ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων: Τι γράφουν σήμερα Δευτέρα 26 Αυγούστου

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων: Τι γράφουν σήμερα Δευτέρα 26 Αυγούστου

Η κατάσταση στον Λίβανο μετά την απάντηση της Χεζπολάχ και τα κτυπήματα του Ισραήλ, ο έλεγχος για διαφθορά απόστρατου αξιωματικού της Εθνικής Φρουράς από την Αρχή κατά της Διαφθοράς, το ενδεχόμενο να πραγματοποιηθεί τριμερής συνάντηση στη Νέα Υόρκη μετά τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ και οι αυξημένες ανάγκες σε ύδρευση φέτος το καλοκαίρι, είναι από τα κύρια θέματα στις εφημερίδες σήμερα.

Η «Αλήθεια» υπό από τον τίτλο “Ύψιστος συναγερμός στο Ισραήλ» αναφέρεται στα μαζικά προληπτικά κτυπήματα της ισραηλινής αεροπορίας στον Λίβανο, στις δηλώσεις Νασράλα και στην προειδοποίηση του Αιγύπτιου Προέδρου για τον κίνδυνο νέου μεγάλου μετώπου στον Λίβανο. Σε άλλο θέμα γράφει για ανεξέλεγκτη ρύπανση του θαλασσινού νερού και δημοσιεύει δηλώσεις του βουλευτή Χαράλαμπου Θεοπέμπτου. Γράφει επίσης αλλού για το σχέδιο ΚτιΖω και ότι αναμένεται να δοθούν ξεκάθαρες απαντήσεις στους επηρεαζόμενους πρόσφυγες του συνοικισμού Στρόβολος 3, στη συνάντηση με την Πολεοδομία.

Ο «Πολίτης» τιτλοφορεί το κύριο του θέμα «Ελέγχεται για διαφθορά απόστρατος αξιωματικός» και γράφει ότι κάτω από το μικροσκόπιο της Αρχής κατά της Διαφθοράς τέθηκε απόστρατος αξιωματικός, ο οποίος ελέγχεται για διαφθορά, ενώ υπηρετούσε σε υψηλόβαθμες θέσεις και ότι εξετάζονται οι σχέσεις του με εταιρείες που πωλούσαν οπλικά συστήματα στην ΕΦ. Γράφει σε άλλο θέμα ότι αυξάνονται οι εκπαιδευτικοί και με τη νέα σχολική χρονιά θα εργοδοτούνται 15.389 σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης. Αλλού αναφέρει ότι o γερμανικός τουριστικός κολοσσός TUI απέρριψε τα περί σύναψης συμφωνίας με την Κυπριακή Δημοκρατία για διακοπή των εκδρομών στα κατεχόμενα.

«Ο Φιλελεύθερος» υπό από τον τίτλο «Τριμερής μετά τη ΓΣ ΟΗΕ» γράφει ότι στις χωριστές συναντήσεις που θα έχει με τους δύο ηγέτες, θα εξετάσει τις προθέσεις και θα σταθμίσει τα δεδομένα και μετά θα αποφασίσει ο ΓΓ του ΟΗΕ για το πότε θα τους καλέσει σε μια Τριμερή. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στη διαμαρτυρία πολιτών στις Πάνω Πλάτρες για τις παρεμβάσεις στον Κρυό Ποταμό. Γράφει αλλού για τις τελευταίες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και αναφέρει ότι διαφορετική εικόνα δίνουν Χεζμπολάχ και Ισραήλ για τις πολεμικές τους ενέργειες.

«Αν δεν βρέξει, σύντομα θα πούμε το νερό…νεράκι» τιτλοφορεί το κύριο της θέμα η «Χαραυγή» και γράφει ότι τα νοικοκυριά στην Πάφο απειλούνται άμεσα από την έλλειψη ικανοποιητικών ποσοτήτων νερού, με τον ΕΟΑ να ψάχνει λύσεις. Γράφει επίσης ότι στη Βουλή των Γερόντων από τον Νοέμβριο 2023 είχαν κατατεθεί 51 προβλήματα μικρά ή μεγάλα και μέχρι σήμερα οι συνταξιούχοι δεν έχουν λάβει απαντήσεις ούτε λύσεις στα προβλήματά τους. Αλλού δημοσιεύει φωτογραφία από τη χθεσινή εκδήλωση στη Λάρνακα για την Παλαιστίνη και γράφει ότι ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ Γιώργος Κουκουμάς ανέφερε ότι θα πρέπει να σταλεί ηχηρό μήνυμα.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Βραζιλία: Βρίσκεται «σε πόλεμο» με τις πυρκαγιές – Κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε 45 πόλεις - Βίντεο που σοκάρουν

• Αδιανόητο περιστατικό στην Εύβοια: Παράτησαν για ώρες σκύλο μέσα σε αμάξι - Κάτοικοι έσπασαν το τζάμι για να τον σώσουν - Βίντεο

• Συμπλοκή στη Λεμεσό: Πέρασε χειροπέδες σε έξι πρόσωπα η Αστυνομία

• Θέλεις να αρχίσεις σπουδές εντός 2024; Αυτές είναι οι επιλογές σου – Τα deadlines και οι προτιμήσεις σε χώρες και σχολές

• Παρένθετη μητέρα στην Κύπρο: Τι ισχύει με την άδεια και επίδομα μητρότητας - Σε ποιες περιπτώσεις εφαρμόζεται



Το Κυπριακό και η απουσία συλλογικότητας στο εσωτερικό - Συνεχίζουν τις διακοπές τα δύο μεγάλα κόμματα

Το Κυπριακό και η απουσία συλλογικότητας στο εσωτερικό - Συνεχίζουν τις διακοπές τα δύο μεγάλα κόμματα

Το τελευταίο διάστημα η κυβέρνηση καταβάλλει προσπάθειες, έτσι ώστε να επαναρχίσουν οι συνομιλίες για το κυπριακό, κάνοντας αρχή με μία τριμερή συνάντηση μεταξύ του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον Ερσίν Τατάρ, στην παρουσία του ΓΓ των ΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top