LIKE ONLINE

Σε καταλαβαίνω από τη... γλώσσα σώματος: 5 κινήσεις που κάνουν αρνητική εντύπωση στους άλλους

Σε καταλαβαίνω από τη... γλώσσα σώματος: 5 κινήσεις που κάνουν αρνητική εντύπωση στους άλλους

Ένα αποτελεσματικό εργαλείο για την προσθήκη έμφασης και σαφήνειας στα λόγια μας είναι το σώμα. Σύμφωνα με έρευνες, η μη λεκτική επικοινωνία (γλώσσα σώματος) αντιπροσωπεύει το 55% του μηνύματος που στέλνουμε, ενώ μόνο το 7% είναι η λεκτική επικοινωνία (φράσεις, λέξεις) και το 38% η ένταση της φωνής μας (χρωματισμός, τόνος, χροιά).

Οι κινήσεις του σώματος επίσης είναι ο δείκτης της αυτοπεποίθησής σου. Επιστημονικές μελέτες έχουν αποδείξει ότι η γλώσσα του σώματος καθορίζει την προσωπικότητα ενός ατόμου. Η σωστή στάση σώματος, οι χειρονομίες, η κίνηση του σώματος, η έκφραση του προσώπου και η οπτική επαφή είναι τα κλειδιά για μια ισχυρή προσωπικότητα που δημιουργεί μια θετική πρώτη εντύπωση στο κοινό. Αντίστοιχα, υπάρχουν κάποιες κινήσεις, οι οποίες δημιουργούν κακή εντύπωση και εμείς σου παρουσιάζουμε 5 παρακάτω.

Σταυρώνεις τα χέρια πίσω από την πλάτη σου

Όταν σταυρώνεις τα χέρια πίσω από την πλάτη, μπορεί να φανείς άνθρωπος αποστασιοποιημένος, υπερόπτης ή και ανασφαλής, δυσκολεύοντας την επικοινωνία. Μπορεί να δώσεις την εντύπωση ότι κάτι κρύβεις ή δεν εμπιστεύεσαι τον άλλον, επηρεάζοντας αρνητικά τη δυναμική της συζήτησης. Αυτή η στάση μπορεί να εκληφθεί ως μη λεκτική ένδειξη δυσπιστίας ή προστατευτικότητας.

Δείχνεις κάποια/-ον

Το να δείχνεις κάποια/-ον δεν είναι καλή χειρονομία, καθώς φαίνεσαι αγενής και επιθετική/-ος. Επίσης, προσβάλλει το άλλο άτομο. Στις κοινωνίες, το να δείχνεις κάτι με το δάχτυλο εκλαμβάνεται και ως έλλειψη τρόπων ή επιθετικότητα.

Να ακουμπάς το πρόσωπό σου

Αν αγγίζεις το πρόσωπό σου ενώ μιλάς σε κάποιον, μπορεί να αφήνεις μια κακή εντύπωση. Το να αγγίζεις το πρόσωπό σου στη μέση μιας συζήτησης ή συνέντευξης είναι μια χειρονομία που δείχνει σημάδια νευρικότητας, άγχους, έλλειψης ελέγχου και αυτοπεποίθησης. Επίσης δείχνει ότι σκέφτεσαι συνεχώς κάτι και δείχνει έλλειψη παρουσίας στην τρέχουσα συζήτηση.

Ενώνεις τα χέρια σου

Ενώ πολλοί μπορεί να πιστεύουν ότι το να ενώνουν τα χέρια ή τα δάχτυλά τους προσδίδει μια δυνατή και αυθεντική στάση, είναι ακριβώς το αντίθετο. Το να ενώνεις τα χέρια ή τα δάχτυλά σου κατά τη διάρκεια μιας συνομιλίας δίνει την εντύπωση ότι είσαι αγχωμένη/-ος, νευρική/-ος, διστακτική/-ος, ανήσυχη/-ος, και ότι σου λείπει η αυτοπεποίθηση. Αν συνεχώς ενώνεις τα χέρια σου ενώ παρουσιάζεις κάτι ή μιλάς, αυτό μπορεί να σημαίνει ότι δεν είσαι καλά προετοιμασμένη/-ος. Είναι επίσης σημάδι απογοήτευσης, άγχους και έντασης.

Σταυρώνεις τα πόδια όταν είσαι όρθια/-ος

Αυτό όχι μόνο σου αφαιρεί την αυτοπεποίθηση αλλά και κάνει τα λόγια σου λιγότερο ισχυρά ή αξιόπιστα. Το να σταυρώνεις τα πόδια σου ενώ μιλάς ή παρουσιάζεις τον εαυτό σου μπορεί επίσης να φαίνεται σαν να φοβάσαι.

Πηγή: ladylike.gr

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Στέγαση φοιτητών στη Λεμεσό: Πόσο μεγάλο είναι τελικά το πρόβλημα; Συμβουλές για πρωτοετείς και όσους ψάχνουν ακόμη

• Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Ιούλιο - Αυτές είναι οι χώρες που προτίμησαν την Κύπρο – Ο σκοπός του ταξιδιού και οι επιστροφές

• Χαλκιδική: Τατουάζ την ημερομηνία που σκοτώθηκε ο 19χρονος στο λούνα παρκ έκανε ο αδερφός του

• Ανδρέας Γεωργίου: Σε αυτή την περιοχή της Κύπρου θα παντρευτεί την αγαπημένη του Σιμώνη - Ποιοι θα είναι οι κουμπάροι

• Μονή Αββακούμ: Εξετάζεται καταγγελία για εργασιακή εκμετάλλευση μοναχών από δύο Αρχιμανδρίτες

• Συνεδριάζει εκτάκτως η Επ. Ενέργειας - Στο «τραπέζι» GSI, τερματικό και οργάνωση ταξιδιών στα κατεχόμενα



Κυπριακό: Περιμένοντας τον…Τατάρ - Μέση Ανατολή και Ουκρανικό στις προτεραιότητες του ΟΗΕ

Κυπριακό: Περιμένοντας τον…Τατάρ - Μέση Ανατολή και Ουκρανικό στις προτεραιότητες του ΟΗΕ

Όλο και περισσότερο τεντώνει το σχοινί της αδιαλλαξίας ο κατοχικός ηγέτης, ο οποίος επανέλαβε για πολλοστή φορά, ότι δεν πρόκειται να καθίσει στο τραπέζι των συνομιλιών, αν δεν αναγνωριστεί πρώτα ισότιμη κυριαρχία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top