ΝΟΜΙΚΟΣ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ

Ο 64χρονος, οι ανήλικες και μια “συνηθισμένη” υπόθεση ληστείας

Ο 64χρονος, οι ανήλικες και μια “συνηθισμένη” υπόθεση ληστείας

Υπάρχουν κάτι σάπιες, αναχρονιστικές και επικίνδυνες νοοτροπίες τόσο βαθιά ριζωμένες που περνούν για κανονικότητα ενώ θα έπρεπε να είχαν εξαλειφθεί δεκαετίες πριν μαζί με τη χολέρα και το προικοσύμφωνο.

Στην “ευρωπαϊκή και σύγχρονη Κύπρο” του 2024 που ακόμα γκρινιάζουμε για τα “κοντά στον νου” που όχι μόνο δεν είναι κοντά αλλά σε διαφορετικό ημισφαίριο από τη λογική, η Αστυνομία δημοσιοποιεί ως μια “συνηθισμένη υπόθεση ληστείας” την περίπτωση του 64χρονου που πήγε με μια ανήλικη(!) με την οποία βγήκαν από ξενοδοχείο(!!) για να συναντήσουν μέσα στα μαύρα μεσάνυχτα σε πάρκινγκ φαστφουντάδικου της Λεμεσού μια άλλη ανήλικη(!!!) φίλη της πρώτης, για να του την πέσουν άλλοι τρεις ανήλικοι που του έριξαν σπρέι, τον χτύπησαν και του έκλεψαν 5000 ευρώ. Δόλωμα η δεύτερη ανήλικη; Μπορεί. Παγίδα; Πολύ πιθανό. Διαπράχθηκε το αδίκημα της ληστείας; Αδιαμφισβήτητα.

Όμως ήταν το μοναδικό;

Γιατί εκεί είναι που τρελαίνεσαι. Η “είδηση” δόθηκε από τις Αρχές και δημοσιεύτηκε από πολλά mainstream media ωσάν είναι το πιο φυσιολογικό πράγμα στον κόσμο ένας 64χρονος να βρίσκεται σε ξενοδοχείο με ανήλικη και μετά να πάνε να συναντήσουν μια άλλη ανήλικη περασμένα μεσάνυχτα σε πάρκινγκ φαστφουντάδικου. Αλίμονο, συμβαίνει κάθε μέρα. Είμαι σίγουρος πως αυτοί που έδωσαν και δημοσίευσαν την “είδηση” χωρίς να πεταρίσει βλέφαρο, δεν θα βρίσκουν τίποτα το μεμπτό η ανήλικη κόρη τους να κυκλοφορεί με άγνωστους 60χρονους τις μεταμεσονύκτιες ώρες. Φίλοι είναι τα παιδιά. Και όπως είπε ο 64χρονος στους αστυνομικούς θα πήγαιναν όλοι μαζί για φαγητό σαν μια χαρούμενη, αγαπημένη παρέα. Πιθανόν θα τις έπαιρνε και Happy Meal. Η “είδηση” μεταφέρθηκε και μεταδόθηκε λες και πρέπει να λυπηθούμε το 64χρονο “θύμα” και ταυτόχρονα να κουνήσουμε με απογοήτευση το κεφάλι μας, εμείς οι καθωσπρέπει νοικοκυραίοι, για την κατάντια της νεολαίας που οργανώνεται σε συμμορίες που ληστεύουν αθώους συνταξιούχους. Γι’ αυτό και η Αστυνομία φρόντισε να τονίσει πως η δεύτερη ανήλικη “καταζητείται για την εμπλοκή της στη ληστεία του 64χρονου”

What. The. Actual. Fuck?

Εν τω μεταξύ σημειώστε πως η ηλικία της πρώτης ανήλικης που ήταν στο ξενοδοχείο με τον 64χρονο δεν ήταν ανάμεσα στις πληροφορίες που έδωσε αρχικά η Αστυνομία - αργότερα αποκαλύφθηκε ότι ήταν κι αυτή ανήλικη όπως και οι τρεις δράστες της επίθεσης (δύο αγόρια και ένα κορίτσι). Τα δύο κορίτσια εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν τις επόμενες μέρες ενώ ακόμα αναζητούνται οι τρεις που λήστεψαν τον 64χρονο ο οποίος ισχυρίζεται ότι γνώρισε τη μία ανήλικη πριν από μερικούς μήνες κι ότι τον επισκέφτηκε στο ξενοδοχείο όπου τον πρότεινε να πάνε να βρουν την δεύτερη ανήλικη που είναι φίλη της. Σύμφωνα με το ΤΑΕ Λεμεσού, που ερευνά την περίεργη αυτή υπόθεση σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Διαχείρισης Υποθέσεων Ευάλωτων Προσώπων, δεν έχει διαπιστωθεί σεξουαλική εκμετάλλευση των ανηλίκων από τον παραπονούμενο, ενώ εναντίον των δύο κοριτσιών διερευνώνται τα αδικήματα της συνωμοσίας προς διάπραξης κακουργήματος και της ληστείας.

Μπορεί και να αποδειχθεί ότι ο 64χρονος και τα δύο ανήλικα κορίτσια είναι φίλοι απ’ τον στρατό. Μπορεί όντως να μην υπήρχε πρόθεση για σεξουαλική εκμετάλλευση και να ήθελε απλά να φάνε όλοι μαζί ένα μεταμεσονύκτιο μπέργκερ. Μπορεί ο 64χρονος να ήθελε να βοηθήσει τα κορίτσια και να έπεσε θύμα της αφέλειας, της καλοσύνης και της καλής του της καρδιάς. Όμως όποια κι αν είναι η έκβαση (που μεταξύ μας τη βλέπουμε να έρχεται από μακριά) δεν απαλλάσσει την Αστυνομία από τις ευθύνες για τον ανεύθυνο, πρόχειρο και προκατειλημμένο χειρισμό μιας υπόθεσης όπου εμπλέκονται ανήλικα -και πολύ πιθανό ευάλωτα- άτομα που μπορεί να μοιάζουν με θύτες αλλά πολλές φορές αποδεικνύονται και τα ίδια θύματα. Ο τρόπος που παρουσιάστηκε η υπόθεση και η αντιμετώπιση του γεγονότος της “παρέας” ενός 64χρονου με δύο ανήλικα κορίτσια τις νυχτερινές ώρες σε ξενοδοχεία και πάρκινγκ ως απολύτως φυσιολογικού, είναι το λιγότερο κατάπτυστος, εξοργιστικός και επικίνδυνος.

Αλλά ας όψονται οι γαμημένες νοοτροπίες...

 

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Πτήσεις: Τι ισχύει για τα ασυνόδευτα παιδιά που ταξιδεύουν – Αυτές είναι οι χρεώσεις σε κάθε αεροπορική

• Αυτά είναι τα vegan friendly ξενοδοχεία της Κύπρου – Δείτε πόσα υπάρχουν σε κάθε επαρχία

• Δημόσιο: Συνεχώς αυξάνονται οι Κυβερνητικοί - Πόσοι είναι μόνιμοι και πόσοι ωρομίσθιοι

• Επίθεση σε 64χρονο: Υπό πενθήμερη κράτηση η 16χρονη - Αναζητούνται άλλα τρία πρόσωπα

• Θλίψη στον ΑΠΟΕΛ - Σκοτώθηκε σε τροχαίο ο προπονητής Γιώργος Πλατής

• Χάρης Ρώμας: Αποδέχομαι τον όρο «γκέι» αλλά δεν με χαρακτηρίζει, δεν θέλω να μπω σε ένα καλούπι



Λετυμπιώτης: «Παραμένουμε εποικοδομητικοί για θετική κατάληξη στην προσπάθεια ΓΓ ΟΗΕ»

Λετυμπιώτης: «Παραμένουμε εποικοδομητικοί για θετική κατάληξη στην προσπάθεια ΓΓ ΟΗΕ»

Η ε/κ πλευρά παραμένει εποικοδομητική με στόχο η προσπάθεια του ΓΓ να έχει θετικό αποτέλεσμα, δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, επαναλαμβάνοντας πως οι βολιδοσκοπήσεις συνεχίζονται για ενδεχόμενη τριμερή στη Νέα Υόρκη, όπως άλλωστε ανέφερε εδώ και καιρό ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top