ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων: Τι γράφουν σήμερα Πέμπτη 29 Αυγούστου

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων: Τι γράφουν σήμερα Πέμπτη 29 Αυγούστου

Τα όσα διαμείφθηκαν χθες στην Eπιτροπή Eνέργειας της Βουλής για την ηλεκτρική διασύνδεση Κύπρου-Ελλάδας, το τερματικό στο Βασιλικό και τις εκδρομές στα κατεχόμενα είναι το βασικό θέμα στα πρωτοσέλιδα του σημερινού Τύπου.

Αναφορά γίνεται επίσης στη συζήτηση στην Eπιτροπή Παιδείας της Βουλής, ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, στην έρευνα για την υπόθεση εκμετάλλευσης ανηλίκων μετά τα όσα αποκαλύπτονται με τη σύλληψη 64χρονου στη Λεμεσό και στις διάφορες δικαστικές διαδικασίες που εκκρεμούν, όπως καταγράφονται σε ρεπορτάζ του ΚΥΠΕ.

Η «Αλήθεια» στεγάζει το κύριό της θέμα κάτω από τον τίτλο «Πυροβόλησε τα πόδια του για τις εκδρομές με TUI» και γράφει ότι ο Υφυπουργός Τουρισμού Κώστας Κουμής "άφησε πολλά αναπάντητα ερωτήματα και προκάλεσε σύγχυση" σε ,ότι αφορά τις εκδρομές στα κατεχόμενα και ανέφερε πως δεν ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για το επίμαχο email υπαλλήλου της εταιρείας στην Κύπρο. Αλλού γράφει ότι Αστυνομία και υπηρεσίες κοινωνικής ευημερίας ερευνούν ξανά τα γεγονότα με αφορμή τη σύλληψη του 64χρονου στη Λεμεσό και τα όσα αποκαλύφθηκαν για τη σχέση του με ανήλικες. Η «Α» προβάλλει σε άλλο ρεπορτάζ τα διαμειφθέντα στην Επιτροπή Ενέργειας της Βουλής για την ηλεκτρική διασύνδεση Κύπρου-Ελλάδας.

«Έντονο παρασκήνιο για να αποφευχθεί το ναυάγιο» είναι ο τίτλος του κυρίου θέματος της εφημερίδας «Πολίτης» που γράφει για την ηλεκτρική διασύνδεση ότι αναζητείται διέξοδος χωρίς να επιβαρύνονται οι καταναλωτές, μέσω ενός νέου χρηματοδοτικού σχήματος. Αλλού αναφέρει ότι στα δικαστήρια προσφεύγουν πρώην σύμβουλοι που ζητούν νομιμοποίηση στο δημόσιο, μετά την δικαίωση συμβούλων του πρώην Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη. Επίσης γράφει ότι στην Κύπρο γεμίσαμε πανεπιστήμια και ότι δίνονται ‘αβέρτα’ άδειες.

Κάτω από τον τίτλο «Βλέπουν όφελος €8 δισ.» «Ο Φιλελεύθερος» προβάλλει στο κύριό του θέμα τη μελέτη κόστους-οφέλους του ΑΔΜΗΕ για το καλώδιο ηλεκτρικής διασύνδεσης Κύπρου -Ελλάδας. Γράφει σε άλλο του ρεπορτάζ πως σήμερα διεξάγεται το άτυπο συμβούλιο των ΥΠΕΞ της ΕΕ με τη συμμετοχή του Τούρκου Υπουργού και η Λευκωσία εστιάζει στις προθέσεις της ‘Αγκυρας. Επίσης ο «Φ» προβάλλει τις αναφορές της Υπουργού Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας στην Επιτροπή Παιδείας της Βουλής για το ειδικό σχολείο που θα λειτουργήσει για τους μαθητές με παραβατική συμπεριφορά.

«Επιμένουν ‘ιδιωτικά’ για το Φ.Α παρά τις απανωτές αποτυχίες» είναι ο τίτλος του κυρίου θέματος της εφημερίδας «Χαραυγή» που γράφει ότι έχει νέα φιλοσοφία η Κυβέρνηση για το τερματικό παρά το ότι έλεγε πως είχε Plan B. Επίσης γράφει ότι η ΡΑΕΚ λέει πως το γεωπολιτικό κόστος από τον GSI δεν πρέπει να το επωμιστούν οι καταναλωτές. Η «Χ» σε άλλο ρεπορτάζ προβάλλει τα στοιχεία για μειώσεις στις καταθέσεις των νοικοκυριών λόγω ακρίβειας.

Η αγγλόγλωσση "Cyprus Mail" τιτλοφορεί το κύριό της θέμα «Στο σκοτάδι η Κύπρος για το πλάνο για την διασύνδεση»  αναφέροντας ότι δεν υπάρχει ενημέρωση της Κυβέρνησης για το σχέδιο χρηματοδότησης του Great Sea Interconnector, σύμφωνα με τον Γενικό Διευθυντή του Υπουργού Οικονομικών. Αναφέρει αλλού πως υπάρχει πληθώρα σημαντικών δικαστικών διαδικασιών που εκκρεμούν, όπως παρουσιάστηκαν χθες σε ρεπορτάζ του ΚΥΠΕ. Επίσης γράφει για προτάσεις νόμου για το σύστημα καμερών τροχαίας.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Συμπλοκή στην Πάφο: Επιτέθηκαν σε νεαρό – Έδειξε τους δράστες δύο εβδομάδες μετά, ανάμεσά τους και ανήλικος

• Κάπνιζαν εν ώρα πτήσης - Ποινή φυλάκισης με αναστολή σε δύο επιβάτες αεροσκάφους

• «Κράτος Μαφία»: Επανέρχεται η Αυστραλή νομικός και συνεχίζουν οι καταθέσεις - Μαρτυρία και από τον Χρήστο Στυλιανίδη

• Νέες μειώσεις στα καύσιμα: Μέχρι που έφτασαν από τον Ιούλιο – Δείτε τα φθηνότερα πρατήρια

• Σε δύο στρατόπεδα το ΔΗΚΟ - Στήριξη Νικόλα στην κυβέρνηση για τον Φιντάν

• Καλλιμάνη: Η συγκινητική εξομολόγηση για την συνεργασία με τον Καρρά λίγο πριν τον θάνατο του



Συνέρχεται η Άτυπη Σύνοδος των ΥΠΕΞ – Το Κυπριακό στο τετ-α-τετ Γεραπετρίτη-Φιντάν

Συνέρχεται η Άτυπη Σύνοδος των ΥΠΕΞ – Το Κυπριακό στο τετ-α-τετ Γεραπετρίτη-Φιντάν

Το Κυπριακό θα βρίσκεται στο επίκεντρο της Άτυπης Συνόδου του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ που συνέρχεται την Πέμπτη στις Βρυξέλλες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top