Χαλκιδική: Ιδιοκτήτης λούνα παρκ είχε αρνηθεί να αγοράσει το μοιραίο μηχάνημα - «Ήταν ένα μάτσο παλιοσίδερα»

Χαλκιδική: Ιδιοκτήτης λούνα παρκ είχε αρνηθεί να αγοράσει το μοιραίο μηχάνημα - «Ήταν ένα μάτσο παλιοσίδερα»

Σε μια πολύ σοβαρή καταγγελία προχώρησε εχθές ένας ιδιοκτήτης λούνα παρκ, ο οποίος ανέφερε ότι το παιχνίδι στη Χαλκιδική στο οποίο βρήκε τραγικό θάνατο ο 19χρονος Γιάννης πριν από μερικές μέρες, προοριζόταν για παλιοσίδερα και ότι ο ίδιος είχε αρνηθεί να το αγοράσει.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ υπό καθεστώς ανωνυμίας, ο πολύ γνωστός στον χώρο επιχειρηματίας υποστήριξε επιπλέον ότι με 250 ευρώ μπορεί κανείς να πάρει βεβαίωση καλής λειτουργίας ανεξαρτήτως της κατάστασης των μηχανημάτων.

Ο άνδρας ανέφερε πως αποφάσισε να μιλήσει για να καταγγείλει απαράδεκτες συνθήκες και πρακτικές που υφίστανται εδώ και δεκαετίες. «Πρέπει κάποια στιγμή το απόστημα να σκάσει», είπε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά το μοιραίο μηχάνημα στο λούνα παρκ στην Χαλκιδική, ο επιχειρηματίας αποκάλυψε πως του είχε προταθεί να το αγοράσει από συγκεκριμένο επιχειρηματία. Αφού μετέβη στην Κατερίνη για να το ελέγξει, το είδε τόσο σε λειτουργία όσο και ενώ αποθηκευόταν για να γίνει σκραπ. «Εγώ δε θα το έπαιρνα ποτέ αυτό», τόνισε μιλώντας στον ΣΚΑΙ. «Εγώ δε θα έβαζα ποτέ ανθρώπους να κάτσουν πάνω σε αυτό το μάτσο από παλιοσίδερα».

Επίσης, ο ίδιος κατήγγειλε αφενός ότι η συγκεκριμένη κατασκευή δε φτιάχτηκε σε πιστοποιημένη, σοβαρή τεχνική εταιρεία αλλά σε γκαραζιέρη της γειτονιάς, με αποτέλεσμα να μην παρέχει καμία απολύτως ασφάλεια, κι αφετέρου πως όλο το σύστημα που ασχολείται με τα περιφερειακά λουνα πάρκ είναι «ένα μπάχαλο».

Ειδικότερα εξήγησε πως κανείς δεν έχει άδεια και διαπίστευση από κατασκευάστρια εταιρεία ενώ στους επαγγελματίες του χώρου είναι γνωστό πως με ένα τηλεφώνημα και 250 ευρώ μπορεί να βρεθεί μηχανικός για να υπογράψει ό,τι του υπαγορευθεί χωρίς να μπει καν στον κόπο να ελέγξει τα μηχανήματα.

Περαιτέρω, έθεσε ζήτημα για τους κανόνες ασφαλείας, εξηγώντας πως κανένας δήμος δεν έχει την τεχνογνωσία ή το προσωπικό για να επιβεβαιώσει πως εφαρμόζονται και τηρούνται οι κανόνες.

Παράλληλα επισήμανε πως υπάρχει πρόβλημα όσον αφορά τους χειριστές καθώς δεν υπάρχει διαδικασία διαπίστευσης ώστε να είναι βέβαιο πως κάνουν σωστά την δουλειά τους.

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

LIVE: Μέγαλη ανησυχία από διάφορες χώρες για τις εξελίξεις στη Μ. Ανατολή - Σαφείς προειδοποιήσεις προς τις ΗΠΑ από Ιράν

LIVE: Μέγαλη ανησυχία από διάφορες χώρες για τις εξελίξεις στη Μ. Ανατολή - Σαφείς προειδοποιήσεις προς τις ΗΠΑ από Ιράν

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, ανακοίνωσε με ανάρτηση του στο Χ την ολοκλήρωση μεγάλης στρατιωτικής επιχείρησης κατά του Ιράν, δηλώνοντας ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες «ολοκλήρωσαν την πολύ επιτυχημένη επίθεσή μας σε τρεις πυρηνικές εγκαταστάσεις στο Ιράν, συμπεριλαμβανομένων των Φόρντοου, Nατάνζ και Ισφαχάν». Ακολούθησαν αντίποινα με πυραυλική επίθεση από Ιράν στο Τελ Αβίβ με νεκρούς και τραυματίες.

BEST OF TOTHEMAONLINE