ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τους έπιασαν στο αεροδρόμιο με τεράστιες ποσότητες καπνικών προϊόντων - Δέχθηκαν χιλιάδες ευρώ πρόστιμο

Τους έπιασαν στο αεροδρόμιο με τεράστιες ποσότητες καπνικών προϊόντων - Δέχθηκαν χιλιάδες ευρώ πρόστιμο

Σε κατασχέσεις 48 κιλών καπνού για στριφτό τσιγάρο και 145 κούτες των 200 τσιγάρων η κάθε μία, προέβησαν μέλη του Τμήματος Τελωνείων σε δύο επιβάτες που θα αναχωρούσαν χθες Τρίτη 27 Αυγούστου από το αεροδρόμιο Λάρνακας, ο ένας για την Αθήνα και ο δεύτερος για το Λονδίνο.   

Σε ανακοίνωση του Τμήματος Τελωνείων αναφέρεται ότι «στην πρώτη περίπτωση, κατά την διάρκεια ελέγχου αναχωρούντων επιβατών, μετά από αξιολόγηση πληροφοριών, πραγματοποιήθηκε έλεγχος σε 2 αποσκευές επιβάτη με Ρουμανική υπηκοότητα, ηλικίας 50 ετών, που θα αναχωρούσε με προορισμό την Αθήνα.

Κατά τον έλεγχο των 2 αποσκευών εντοπίστηκαν συνολικά 48 κιλά καπνού για στριφτό τσιγάρο (24kg σε κάθε βαλίτσα), τα οποία δεν έφεραν την σήμανση για το βλαβερό του καπνίσματος στην ελληνική και τουρκική γλώσσα, αλλά ούτε και το χαρακτηριστικό ασφαλείας και τον μοναδικό κωδικό ιχνηλασιμότητας, ενδείξεις ότι ήταν αδασμοφορολόγητα».

Ο επιβάτης συνελήφθη για αυτόφωρα αδικήματα και σήμερα παρουσιάστηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας, το οποίο του επέβαλε χρηματική ποινή ύψους €9.400.

Στη δεύτερη περίπτωση «κατά τη διάρκεια ελέγχου αναχωρούντων επιβατών, πραγματοποιήθηκε έλεγχος σε τρεις αποσκευές  επιβάτη με Βρετανική υπηκοότητα, ηλικίας 42 ετών, που θα αναχωρούσε με προορισμό το Λονδίνο.

Κατά τον έλεγχο των τριών αποσκευών εντοπίστηκαν συνολικά 145 κούτες των 200 τσιγάρων η κάθε μία, τα οποία δεν έφεραν την σήμανση για το βλαβερό του καπνίσματος στην ελληνική και τουρκική γλώσσα, αλλά ούτε και το χαρακτηριστικό ασφαλείας και τον μοναδικό κωδικό ιχνηλασιμότητας, ενδείξεις ότι ήταν αδασμοφορολόγητα».

Ο επιβάτης συνελήφθη για αυτόφωρα αδικήματα ενώ αργότερα αφέθηκε ελεύθερος, αφού κατέβαλε χρηματικό ποσό €6.500 για τον εξώδικο συμβιβασμό του αδικήματος.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Μονή Αββακούμ: Στην αντεπίθεση η αδελφότητα - Ξεκαθαρίζει ότι η καταγγελία για κακοποίηση ανήλικης δεν αφορά μέλος της

• Συμπλοκή στη Λάρνακα: Μαρτυρία «έκαψε» 25χρονο για την υπόθεση

• Συγκλονιστικό βίντεο: Εγχειρισμένη 34χρονη με ανεύρυσμα εγκεφάλου ζει σε άθλιες συνθήκες χωρίς φαγητό στη Λεμεσό

• Αεροπορικά ταξίδια: Όσα αλλάζουν από την 1η Σεπτεμβρίου - Επηρεάζονται οι Κύπριοι επιβάτες;

• Δημόσια Νηπιαγωγεία: Με ποια κριτήρια γίνεται η επιλογή παιδιών για φοίτηση - Όλες οι λεπτομέρειες

• Φειδίας Παναγιώτου: Η πρώτη δημόσια αναφορά στην σύντροφο του - «Είμαι έτοιμος και εγώ να κάνω οικογένεια»

• Κύπριος τραγουδιστής έκανε πρόταση γάμου στην αγαπημένη του - «Με εσένα πλάι μου…»



Παπαναστασίου για φυσικό αέριο: «Εξετάζεται το ενδεχόμενο κατάργησης της αναδυόμενης αγοράς»

Παπαναστασίου για φυσικό αέριο: «Εξετάζεται το ενδεχόμενο κατάργησης της αναδυόμενης αγοράς»

Το ενδεχόμενο κατάργησης της αναδυόμενης αγοράς σε μια προσπάθεια να επιτευχθεί έλευση φυσικού αερίου στην Κύπρο για σκοπούς ηλεκτροπαραγωγής, δήλωσε ότι εξετάζει ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας Γιώργος Παπαναστασίου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top