ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δεν διαβάζουν βιβλία οι Κύπριοι - Στην προτελευταία θέση η Κύπρος στην ΕΕ

Δεν διαβάζουν βιβλία οι Κύπριοι - Στην προτελευταία θέση η Κύπρος στην ΕΕ

Στην προτελευταία θέση βρίσκεται η Κύπρος ανάμεσα στα Κράτη Μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όσον αφορά το διάβασμα βιβλίων.

Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε η Eurostat, μόνο το 33,1% των Κυπρίων είχαν διαβάσει βιβλία 12 μήνες πριν από την έρευνα. Συγκεκριμένα, το 21,3% είχε διαβάσει λιγότερα από πέντε βιβλία, το 7,1% διάβασε μεταξύ πέντε και εννέα βιβλίων, ενώ το 4,7% είχε διαβάσει 10 ή περισσότερα βιβλία.

Να σημειώσουμε ότι, οι γυναίκες στην Κύπρο φαίνεται να διαβάζουν πολύ περισσότερα βιβλία σε σχέση με τους άνδρες. Συγκεκριμένα, το 25,8% των γυναικών στην Κύπρο διάβασε λιγότερα από πέντε βιβλία, το 8,9% διάβασε μεταξύ πέντε και εννέα βιβλίων και το 5,7% διάβασε δέκα βιβλία ή και περισσότερα.

Αντιθέτως, οι άνδρες φαίνεται να διαβάζουν λιγότερο αφού, το 16,5% των ανδρών στην Κύπρο διάβασε λιγότερα από πέντε βιβλία, το 5,2% διάβασε μεταξύ πέντε και εννέα βιβλίων και το 3,5% διάβασε δέκα βιβλία ή και περισσότερα.

Τι ισχύει στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Το 2022, σύμφωνα με στατιστικές της ΕΕ για το εισόδημα και τις συνθήκες διαβίωσης, το 52,8% του πληθυσμού της ΕΕ ηλικίας 16 ετών και άνω, ανέφερε ότι διάβασε βιβλία τους τελευταίους 12 μήνες.

Η νεότερη ομάδα, ηλικίας 16-29 ετών, διάβασε περισσότερα κατά 60,1% σε σύγκριση με τις ηλικίες 30 έως 54 που ανερχόταν στο 53,5%, 55 έως 64 κατά 52,6% και 65 ετών και άνω κατά 47,2%.

Περισσότερες γυναίκες στην ΕΕ διαβάζουν βιβλία κατά 60,5% από τους άνδρες κατά 44,5%. Το ίδιο μοτίβο παρατηρήθηκε κατά την εξέταση του αριθμού των βιβλίων που διαβάστηκαν: το 28,8% των γυναικών και το 24,8% των ανδρών διάβασαν λιγότερα από 5 βιβλία, το 14,3% των γυναικών και το 9,8% των ανδρών διάβασαν 5-9 βιβλία, ενώ το 17,4% των γυναικών και το 9,9% των ανδρών διαβάζει 10 ή περισσότερα βιβλία.

Μεταξύ των κρατών μελών της ΕΕ, το Λουξεμβούργο κατέγραψε το υψηλότερο ποσοστό ατόμων που είχαν διαβάσει τα βιβλία τους 12 μήνες πριν από την έρευνα με ποσοστό 75,2%, ακολουθούμενο από τη Δανία με 72,1% και την Εσθονία με 70,7%.

Αντίθετα, στη Ρουμανία, μόνο το 29,5% των ανθρώπων είχαν διαβάσει τα βιβλία τους 12 μήνες πριν από την έρευνα, το 33,1% στην Κύπρο και το 35,4% στην Ιταλία.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Τα νεότερα με την κατάσταση της υγείας της 10χρονης που εντοπίστηκε αναίσθητη σε πισίνα ξενοδοχείου

• Κλέλια Ανδριολάτου: Ο ορισμός του καλοκαιριού - Ποζάρει με τα μπικίνι της και λάμπει από χαρά

• Έπιασαν τους σιηπέτους οι κυνηγοί - Άρχισε σήμερα το κυνήγι της φάσσας

• Τραγωδία στη Ζάκυνθο: Νεκρός εντοπίστηκε λουόμενος

• Διέρρηξε επανειλημμένα υποστατικό στη Λευκωσία - Φόρεσαν χειροπέδες σε 37χρονο



Το Gymnich - Οι αντιδράσεις των συγκυβερνώντων - Αιτίες ή διαφορετικές ατζέντες - Ο Σεπτέμβριος καθοριστικός για αποφάσεις

Το Gymnich - Οι αντιδράσεις των συγκυβερνώντων - Αιτίες ή διαφορετικές ατζέντες - Ο Σεπτέμβριος καθοριστικός για αποφάσεις

Οι τελευταίες εξελίξεις σε ότι αφορά κυρίως τη συναίνεση της κυβέρνησης για τη συμμετοχή του Τούρκου ΥΠΕΞ στο Άτυπο Συμβούλιο των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ (Gymnich) στις 29 Αυγούστου, ήταν η αφορμή και όχι η αιτία για τα όσα ακολούθησαν με τις αντιδράσεις των κομμάτων ΕΔΕΚ και βουλευτών του ΔΗΚΟ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top