ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠτΔ σε νέο Υπαρχηγό της Εθνικής Φρουράς - «Αναμένω ότι θα ανταποκριθείτε στα καθήκοντά σας»

ΠτΔ σε νέο Υπαρχηγό της Εθνικής Φρουράς - «Αναμένω ότι θα ανταποκριθείτε στα καθήκοντά σας»

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, στην παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Χριστοδουλίδη, η τελετή διαβεβαίωσης του νέου Υπαρχηγού της Εθνικής Φρουράς, Υποστράτηγου Νεόφυτου Παχουλίδη.

Μιλώντας κατά την τελετή, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης είπε, μεταξύ άλλων, ότι ο διορισμός του Υποστράτηγου Παχουλίδη στη θέση του Υπαρχηγού της Εθνικής Φρουράς έγινε στη βάση αξιοκρατικών κριτηρίων, σημειώνοντας ότι η Εθνική Φρουρά διαθέτει πολλά αξιόλογα στελέχη.

Πρόσθεσε ότι ο ίδιος γνωρίζει την πορεία του κ. Παχουλίδη από την υπηρεσία του στη Μόνιμη Αντιπροσωπεία, στις Βρυξέλλες.  ΄

«Αναμένω ότι θα ανταποκριθείτε στα καθήκοντα σας, ότι θα συνεργαστείτε πρώτα με τον Υπουργό Άμυνας, τον οποίον γνωρίζω πολλά χρόνια και εμπιστεύομαι απόλυτα, όπως και με τον Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς, ο οποίος, παρά τη σύντομη χρονική παρουσία του στην Κύπρο, λειτουργεί με πράξεις και όχι με λόγια – είμαστε τυχεροί που τον έχουμε ως Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς¨, είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Πρόσθεσε ότι "είμαι σίγουρος ότι με τη δική σας ενίσχυση και στήριξη η Εθνική Φρουρά θα ενισχυθεί ακόμη περισσότερο. Είμαστε σε μια προσπάθεια μετεξέλιξης της Εθνικής Φρουράς σε ένα ημιεπαγγελματικό στρατό. Την ίδια στιγμή η ενίσχυση της αποτρεπτικής ισχύος της Κυπριακής Δημοκρατίας αποτελεί προτεραιότητα, όχι μόνο λόγω του ότι συνεχίζεται η παράνομη κατοχή, αλλά, όπως γνωρίζετε και από την παρουσία σας στις Βρυξέλλες, η Κυπριακή Δημοκρατία ως κράτος μέλος της ΕΕ έχει υποχρεώσεις, στις οποίες πρέπει να ανταποκριθούμε, βρισκόμαστε σε μια περιοχή ιδιαίτερης γεωστρατηγικής σημασίας, βλέπουμε καθημερινά τις εξελίξεις.

Ο ρόλος της Εθνικής Φρουράς σήμερα δεν είναι αυτός που ήταν, γιορτάζουμε την επέτειο των 60 χρόνων της Εθνικής Φρουράς, τα καθήκοντα και οι ευθύνες της είναι σαφώς πιο ενισχυμένες σήμερα και είμαι σίγουρος αντιλαμβάνεστε τις ευθύνες που αναλογούν στον Υπαρχηγό της Εθνικής Φρουράς».

Από την πλευρά του ο νέος Υπαρχηγός της Εθνικής Φρουράς ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και απέτινε φόρο τιμής σε όσους διαχρονικά έδωσαν τη ζωή τους για την ελευθερία της Κύπρου.

Ευχαρίστησε, επίσης, όλους τους προκατόχους του, προσθέτοντας ότι «σε πνεύμα συνεργασίας με τον Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς και το Υπουργείο Άμυνας, με όλο το πολιτικό και στρατιωτικό προσωπικό, έφεδρους και εθνοφύλακες, διαβεβαιώ ότι θα εργαστώ για την υλοποίηση του προγράμματος σας στους τομείς της ασφάλειας και άμυνας, καθιστώντας την Εθνική Φρουρά έτοιμη να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της Πολιτείας».

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Συγκινεί ο Κλεόπας Κουλουμά: Έδωσαν σε αίθουσα διδασκαλίας το όνομα της μητέρας του - «Μου λείπεις»

• Προσπάθησε να επενδύσει σε κρυπτονομίσματα - Έτσι.. έχασε χιλιάδες ευρώ 57χρονος

• «Κράτος Μαφία»: Επανέρχεται η Αυστραλή νομικός και συνεχίζουν οι καταθέσεις - Μαρτυρία και από τον Χρήστο Στυλιανίδη

• Νέες μειώσεις στα καύσιμα: Μέχρι που έφτασαν από τον Ιούλιο – Δείτε τα φθηνότερα πρατήρια

• Σε δύο στρατόπεδα το ΔΗΚΟ - Στήριξη Νικόλα στην κυβέρνηση για τον Φιντάν

• Πέθανε η Μαρούλα Θεοφάνους - Θλίψη στις Πάνω Κυβίδες - «Ένας γενναιόδωρος άνθρωπος»



ΠτΔ πριν την έναρξη του Υπουργικού - «Θέτουμε τον ασθενή και τα δικαιώματα του στο επίκεντρο»

ΠτΔ πριν την έναρξη του Υπουργικού - «Θέτουμε τον ασθενή και τα δικαιώματα του στο επίκεντρο»

Στη σύσταση από το Υπουργικό Συμβούλιο του θεσμού του Συνηγόρου του Ασθενή, αναφέρθηκε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, υπογραμμίζοντας ότι τα θέματα που αφορούν τον τομέα της Υγείας αποτελούν βασική προτεραιότητα της Κυβέρνησης του.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top