LIKE ONLINE

«Μουσειακή» καρτ ποστάλ παραδόθηκε 121 χρόνια μετά την αποστολή της

«Μουσειακή» καρτ ποστάλ παραδόθηκε 121 χρόνια μετά την αποστολή της

Η ταχυδρομική σφραγίδα φέρει την ένδειξη AU23 03, η οποία πιθανότατα αφορά στην ημερομηνία της 23ης Αυγούστου 1903.

Μια καρτ ποστάλ 121 ετών που «θα έπρεπε να βρίσκεται σε μουσείο» παραδόθηκε με καθυστέρηση μεγαλύτερη από έναν αιώνα. Η κάρτα, που έφερε πάνω της μια γραφική απεικόνιση ενός ελάφιου που στέκεται μπροστά σε χιονισμένα βουνά, πιστεύεται ότι χρονολογείται από το 1903. Ωστόσο, μόλις πρόσφατα έφτασε στα χέρια του προσωπικού της Swansea Building Society στην Ουαλία.

Ο υπεύθυνος μάρκετινγκ της εταιρίας, Henry Darby, δήλωσε ότι το πώς η καρτ ποστάλ κατέληξε στο χώρο εργασίας του παραμένει ένα μυστήριο, αλλά ελπίζει να βρει όσους σχετίζονται είτε με την παραλήπτρια, τη Miss Lydia Davis, είτε με τον αποστολέα, τον Ewart.

«Μπορούμε να φτιάξουμε μια ωραία ανάρτηση και να δούμε αν κάποιος γνωρίζει περισσότερα για τη δεσποινίδα ή ίσως πώς ήταν η ζωή στην οδό Cradock πριν από 121 χρόνια», δήλωσε ο 31χρονος στο πρακτορείο ειδήσεων PA.

«Το σχέδιο είναι να επιστραφεί σε κάποιον που μπορεί να έχει συγγένεια με τη Λυδία και να είναι ένα αναμνηστικό για αυτούς που θα μπορούν να το κληροδοτήσουν για τις επόμενες γενιές» συμπλήρωσε.

Η καρτ ποστάλ είναι γραμμένη με μαύρο, καλλιγραφικό κείμενο και έχει ένα πράσινο γραμματόσημο μισής πέννας με το πορτρέτο του Εδουάρδου VII, ο οποίος βασίλευσε από το 1901 έως το 1910.

Στην μπροστινή όψη της καρτ ποστάλ απεικονίζεται ένα σχέδιο μιας χειμωνιάτικης σκηνής με ένα ελάφι σε πρώτο πλάνο που ακροβατεί πάνω σε ένα παγωμένο κούτσουρο δέντρου, με μια υδάτινη μάζα και χιονισμένα βουνά πέρα, όλα κάτω από έναν έναστρο ουρανό.

Μια βάρκα κάποιου είδους φαίνεται να διασχίζει το νερό και η λεζάντα κάτω αριστερά γράφει απλά: «The Challenge».

Στην επάνω γωνία της καρτ ποστάλ αναγράφεται: Να με θυμάστε, στη δεσποινίδα Gilbert + John με αγάπη σε όλους από (αδιάβαστο)". Στο κυρίως σώμα της καρτ ποστάλ αναφέρεται: «Αγαπητή L. Δεν μπόρεσα, ήταν αδύνατο να πάρω το ζευγάρι αυτών. Λυπάμαι πολύ, αλλά ελπίζω να περνάς καλά στο σπίτι. Έχω τώρα περίπου 10 σελίνια χαρτζιλίκι χωρίς να υπολογίζω το εισιτήριο του τρένου, οπότε τα πάω καλά».

Η τράπεζα απηύθυνε έκκληση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ζητώντας από οποιονδήποτε έχει πληροφορίες για την κα Davies ή οτιδήποτε άλλο που θα μπορούσε να βοηθήσει να χυθεί φως στο μυστήριο, να προσέλθει και να επικοινωνήσει μέσω της σελίδας της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο κ. Darby δήλωσε ότι τα αρχεία απογραφής του 1901 δείχνουν ότι η δεσποινίς Davis ήταν πιθανώς 16 ετών όταν έλαβε την καρτ ποστάλ. Ζούσε εδώ με τους γονείς της και πέντε αδέλφια - ήταν η μεγαλύτερη από τα πέντε αδέλφια. Ωστόσο, στο σήμερα το ποιος μπορεί να είναι ο συγγενής της θα μπορούσε να είναι δύσκολη υπόθεση , επειδή το επώνυμο είναι κοινό στην Ουαλία.

«Είχαμε μερικές αρκετά θετικές ενδείξεις ότι ίσως υπάρχουν επιζώντα μέλη της οικογένειας που σχετίζονται με τη Λυδία. Δυστυχώς, το επώνυμο Davis είναι πολύ δημοφιλές στην Ουαλία», πρόσθεσε.

ΠΗΓΗ: Gazzetta.gr

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Σε καταστολή το 10χρονο κοριτσάκι που εντοπίστηκε αναίσθητο σε πισίνα ξενοδοχείου - Λαμβάνονται καταθέσεις

• Ξυλοφόρτωσαν 17χρονο έξω από club στον Πρωταρά – Συνελήφθη ένα πρόσωπο

• Καλοκαίρι ή χειμώνας; «Άνοιξαν οι ουρανοί» σε διάφορες περιοχές - Δείτε βίντεο

• Φρίκη στην Ελλάδα: Συνελήφθη 44χρονος που βίαζε 16χρονη φίλη του γιου του

• Ανδρέας Γεωργίου: Ανακοίνωσε ότι το Famagusta μπαίνει στο Netflix



ΥΠΕΞ: «Σημείο αναφοράς πλέον για το Κυπριακό η ΓΣ ΟΗΕ»

ΥΠΕΞ: «Σημείο αναφοράς πλέον για το Κυπριακό η ΓΣ ΟΗΕ»

Το σημείο αναφοράς πλέον για το Κυπριακό είναι η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών (ΗΕ) αναφέρει σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται την Κυριακή στην εφημερίδα «Η Καθημερινή», ο Υπουργός Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Κόμπος, σημειώνοντας ότι «η προσπάθεια του Γενικού Γραμματέα δεν έχει τερματιστεί και η δική μας πλευρά παραμένει θετική».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top