ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Καταργούνται όλα τα μέτρα για τον κορωνοϊό - Εγκρίθηκε νομοσχέδιο από το Υπουργικό

Καταργούνται όλα τα μέτρα για τον κορωνοϊό - Εγκρίθηκε νομοσχέδιο από το Υπουργικό

Την έγκριση από το Υπουργικό Συμβούλιο το νομοσχεδίου του Συνηγόρου  των Ασθενών, ανακοίνωσε την Πέμπτη, μετά το πέρας του Υπουργικού Συμβουλίου, ο Υπουργός Υγείας Μιχάλης Δαμιανού.

Το νομοσχέδιο με τίτλο «Ο περί της κατοχύρωσης και προστασίας των δικαιωμάτων των ασθενών, τροποποιητικός νόμος του 2024», όπως είπε, αποτέλεσε πάγιο αίτημα των οργανωμένων ασθενών αλλά και όλων των πολιτών και κομμάτων. Εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η ψήφισή του θα αποτελέσει σημαντικό βήμα προς όφελος της κοινωνίας και των ασθενών.                    

«Με το νομοσχέδιο αυτό το Υπουργείο Υγείας κάνει ένα καθοριστικό βήμα προς τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των ασθενών, τόσο εντός όσο και εκτός ΓεΣΥ», είπε.

Πρόσθεσε ότι οι καινοτομίες που προωθούνται μέσω του προτεινόμενου νομοσχεδίου είναι καθοριστικής σημασίας για την ενδυνάμωση των δικαιωμάτων των ασθενών και τη βελτίωση της ποιότητας των υπηρεσιών υγείας στη χώρα.

Εξήγησε ότι εισάγεται ο θεσμός του συνηγόρου του ασθενούς, ο οποίος θα έχει την αρμοδιότητα να εξετάζει παράπονα και καταγγελίες που αφορούν στα δικαιώματα των ασθενών. Επιπλέον, ανέφερε, θα παρέχει ενημέρωση, πληροφορίες και θα διοργανώνει εκπαιδευτικά προγράμματα και διαφωτιστικές εκστρατείες για την ευαισθητοποίηση σχετικά με τα δικαιώματα των ασθενών. Επίσης θα εκδίδει οδηγίες και συστάσεις για τα θέματα τα οποία τον αφορούν.

 Ο Υπουργός σημείωσε ακόμα ότι ιδρύεται η Συμβουλευτική Επιτροπή για να στηρίξει το έργο του Συνηγόρου. Ενισχύεται επίσης, σημείωσε, ο ρόλος των επιτροπών εξέτασης παραπόνων σε όλες τις επαρχίες που πλέον θα χειρίζονται θέματα τόσο εντός όσο και εκτός ΓεΣΥ.

«Συνεπώς, αυτό το νομοσχέδιο δεν είναι απλά ένα νομοθετικό κείμενο, είναι μια δήλωση της δέσμευσης μας να στηρίξουμε τους ασθενείς μας να διαφυλάξουμε τα δικαιώματά τους και να προάγουμε την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας», τόνισε.

Κάλεσε τη Βουλή των Αντιπροσώπων να προχωρήσει με την ψήφιση του, ώστε να υλοποιηθεί αυτή η σημαντική πρωτοβουλία που θα έχει άμεσα θετικό αντίκτυπο στην κοινωνία.

Κατάργηση όλων των μέτρων για τον COVID

Ο Υπουργός Υγείας ανακοίνωσε επίσης την κατάργηση με διάταγμα από σήμερα Πέμπτη, όλων των μέτρων που αφορούν τον COVID και παρέμεναν σε ισχύ, δηλαδή η χρήση μάσκας σε νοσηλευτήρια και οίκους ευγηρίας.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Λευκωσία: Pit Bull επιτέθηκε στον ιδιοκτήτη του – Το πυροβόλησε θανάσιμα ο γείτονας με κυνηγετικό για να γλιτώσει τον 61χρονο

• Κεντρικές Φυλακές: Σε κινητοποίηση τέθηκαν οι Αρχές - Εντοπίστηκαν δύο κουτιά

• Τραυματίστηκε βρέφος στην Πάφο αλλά κατέληξε στη Λευκωσία λόγω... χαλασμένου αξονικού - Η θέση του ΟΚΥπΥ

• «Κράτος Μαφία»: Επανέρχεται η Αυστραλή νομικός και συνεχίζουν οι καταθέσεις - Μαρτυρία και από τον Χρήστο Στυλιανίδη

• Συγκινεί ο Κλεόπας Κουλουμά: Έδωσαν σε αίθουσα διδασκαλίας το όνομα της μητέρας του - «Μου λείπεις»



Τρία νομοσχέδια κατά της βίας και παρενόχλησης στην εργασία ενέκρινε το Υπουργικό

Τρία νομοσχέδια κατά της βίας και παρενόχλησης στην εργασία ενέκρινε το Υπουργικό

Το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε την κύρωση και την εφαρμογή της Σύμβασης του Διεθνούς Οργανισμού Εργασίας για την εξάλειψη της Βίας και της Παρενόχλησης στην εργασία, μέσα από την έγκριση τριών σχετικών νομοσχεδίων.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top