ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσία: Εισβολή και στο Μπέλγκοροντ φέρεται να επιχειρούν οι Ουκρανοί

Ρωσία: Εισβολή και στο Μπέλγκοροντ φέρεται να επιχειρούν οι Ουκρανοί

Έντονη κινητικότητα παρατηρείται από το πρωί της Τρίτης γύρω από το Μπέλγκοροντ στα νότια σύνορα της Ρωσίας με την Ουκρανία, με ρωσικά κανάλια στο Telegram να επικαλούνται τις διασυνδέσεις τους με τις υπηρεσίες ασφαλείας και να αναφέρουν πως οι ουκρανικές δυνάμεις επιχειρούν εισβολή, έχοντας ήδη πραγματοποιήσει επίθεση στον εκεί συνοριακό σταθμό.

Το Μπέλγκοροντ συνορεύει με την περιοχή του Κουρσκ, όπου τα ουκρανικά στρατεύματα έχουν καταλάβει ρωσικό έδαφος μετά την ξαφνική εισβολή που πραγματοποίησαν στις 6 Αυγούστου.

 

Σύμφωνα με το Reuters, το κανάλι Mash ανέφερε ότι περίπου 500 Ουκρανοί στρατιώτες επιτέθηκαν σε δύο ρωσικά σημεία ελέγχου στη Νεχοτέγιεβκα και στο Σεμπεκίνο, στην περιφέρεια του Μπέλγκοροντ.

Το Mash σημείωσε ότι έως και 200 Ουκρανοί στρατιώτες με οχήματα πεζικού είχαν προσπαθήσει να διασχίσουν τα σύνορα στη Νεχοτέγιεβκα και δέχθηκαν πυρά από το ρωσικό πυροβολικό, ενώ πρόσθεσε ότι περίπου 300 Ουκρανοί είχαν επιτεθεί στο άλλο σημείο ελέγχου, στο Σεμπεκίνο.

xartis_russia_ukraine


Δεν υπήρξε επίσημη επιβεβαίωση των αναφορών και το SHOT, ένα άλλο ειδησεογραφικό κανάλι του Telegram, ανέφερε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις είχαν απωθηθεί από τη Νεχοτέγιεβκα, μέσα στα δάση της περιοχής, αφού υπέστησαν απώλειες. Το SHOT τόνισε ότι δεν υπήρξαν συγκρούσεις στο Σεμπεκίνο.

Σε μήνυμά του στο Telegram, ο περιφερειακός κυβερνήτης του Μπέλγκοροντ, Βιάτσεσλαβ Γκλαντκόβ, δεν μίλησε για τις προαναφερόμενες μάχες στα σύνορα, ωστόσο δήλωσε πως «η κατάστασή μας εξακολουθεί να παραμένει δύσκολη». «Υπάρχουν πληροφορίες πως ο εχθρός προσπαθεί να διαπεράσει τα σύνορα στην περιφέρεια του Μπέλγκοροντ. Ο στρατός μας εκτελεί προσχεδιασμένη εργασία. Παρακαλώ παραμείνετε ψύχραιμοι και εμπιστευτείτε μόνο επίσημες πηγές πληροφοριών» πρόσθεσε ο Γκλαντκόβ.

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Στέγαση φοιτητών στη Λεμεσό: Πόσο μεγάλο είναι τελικά το πρόβλημα; Συμβουλές για πρωτοετείς και όσους ψάχνουν ακόμη

• Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Ιούλιο - Αυτές είναι οι χώρες που προτίμησαν την Κύπρο – Ο σκοπός του ταξιδιού και οι επιστροφές

• Χαλκιδική: Τατουάζ την ημερομηνία που σκοτώθηκε ο 19χρονος στο λούνα παρκ έκανε ο αδερφός του

• Ανδρέας Γεωργίου: Σε αυτή την περιοχή της Κύπρου θα παντρευτεί την αγαπημένη του Σιμώνη - Ποιοι θα είναι οι κουμπάροι

• Μονή Αββακούμ: Εξετάζεται καταγγελία για εργασιακή εκμετάλλευση μοναχών από δύο Αρχιμανδρίτες

• Συνεδριάζει εκτάκτως η Επ. Ενέργειας - Στο «τραπέζι» GSI, τερματικό και οργάνωση ταξιδιών στα κατεχόμενα



Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση 64χρονου: Εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης για τον ίδιο – Τι διερευνά η Αστυνομία

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση 64χρονου: Εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης για τον ίδιο – Τι διερευνά η Αστυνομία

Εξελίξεις σημειώνονται στην υποθεση καταγγελίας για επίθεση και ληστεία 64χρονου από νεαρά πρόσωπα, καθώς η Αστυνομία εξασφάλισε ένταλμα σύλληψης του παραπονούμενου, μετά από στοιχεία που εξασφάλισε η Υποδιεύθυνση Διαχείρισης Υποθέσεων Ευαλωτων Προσώπων.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top