ΕΛΛΑΔΑ

Ραγδαίες εξελίξεις: Παρέμβαση εισαγγελέα εφετών για τον θάνατο του 19χρονου στο λούνα παρκ στη Χαλκιδική

Ραγδαίες εξελίξεις: Παρέμβαση εισαγγελέα εφετών για τον θάνατο του 19χρονου στο λούνα παρκ στη Χαλκιδική

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις σχετικά με την τραγωδία στο λούνα παρκ στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής, όπου έχασε τη ζωή του ο 19χρονος Γιάννης, όταν εκσφενδονίστηκε από το μοιραίο παιχνίδι crazy dance.

Το τραγικό περιστατικό προκάλεσε την παρέμβαση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Eφετών Θεσσαλονίκης, Νίκος Καλλίδης ο οποίος ζήτησε από τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκιδικής να επιμεληθεί προσωπικά όλες τις εισαγγελικές έρευνες που είναι σε εξέλιξη ώστε να ολοκληρωθούν τάχιστα, προκειμένου να υπάρξει άμεσο αποτέλεσμα όσον αφορά την απόδοση ποινικών ευθυνών, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ.

Τριπλή εισαγγελική έρευνα

Για το θέμα βρίσκονται σε εξέλιξη τρεις εισαγγελικές έρευνες:

Η πρώτη έρευνα αφορά το δυστύχημα αυτό καθ’ αυτό, η δεύτερη το καθεστώς λειτουργίας του λούνα παρκ και η τρίτη τις πιστοποιήσεις και βεβαιώσεις που έλαβε για να λειτουργήσει τόσο φέτος όσο και τα προηγούμενα χρόνια.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο πλαίσιο των ερευνών θα αναζητηθούν ποινικές ευθύνες προς πάσα κατεύθυνση. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, εκτός από τον ιδιοκτήτη του λούνα παρκ και τον χειριστή του μοιραίου παιχνιδιού, στο «κάδρο» των ευθυνών θα βρεθούν, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, εκπρόσωποι της δημοτικής Αρχής, μηχανικοί που φέρεται να πιστοποίησαν την καταλληλότητα των μηχανημάτων κ.ά.

Στον εισαγγελέα ο πατέρας του Γιάννη

Στο μεταξύ, στο δικαστικό μέγαρο Πολυγύρου μετέβη το πρωί της Δευτέρας ο πατέρας του 19χρονου που σκοτώθηκε στο λούνα παρκ. Συνοδευόμενος από τον δεύτερο γιο του, που ήταν στο παιχνίδι μαζί με τον 19χρονο Γιάννη στο μοιραίο «crazy dance» ο χαροκαμένος πατέρας παρέδωσε στην εισαγγελέα όλα τα έγγραφα που αποδεικνύουν την ακαταλληλότητα του παιχνιδιού, το οποίο οδήγησε στον θάνατο τον γιο του.

Ο ίδιος επισκέφθηκε εκ νέου το πρωί της Κυριακής το σημείο της τραγωδίας, όπου βρέθηκε και το δεύτερο παπούτσι του άτυχου νεαρού. Ο πατέρας δήλωσε μάλιστα ότι έχει στην κατοχή του έγγραφα που αποδεικνύουν τη σχέση του δήμου Κασσάνδρας με τον 58χρονο επιχειρηματία του λούνα παρκ.

«Έχω στα χέρια μου πλέον επίσημα, με δημόσια έγγραφα, τη σχέση του Δήμου με τον συγκεκριμένο επιχειρηματία με απευθείας αναθέσεις το 2021 χωρίς να υπογράφει και χωρίς να περνάει απόφαση δημοτικού συμβουλίου. Υπάρχει σχέση δήμου και συγκεκριμένου επιχειρηματία τουλάχιστον τα τελευταία τέσσερα χρόνια με απευθείας αναθέσεις και εντάλματα πληρωμών» τόνισε ο πατέρας.

Ο 58χρονος επιχειρηματίας λειτουργούσε τα μηχανήματα με υπεύθυνες δηλώσεις υπογεγραμμένες από ειδικό τεχνικό και όχι με πιστοποιήσεις όπως ορίζει ο νόμος. Το συγκεκριμένο παιχνίδι με τις περιστρεφόμενες καρέκλες το είχε προμηθευτεί, σύμφωνα με τον πατέρα του παιδιού, από επιχειρηματία της Κατερίνης με σκοπό να το επισκευάσει στη Βουλγαρία.

«Αυτοί οι άνθρωποι που προκαλέσανε το θάνατο σε αυτό το νέο παιδί είναι ελεύθεροι. Εμείς έχουμε κάνει όλα τα απαραίτητα για να τους δώσουμε έτοιμα τα στοιχεία για να μπορέσουν να προχωρήσουν σε αυτό που πρέπει. Γιατί δεν τους προσαγάγουν όλους αυτούς τους υπεύθυνους; Τι φοβούνται;», είπε ο πατέρας του 19χρονου.

ΠΗΓΗ: In.gr

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Χειροπέδες σε 32χρονο για διάρρηξη κατοικίας και κατοχή διαρρηκτικών εργαλείων

• Τραυματίστηκε στο μάτι κυνηγός - Η κατάσταση της υγείας του

• Στο νοσοκομείο οδηγός: Σοβαρό τροχαίο στην Πάφο με Λεμεσιανό τραυματία

• Θέλεις να αρχίσεις σπουδές εντός 2024; Αυτές είναι οι επιλογές σου – Τα deadlines και οι προτιμήσεις σε χώρες και σχολές

• Παρένθετη μητέρα στην Κύπρο: Τι ισχύει με την άδεια και επίδομα μητρότητας - Σε ποιες περιπτώσεις εφαρμόζεται



Μονή Αββακούμ: Νέες εξελίξεις – Έβγαλαν εκτός εκκλησιαστικής δίκης τον Α. Βαβούσκο - «Θα συνεχίσουμε τον αγώνα»

Μονή Αββακούμ: Νέες εξελίξεις – Έβγαλαν εκτός εκκλησιαστικής δίκης τον Α. Βαβούσκο - «Θα συνεχίσουμε τον αγώνα»

Λίγες μέρες πριν την εκκλησιαστική δίκη που ορίστηκε στις 30 Αυγούστου ενώπιον του Συνοδικού Δικαστηρίου, σε έκτακτη συνεδρίασή του το Συνοδικό αποφάσισε πως ο Αναστάσιος Βαβούσκος δεν μπορεί να παρίσταται ως συνήγορος των μοναχών, στην δικαστική διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top