοβόμαστε ακόμα και να χτυπήσουμε άλλες πόρτες: αν η δουλειά που κάνουμε τώρα δεν μπορεί να ικανοποιήσει τις φιλοδοξίες μας, είναι ώρα να αναζητήσουμε κάτι άλλο. Αν δεν θεωρούμε ότι έχουμε αυτή την ανάγκη, ίσως να χρειαζόμαστε λίγο καιρό ακόμα ώστε να ωριμάσει μέσα μας η ιδέα της προαγωγής.

ΠΗΓΗ: marieclaire

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Πτήσεις: Τι ισχύει για τα ασυνόδευτα παιδιά που ταξιδεύουν – Αυτές είναι οι χρεώσεις σε κάθε αεροπορική

• Αυτά είναι τα vegan friendly ξενοδοχεία της Κύπρου – Δείτε πόσα υπάρχουν σε κάθε επαρχία

• Δημόσιο: Συνεχώς αυξάνονται οι Κυβερνητικοί - Πόσοι είναι μόνιμοι και πόσοι ωρομίσθιοι

• Επίθεση σε 64χρονο: Υπό πενθήμερη κράτηση η 16χρονη - Αναζητούνται άλλα τρία πρόσωπα

• Θλίψη στον ΑΠΟΕΛ - Σκοτώθηκε σε τροχαίο ο προπονητής Γιώργος Πλατής

• Χάρης Ρώμας: Αποδέχομαι τον όρο «γκέι» αλλά δεν με χαρακτηρίζει, δεν θέλω να μπω σε ένα καλούπι



Λετυμπιώτης: «Παραμένουμε εποικοδομητικοί για θετική κατάληξη στην προσπάθεια ΓΓ ΟΗΕ»

Λετυμπιώτης: «Παραμένουμε εποικοδομητικοί για θετική κατάληξη στην προσπάθεια ΓΓ ΟΗΕ»

Η ε/κ πλευρά παραμένει εποικοδομητική με στόχο η προσπάθεια του ΓΓ να έχει θετικό αποτέλεσμα, δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, επαναλαμβάνοντας πως οι βολιδοσκοπήσεις συνεχίζονται για ενδεχόμενη τριμερή στη Νέα Υόρκη, όπως άλλωστε ανέφερε εδώ και καιρό ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top