ΔΙΕΘΝΗ

Νετανιάχου: Το Ισραήλ δεν έχει πει ακόμη την τελευταία του λέξη

Νετανιάχου: Το Ισραήλ δεν έχει πει ακόμη την τελευταία του λέξη

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου προειδοποίησε σήμερα (25/8) ότι η χώρα του δεν έχει πει «την τελευταία της λέξη» με τα προληπτικά πλήγματα που εξαπέλυσε σήμερα τα ξημερώματα εναντίον του Λιβάνου προκειμένου να αποτρέψει ευρείας κλίμακας επίθεση του σιιτικού κινήματος Χεζμπολάχ.

«Πριν τρεις εβδομάδες εξουδετερώσαμε τον διοικητή (της Χεζμπολάχ) και σήμερα αποτρέψαμε τα επιθετικά σχέδιά της», τόνισε ο Νετανιάχου κατά την έναρξη υπουργικού συμβουλίου.

Σύμφωνα με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό, η αντιαεροπορική άμυνα αναχαίτισε όλα τα drones και τις ρουκέτες που εξαπέλυσε η Χεζμπολάχ εναντίον του Ισραήλ.

Παράλληλα ο Νετανιάχου δήλωσε ότι η Χεζμπολάχ και το Ιράν θα πρέπει να γνωρίζουν ότι η απάντηση που έδωσε το Ισραήλ ήταν «ακόμη ένα βήμα προς την αλλαγή της κατάστασης στον βορρά και την ασφαλή επιστροφή των κατοίκων μας στα σπίτια τους».

«Αυτό δεν είναι το τέλος της ιστορίας», υπογράμμισε.

Το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι απέτρεψε μεγάλης κλίμακας επίθεση της Χεζμπολάχ εξαπολύοντας πολλαπλά πλήγματα στον Λίβανο. Όμως το σιιτικό λιβανέζικο κίνημα επεσήμανε ότι κατάφερε να εκτοξεύσει εκατοντάδες drones και ρουκέτες εναντίον ισραηλινών θέσεων σε αντίποινα για τον θάνατο του στελέχους του στρατιωτικού του βραχίονα Φουάντ Σουκρ σε ισραηλινό πλήγμα σε προάστιο της Βηρυτού στις 30 Ιουλίου.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, Reuters

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Σε καταστολή το 10χρονο κοριτσάκι που εντοπίστηκε αναίσθητο σε πισίνα ξενοδοχείου - Λαμβάνονται καταθέσεις

• Ξυλοφόρτωσαν 17χρονο έξω από club στον Πρωταρά – Συνελήφθη ένα πρόσωπο

• Καλοκαίρι ή χειμώνας; «Άνοιξαν οι ουρανοί» σε διάφορες περιοχές - Δείτε βίντεο

• Φρίκη στην Ελλάδα: Συνελήφθη 44χρονος που βίαζε 16χρονη φίλη του γιου του

• Ανδρέας Γεωργίου: Ανακοίνωσε ότι το Famagusta μπαίνει στο Netflix



ΥΠΕΞ: «Σημείο αναφοράς πλέον για το Κυπριακό η ΓΣ ΟΗΕ»

ΥΠΕΞ: «Σημείο αναφοράς πλέον για το Κυπριακό η ΓΣ ΟΗΕ»

Το σημείο αναφοράς πλέον για το Κυπριακό είναι η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών (ΗΕ) αναφέρει σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται την Κυριακή στην εφημερίδα «Η Καθημερινή», ο Υπουργός Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Κόμπος, σημειώνοντας ότι «η προσπάθεια του Γενικού Γραμματέα δεν έχει τερματιστεί και η δική μας πλευρά παραμένει θετική».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top