ΔΙΕΘΝΗ

Ζάκερμπεργκ: Ο Λευκός Οίκος μας πίεζε να λογοκρίνουμε περιεχόμενο για τον κορωνοϊό

Ζάκερμπεργκ: Ο Λευκός Οίκος μας πίεζε να λογοκρίνουμε περιεχόμενο για τον κορωνοϊό

Ο διευθύνων σύμβουλος της Meta, Μαρκ Ζάκερμπεργκ, κατηγόρησε την κυβέρνηση Μπάιντεν ότι πίεσε τον όμιλο κοινωνικών μέσων να «λογοκρίνει» συγκεκριμένο περιεχόμενο της Covid-19 κατά τη διάρκεια της πανδημίας και δήλωσε ότι σκοπεύει να είναι πολιτικά «ουδέτερος» σε αυτόν τον εκλογικό κύκλο.

Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, σε επιστολή που απευθύνεται στον πρόεδρο της δικαστικής επιτροπής της Βουλής των Αντιπροσώπων Τζιμ Τζόρνταν, ο Ζάκερμπεργκ έγραψε ότι ανώτεροι αξιωματούχοι του Μπάιντεν είχαν «επανειλημμένα πιέσει» την ομάδα της Meta επί μήνες να λογοκρίνει κάποιο περιεχόμενο της Covid-19, συμπεριλαμβανομένων του χιούμορ και της σάτιρας.

«Πιστεύω ότι η κυβερνητική πίεση ήταν λανθασμένη και λυπάμαι που δεν ήμασταν πιο ειλικρινείς γι' αυτό», έγραψε στην επιστολή, η οποία αναρτήθηκε στο X από την επιτροπή τη Δευτέρα. «Αισθάνομαι έντονα ότι δεν πρέπει να συμβιβαστούμε με τα πρότυπα του περιεχομένου μας λόγω της πίεσης από οποιαδήποτε κυβέρνηση προς οποιαδήποτε κατεύθυνση -και είμαστε έτοιμοι να αντιδράσουμε αν συμβεί ξανά κάτι τέτοιο».

Ο Ζάκερμπεργκ επανέλαβε επίσης ότι δεν θα κάνει άλλη συνεισφορά για τη στήριξη των εκλογικών υποδομών μέσω της πρωτοβουλίας Chan Zuckerberg Initiative.

Τα σχόλια σηματοδοτούν μια απροσδόκητη δημόσια ομολογία από τον Ζάκερμπεργκ ότι ο Λευκός Οίκος είχε προσπαθήσει να επηρεάσει τις πολιτικές και την επιβολή της μετριοπάθειας, και μια προσβολή κατά των Δημοκρατικών ενόψει των εκλογών του Νοεμβρίου.

Πηγή: euro2day.gr

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση 64χρονου: Εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης για τον ίδιο – Τι διερευνά η Αστυνομία

• Ξέσπασε πυρκαγιά στο Ακρωτήρι στην περιοχή των Βρετανικών Βάσεων - Επιχειρούν τρία πτητικά μέσα

• Θάνατος 19χρονου σε Λουνα Παρκ: «Το κάθισμα έσπασε, είδα τον γιο μου να πετάγεται» - Συγκλονίζουν οι καταθέσεις μητέρας και αδελφού

• Μέχρι και σε μπρελόκ έκρυψαν ναρκωτικά στη Μύκονο – Χειροπέδες σε τρία πρόσωπα - Φωτογραφίες

• Γάζα: Ισραηλινός που είχε απαχθεί από τη Χαμάς διασώθηκε από στρατιώτες του IDF - «Είναι ένα θαύμα»

• Nύχτα τρόμου για ζευγάρι της ελληνικής showbiz: Κουκουλοφόροι εισέβαλαν στο σπίτι τους



Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση 64χρονου: Εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης για τον ίδιο – Τι διερευνά η Αστυνομία

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση 64χρονου: Εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης για τον ίδιο – Τι διερευνά η Αστυνομία

Εξελίξεις σημειώνονται στην υποθεση καταγγελίας για επίθεση και ληστεία 64χρονου από νεαρά πρόσωπα, καθώς η Αστυνομία εξασφάλισε ένταλμα σύλληψης του παραπονούμενου, μετά από στοιχεία που εξασφάλισε η Υποδιεύθυνση Διαχείρισης Υποθέσεων Ευαλωτων Προσώπων.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top