ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων: Τι γράφουν σήμερα Τετάρτη 28 Αυγούστου

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων: Τι γράφουν σήμερα Τετάρτη 28 Αυγούστου

Τα σημαντικότερα θέματα στα πρωτοσελίδα του Κυπριακού Τύπου την Τετάρτη 28 Αυγούστου

Η τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος και οι δηλώσεις του Υπουργού Ενέργειας για την ηλεκτρική διασύνδεση Κύπρου-Ελλάδας, υπό το φως της σημερινής συνεδρίασης της Επιτροπής Ενέργειας της Βουλής για το θέμα, οι εξελίξεις με τη διερεύνηση της υπόθεσης της Μονής Οσίου Αββακούμ, η δημοσιοποίηση της λίστας των συμβούλων του Προέδρου της Δημοκρατίας και άλλων κυβερνητικών αξιωματούχων και οι αντιπαραθέσεις για το ζήτημα της χρήσης των ασθενοφόρων των ιδιωτικών νοσηλευτηρίων στο πλαίσιο του ΓεΣΥ είναι από τα βασικά θέματα που προβάλλονται στα πρωτοσέλιδα του σημερινού Τύπου.

H «Αλήθεια» στεγάζει το κύριό της θέμα κάτω από τον τίτλο «Ενδοκυβερνητικός καυγάς στην πλάτη των καταναλωτών» κάνοντας λόγο για "ασαφή και ασυνάρτητη θέση" του κράτους για την ηλεκτρική διασύνδεση. Αλλού αναφέρεται στη δημοσιοποίηση της λίστας των συμβούλων του Προέδρου Χριστοδουλίδη, των Υπουργών και των Υφυπουργών, κάνοντας λόγο για "διαφάνεια με το στανιό". Η «Α» προβάλλει σε άλλο ρεπορτάζ τις τελευταίες εξελίξεις στον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας και τις προειδοποιήσεις της Μόσχας για Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο.

«Λίστα συνεργατών με πολλές γκρίζες ζώνες» είναι ο τίτλος του κυρίου θέματος της εφημερίδας «Πολίτης» που γράφει ότι έπειτα από πολύμηνη καθυστέρηση το Προεδρικό έδωσε κάποια ονόματα και στοιχεία συμβούλων που εργοδοτούνται στο Προεδρικό και σε υπουργικά γραφεία. Αλλού προβάλλει νέες προτάσεις νόμου για δραστικές αλλαγές στο θέμα των καμερών τροχαίας. Ο «Π» αναφέρεται αλλού στις αντιπαραθέσεις για το θέμα των ασθενοφόρων μεταξύ ιδιωτών και ΟΚΥπΥ και κάνει λόγο για 'σφαγή' για τη μεταφορά επειγόντων περιστατικών.

Με τίτλο «Κατηγορούνται για τσαρλατανισμό» «Ο Φιλελεύθερος» στο κύριό του θέμα γράφει ότι πάνε στο συνοδικό δικαστήριο με 15 κατηγορίες ο ηγούμενος και ο αρχιμανδρίτης της Μονής Αββακούμ. Αλλού κάνει λόγο για αβεβαιότητα νοικοκυριών και επιχειρήσεων εξαιτίας των γεωπολιτικών εξελίξεων και των ανατροπών σε μεγάλα επενδυτικά έργα. Ο «Φ» σε άλλο του ρεπορτάζ προβάλλει την επερχόμενη άτυπη σύνοδο των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ με προσκεκλημένο τον Τούρκο ΥΠΕΞ.

«Θα αναλάβει η Κυβέρνηση για τον ενεργειακό δολοφόνο;» είναι ο τίτλος του κυρίου θέματος της εφημερίδας «Χαραυγή» που αναφέρει πως πληρώνουμε 33 σεντ την κιλοβατώρα ανά ώρα ενώ ο μέσος όρος στην Ευρώπη είναι 15 σεντ. Αλλού γράφει ότι η πίεση έφερε και τη δημοσιοποίηση ονομάτων συμβούλων κυβερνητικών αξιωματούχων. Η «Χ» σε άλλο θέμα προβάλλει το θέμα της στελέχωσης των σχολικών μονάδων, και τις εκκρεμότητες που υπάρχουν ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς.

Η αγγλόγλωσση ‘"Cyprus Mail’" τιτλοφορεί το κύριό της θέμα «Σκουριάζουν τα ασθενοφόρα λόγω αχρησίας» και γράφει για το αίτημα των ιδιωτικών νοσηλευτηρίων για συμπερίληψη των ασθενοφόρων τους στο ΓεΣΥ. Αλλού αναφέρει ότι η Αστυνομία προγραμματίζει να προμηθευτεί δύο νέα οχήματα εκτόξευσης νερού. Επίσης προβάλλει τις δηλώσεις του Υπουργού Ενέργειας για το θέμα της ηλεκτρικής διασύνδεσης Κύπρου-Ελλάδας.

Η εβδομαδιαία «Οικονομική Καθημερινή» στεγάζει το κύριό της θέμα υπό τον τίτλο «Στο Λονδίνο για επενδυτές οι τράπεζες» και αναφέρεται σε επαφές των κυπριακών τραπεζών στο πλαίσιο χρηματοοκονομικού συνεδρίου που θα γίνει στο Λονδίνο στις 24-26 Σεπτεμβρίου. Αλλού γράφει για την ανομβρία και τα μέτρα που επιβάλλεται να ληφθούν. Η εφημερίδα προβάλλει επίσης τις εξελίξεις για την ηλεκτρική διασύνδεση Κύπρου-Ελλάδας.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Επίθεση σε 64χρονο: Νέα σύλληψη 17χρονου - Ξετυλίγεται σιγά σιγά το μυστήριο της υπόθεσης

• Αεροπορικά ταξίδια: Όσα αλλάζουν από την 1η Σεπτεμβρίου - Επηρεάζονται οι Κύπριοι επιβάτες;

• Δημόσια Νηπιαγωγεία: Με ποια κριτήρια γίνεται η επιλογή παιδιών για φοίτηση - Όλες οι λεπτομέρειες

• Βίντεο: Ο ισραηλινός στρατός απελευθέρωσε πατέρα 11 παιδιών μετά από 10 μήνες αιχμαλωσίας από τη Χαμάς στη Γάζα

• Δάσκαλος στη Ρόδο κοιμάται στο αυτοκίνητο επειδή δεν βρίσκει σπίτι με ενοίκιο κάτω από 400 ευρώ



Crash test για Φιντάν – Η ώρα της αλήθειας για τις Κυπρογενείς υποχρεώσεις της Άγκυρας

Crash test για Φιντάν – Η ώρα της αλήθειας για τις Κυπρογενείς υποχρεώσεις της Άγκυρας

Για πρώτη φορά, οι Υπουργοί Εξωτερικών  θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν με τον Τούρκο ομόλογό τους Χακάν Φιντάν τα θέματα που είναι σημαντικά για την ΕΕ στα οποία περιλαμβάνεται το Κυπριακό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top