ΕΛΛΑΔΑ

Θάνατος 19χρονου σε Λουνα Παρκ: «Το κάθισμα έσπασε, είδα τον γιο μου να πετάγεται» - Συγκλονίζουν οι καταθέσεις μητέρας και αδελφού

Θάνατος 19χρονου σε Λουνα Παρκ: «Το κάθισμα έσπασε, είδα τον γιο μου να πετάγεται» - Συγκλονίζουν οι καταθέσεις μητέρας και αδελφού

Τις δραματικές στιγμές που εκτυλίχθηκαν στο λουνα παρκ του Πευκοχωρίου, στη Χαλκιδική, όπως ακριβώς τις περιέγραψαν στις καταθέσεις τους στους αστυνομικούς, η μητέρα και ο 16χρονος αδελφός του θύματος, δημοσίευσε η Ελλαδική ιστοσελίδα protothema.gr.

Μέσα από τις καταθέσεις των πρωταγωνιστών οι οποίες δόθηκαν λίγες ώρες μετά το δυστύχημα και περιλαμβάνονται στη δικογραφία που σχηματίζεται για την υπόθεση, αποκαλύπτονται όλα όσα συνέβησαν το μοιραίο βράδυ στο λούνα παρκ, όπου έμελλε να είναι μοιραίο για τον 19χρονο Γιάννη, ο οποίος σκοτώθηκε ακαριαία όταν εκτοξεύθηκε από το παιχνίδι ''Crazy dance''.

Η οικογένεια που κατάγεται από την Βέροια, βρισκόταν για διακοπές στην περιοχή της Χαλκιδικής και εκείνο το βράδυ, όπως εξήγησε η μητέρα στους αστυνομικούς, είχαν βγει για βόλτα στον πεζόδρομο της παραλίας του Πευκοχωρίου και αφού έκατσαν για να πιουν έναν χυμό, στη συνέχεια τα παιδιά επέμεναν να πάνε όλοι μαζί στο λούνα παρκ της περιοχής. Μάλιστα, ένα ακόμα τραγικό στοιχείο της υπόθεσης, είναι ότι η μητέρα αρχικά διαφώνησε όταν ο 19χρονος και ο 16χρονος εξέφρασαν την επιθυμία τους να ανέβουν στο παιχνίδι ''crazy dance'', όμως, τελικά, ανέβηκαν.

«Κάθισαν στο ίδιο κάθισμα και το μηχάνημα ξεκίνησε. Εγώ με τον μικρότερο υιό μου, ηλικίας 12,5 ετών καθόμασταν κάτω και παρακολουθούσαμε», λέει αρχικά στην κατάθεσή της, ξεκινώντας να περιγράφει πως έγινε το σοκαριστικό δυστύχημα.

«Κάποια στιγμή γυρνούσε πολύ γρήγορα (σ.σ. το μηχάνημα) και φώναξα τον χειριστή να ελαττώσει ταχύτητα, πλην όμως εκείνος δεν άκουσε και μετά από λίγο άκουσα ένα τρίξιμο και σε ελάχιστο χρόνο το κάθισμα έσπασε και είδα τον μεγαλύτερο υιό μου να πετάγεται κάτω στο έδαφος με το κεφάλι και τα πόδια του στην τελική θέση του σώματός του να είναι στα κάγκελα του μηχανήματος. Ο άλλος μου υιός κρατήθηκε από το κάθισμα», ανέφερε η μητέρα του θύματος.

«Αμέσως έτρεξα προς το σημείο που είχε πέσει ο υιός μου και με το που τον είδα θόλωσαν τα μάτια μου και άρχισα να φωνάζω. Μετά ήρθε το ΕΚΑΒ, του προσέφερε τις πρώτες βοήθειες και τον οδήγησε στο Κέντρο Υγείας Κασσάνδρας όπου μετέβησα κι εγώ μαζί με τα άλλα μου παιδιά και μας ανακοίνωσαν τον θάνατό του», προσθέτει, ολοκληρώνοντας την κατάθεσή της η οποία δόθηκε στους αστυνομικούς λίγες ώρες μετά την τραγωδία.

«Σε κλάσματα δευτερολέπτου, είδα τον αδελφό μου να εξαφανίζεται, να εκτοξεύεται από το κάθισμα»

Ο 16χρονος αδελφός του θύματος, κατέθεσε με τη σειρά του, ότι είχαν σκοπό να διασκεδάσουν και αφού αγόρασαν εισιτήρια, στη συνέχεια θέλησαν να μπουν στα μηχανήματα όπου υπάρχουν διπλές θέσεις και περιστρέφονται, ενώ επίσης περιστρέφεται και όλο το μηχάνημα.

«Πήγαμε να καθίσουμε με τον αδελφό μου σε μία διπλή θέση όμως ήρθε ο χειριστής του μηχανήματος και μας είπε να μας καθίσουμε σε άλλη θέση, χωρίς να μας εξηγήσει το λόγο. Βάλαμε ζώνες και ο χειριστής μας έλεγξε για τη χρήση της ζώνης. Το μηχάνημα είχε κόσμο αλλά δεν ήταν γεμάτο, ούτε στις μισές θέσεις. Λίγο πριν ξεκινήσει το μηχάνημα και ενώ ο χειριστής πήγαινε προς το κουβούκλιο από όπου χειρίζεται το μηχάνημα, είπε σε κάποιον άλλο ‘θα το δώσω τέρμα, θα τους κάνω να μην μπορούν να σηκώσουν τα κεφάλια τους’», ανέφερε ο αδελφός του θύματος.

Και συνέχισε: «Μετά από λίγο ξεκίνησε το παιχνίδι, αρχικά περιστρεφόταν αργά αλλά ξαφνικά άρχισε να περιστρέφεται πολύ γρήγορα και για αρκετή ώρα και τα καθίσματα που καθόμασταν με τον αδελφό μου άρχισαν να τρίζουν. Μετά από λίγο το τρίξιμο δυνάμωσε και άρχισε να ακούγεται πίσω από την πλάτη μας. Είπα στον αδελφό μου ότι το κάθισμα ξεκολλάει και άρχισα να νιώθω την πλάτη του καθίσματος να κινείται και να φεύγει από τη θέση του. Ξαφνικά σε κλάσματα δευτερολέπτου, είδα τον αδελφό μου να εξαφανίζεται, να εκτοξεύεται από το κάθισμα. Εγώ πρόλαβα και κρατήθηκα από τη χειρολαβή. Γύρισα πίσω, βγήκα από το κάθισμα και είδα τον αδελφό μου πεσμένο κάτω αιμόφυρτο, συγκεκριμένα ανάσκελα και με το κεφάλι προς τα κάτω. Κοίταξα στο κουβούκλιο και είδα ότι ο χειριστής είχε ήδη φύγει και ήταν άδειο. Έπειτα ήρθε στο σημείο ασθενοφόρο και αστυνομία. Εγώ από τη συγκινησιακή μου φόρτιση καθώς κατάλαβα ότι ο αδελφός μου χτύπησε πολύ σοβαρά, χτύπησα το τζάμι από το κουβούκλιο το οποίο έσπασε και χτύπησα το δεξί μου χέρι», σημειώνει.

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση 64χρονου: Εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης για τον ίδιο – Τι διερευνά η Αστυνομία

• Ξέσπασε πυρκαγιά στο Ακρωτήρι στην περιοχή των Βρετανικών Βάσεων - Επιχειρούν τρία πτητικά μέσα

• Μέχρι και σε μπρελόκ έκρυψαν ναρκωτικά στη Μύκονο – Χειροπέδες σε τρία πρόσωπα - Φωτογραφίες

• Γάζα: Ισραηλινός που είχε απαχθεί από τη Χαμάς διασώθηκε από στρατιώτες του IDF - «Είναι ένα θαύμα»

• Nύχτα τρόμου για ζευγάρι της ελληνικής showbiz: Κουκουλοφόροι εισέβαλαν στο σπίτι τους



Μονή Αββακούμ: Ανήλικη κατήγγειλε μοναχό για άσεμνες πράξεις - Διερευνά η Αστυνομία

Μονή Αββακούμ: Ανήλικη κατήγγειλε μοναχό για άσεμνες πράξεις - Διερευνά η Αστυνομία

Νέα είδηση που αναμένεται να συγκλονίσει την Κυπριακή κοινωνία και αφορά τη Μονή Οσίου Αββακούμ στο Φτερικούδι, βγαίνει στο φως της δημοσιότητας, αυτή τη φορά μετά από καταγγελία ανήλικης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top