ΔΙΕΘΝΗ

Ισλανδία: Ένας τουρίστας έχασε τη ζωή του και δύο ακόμη αγνοούνται μετά από κατάρρευση σπηλαίου πάγου

Ισλανδία: Ένας τουρίστας έχασε τη ζωή του και δύο ακόμη αγνοούνται μετά από κατάρρευση σπηλαίου πάγου

Ένας τουρίστας έχασε τη ζωή του και δύο ακόμη αγνοούνται μετά τη μερική κατάρρευση ενός σπηλαίου πάγου στην Ισλανδία, κατά την οποία τραυματίστηκε επίσης ένα άτομο, χωρίς να απειλείται ευτυχώς η ζωή του.

Το περιστατικό συνέβη κατά την επίσκεψη ενός γκρουπ με 25 τουρίστες, οι οποίοι συνοδεύονταν από οδηγό, στον παγετώνα Breidamerkurjökull εχθές, Κυριακή.

Ενώ η ομάδα των τουριστών περιηγούνταν στα σπήλαια πάγου που έχουν σχηματιστεί στον παγετώνα, ο τοίχος σε ένα από αυτά κατέρρευσε με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένα άτομο και να αποκοπούν από το γκρουπ δύο άλλα.

Σύμφωνα με το BBC, οι διασώστες ανέστειλαν τις έρευνες για τον εντοπισμό των αγνοουμένων μέχρι το πρωί λόγω των δύσκολων συνθηκών στο σημείο του δυστυχήματος. Εχθές, οι εργαζόμενοι των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης, που κλήθηκαν στο σημείο λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι,  χρειάστηκε να δουλέψουν μόνο με τα χέρια τους προσπαθώντας να βρουν τους αγνοούμενους.

«Οι συνθήκες είναι πολύ δύσκολες», δήλωσε ο επικεφαλής της τοπικής αστυνομίας Sveinn Kristján Rúnarsson. «Είναι μέσα στον παγετώνα και δεν μπορεί να φτάσει εύκολα εξοπλισμός εκεί... Τα πάντα γίνονται με τα χέρια».

Τοπικά ειδησεογραφικά πρακτορεία μετέδωσαν ότι περίπου 200 άτομα συμμετείχαν στην επιχείρηση διάσωσης την Κυριακή.

Μιλώντας στην ισλανδική τηλεόραση, ο Rúnarsson επισήμανε ότι ο καιρός ήταν σχετικά καλός το σαββατοκύριακο και δεν υπήρχε τίποτα που να υποδηλώνει ότι το ταξίδι στο σπήλαιο δεν έπρεπε να είχε πραγματοποιηθεί.

«Εκδρομές στα σπήλαια πάγου πραγματοποιούνται σχεδόν όλο το χρόνο», είπε χαρακτηριστικά. Αναφερόμενους στους οδηγούς, επισήμανε ότι πρόκειται για εξαιρετικά έμπειρα άτομα. «Είναι πάντα πιθανό να σταθείς άτυχος. Εμπιστεύομαι αυτούς τους ανθρώπους να αξιολογούν κάθε φορά την κατάσταση - πότε είναι ασφαλές ή όχι να πάει κανείς, και έχει γίνει καλή δουλειά εκεί μέσα στα χρόνια», σημειωσε ο ίδιος.

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Χειροπέδες σε 32χρονο για διάρρηξη κατοικίας και κατοχή διαρρηκτικών εργαλείων

• Τραυματίστηκε στο μάτι κυνηγός - Η κατάσταση της υγείας του

• Στο νοσοκομείο οδηγός: Σοβαρό τροχαίο στην Πάφο με Λεμεσιανό τραυματία

• Θέλεις να αρχίσεις σπουδές εντός 2024; Αυτές είναι οι επιλογές σου – Τα deadlines και οι προτιμήσεις σε χώρες και σχολές

• Παρένθετη μητέρα στην Κύπρο: Τι ισχύει με την άδεια και επίδομα μητρότητας - Σε ποιες περιπτώσεις εφαρμόζεται



Μονή Αββακούμ: Νέες εξελίξεις – Έβγαλαν εκτός εκκλησιαστικής δίκης τον Α. Βαβούσκο - «Θα συνεχίσουμε τον αγώνα»

Μονή Αββακούμ: Νέες εξελίξεις – Έβγαλαν εκτός εκκλησιαστικής δίκης τον Α. Βαβούσκο - «Θα συνεχίσουμε τον αγώνα»

Λίγες μέρες πριν την εκκλησιαστική δίκη που ορίστηκε στις 30 Αυγούστου ενώπιον του Συνοδικού Δικαστηρίου, σε έκτακτη συνεδρίασή του το Συνοδικό αποφάσισε πως ο Αναστάσιος Βαβούσκος δεν μπορεί να παρίσταται ως συνήγορος των μοναχών, στην δικαστική διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top