ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΓΔ του Υπ. Γεωργίας: «Προσανατολισμός το 2029 όπου το αιγοπρόβειο γάλα θα υπερτερεί στο χαλλούμι»

ΓΔ του Υπ. Γεωργίας: «Προσανατολισμός το 2029 όπου το αιγοπρόβειο γάλα θα υπερτερεί στο χαλλούμι»

Προσανατολισμός του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος είναι το 2029 όπου το αιγοπρόβειο γάλα πρέπει να υπερτερεί ποσοτικά του αγελαδινού στην παραγωγή του χαλλουμιού Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ), δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Ανδρέας Γρηγορίου.

Ο κ. Γρηγορίου είπε ότι το Υπουργείο αυτή την περίοδο προσπαθεί να διαχειριστεί τον ευρωπαϊκό κανονισμό για το χαλλούμι, «στη νέα πενταετή μεταβατική περίοδο που έχουμε πάρει από την ΕΕ» για αύξηση του αιγοπρόβειου γάλακτος στο χαλλούμι.

Αναφέροντας ότι υπάρχουν αντιδράσεις σε σχέση με τις ποσοστώσεις αιγοπρόβειου στο χαλλούμι, ο κ. Γρηγορίου είπε ότι «προσπαθούμε να εξηγήσουμε και να στηρίξουμε» τις δραστηριότητες των εμπλεκομένων στην αγορά του χαλλουμιού, με στόχο πάντα, όπως τόνισε, «την συμμόρφωση με τις πρόνοιες του κανονισμού που προβλέπει ότι το 2029 το αιγοπρόβειο γάλα πρέπει να υπερτερεί ποσοτικά του αγελαδινού στην παραγωγή του χαλλουμιού».

«Προσανατολισμός μας είναι το 2029. Μέχρι τότε πρέπει να δουλέψουμε όλοι. Και αυτοί που παράγουν γάλα και χαλλούμι και εμείς ως το αρμόδιο Υπουργείο» για το θέμα του χαλλουμιού, υπογράμμισε.

Ο ΓΔ του Υπουργείου Γεωργίας είπε ότι το διάταγμα που εξέδωσε η Υπουργός Γεωργίας Μαρία Παναγιώτου προβλέπει όπως η ποσόστωση για αιγοπρόβειο γάλα στο μίγμα του χαλλουμιού παραμείνει στο 25% μέχρι τις 31 Αυγούστου του 2024. 

Πρόσθεσε ότι από την 1 Σεπτεμβρίου τους 2024 μέχρι τις 31 Ιανουαρίου του 2025 η ποσόστωση για αιγοπρόβειο γάλα μειώνεται στο 15% γιατί είναι η ξηρά περίοδος κατά την οποία τα ζώα δεν έχουν μεγάλη παραγωγικότητα γάλακτος.

Επίσης, ο κ. Γρηγορίου είπε ότι από την 1η Φεβρουαρίου του 2025 η ποσόστωση για αιγοπρόβειο γάλα θα αυξηθεί στο 30%.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Στέγαση φοιτητών στη Λεμεσό: Πόσο μεγάλο είναι τελικά το πρόβλημα; Συμβουλές για πρωτοετείς και όσους ψάχνουν ακόμη

• Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Ιούλιο - Αυτές είναι οι χώρες που προτίμησαν την Κύπρο – Ο σκοπός του ταξιδιού και οι επιστροφές

• Χαλκιδική: Τατουάζ την ημερομηνία που σκοτώθηκε ο 19χρονος στο λούνα παρκ έκανε ο αδερφός του

• Ανδρέας Γεωργίου: Σε αυτή την περιοχή της Κύπρου θα παντρευτεί την αγαπημένη του Σιμώνη - Ποιοι θα είναι οι κουμπάροι

• Μονή Αββακούμ: Εξετάζεται καταγγελία για εργασιακή εκμετάλλευση μοναχών από δύο Αρχιμανδρίτες

• Συνεδριάζει εκτάκτως η Επ. Ενέργειας - Στο «τραπέζι» GSI, τερματικό και οργάνωση ταξιδιών στα κατεχόμενα



Κυπριακό: Περιμένοντας τον…Τατάρ - Μέση Ανατολή και Ουκρανικό στις προτεραιότητες του ΟΗΕ

Κυπριακό: Περιμένοντας τον…Τατάρ - Μέση Ανατολή και Ουκρανικό στις προτεραιότητες του ΟΗΕ

Όλο και περισσότερο τεντώνει το σχοινί της αδιαλλαξίας ο κατοχικός ηγέτης, ο οποίος επανέλαβε για πολλοστή φορά, ότι δεν πρόκειται να καθίσει στο τραπέζι των συνομιλιών, αν δεν αναγνωριστεί πρώτα ισότιμη κυριαρχία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top