ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Συλλογική σύμβαση στην ξενοδοχειακή βιομηχανία - «Σε καλό δρόμο» αλλά «χρήζει βελτίωσης» - Τι λένε ΠΑΣΥΞΕ και ΣΤΕΚ

Συλλογική σύμβαση στην ξενοδοχειακή βιομηχανία - «Σε καλό δρόμο» αλλά «χρήζει βελτίωσης» - Τι λένε ΠΑΣΥΞΕ και ΣΤΕΚ

Η μεσολαβητική πρόταση του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων για την ανανέωση της συλλογικής σύμβασης στην ξενοδοχειακή βιομηχανία, «χρήζει περαιτέρω επεξεργασίας», δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Γενικός Διευθυντής του ΠΑΣΥΞΕ Φιλόκυπρος Ρουσουνίδης, ο οποίος ανέφερε πως η πρόταση δεν ικανοποιεί 100% τον ΠΑΣΥΞΕ.

Κληθείς να τοποθετηθεί επί της πρότασης, η οποία παραδόθηκε την Πέμπτη, στις συντεχνίες ΣΕΚ, ΠΕΟ και στους επαγγελματικούς συνδέσμους των ξενοδόχων ΣΤΕΚ και ΠΑΣΥΞΕ, ο κ. Ρουσουνίδης «είναι πολύ νωρίς να τοποθετηθούμε επί της πρότασης», η οποία «χρήζει περαιτέρω επεξεργασίας».

«Ως πρώτη αντίδραση, σίγουρα δεν μας ικανοποιεί στο 100%, όμως βρίσκονται όλα στην σφαίρα της συζήτησης», σημείωσε.

Ο ΓΔ του ΠΑΣΥΞΕ είπε ότι θα συνεδριάσουν τα συλλογικά όργανα και το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου «ούτως ώστε να επεξεργαστούμε την πρόταση σε περαιτέρω λεπτομέρεια και να καταθέσουμε την άποψη μας, το συντομότερο δυνατό».

Πρόσθεσε ότι «υπάρχει η ευχέρεια να καταθέσουμε τις απόψεις μας επί της πρότασης μέχρι τις 11 Σεπτεμβρίου», η οποία είναι η τελική ημερομηνία που καθορίστηκε από τον Διευθυντή του Τμήματος Εργασιακών Σχέσεων του Υπουργείου Άντη Αποστόλου για να δοθούν οι θέσεις της κάθε πλευράς.

Ανέφερε ότι ευελπιστεί ότι το ΔΣ θα μπορέσει να συνεδριάσει μέχρι τις αρχές της δεύτερης εβδομάδας Σεπτεμβρίου ούτως ώστε να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις του ΠΑΣΥΞΕ.

Σε παρατήρηση ότι δεν πρόκειται καμιά πλευρά να ικανοποιηθεί πλήρως από την πρόταση, ο κ. Ρουσουνίδης είπε ότι υπάρχουν κάποια σημεία που «χρήζουν περαιτέρω επεξεργασίας και ενδεχομένως συζήτηση με τους ενδιαφερόμενους».

Προς σωστή κατεύθυνση η πρόταση για ξενοδοχειακή λέει ο Πρόεδρος ΣΤΕΚ

Η μεσολαβητική πρόταση του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων για την ανανέωση της συλλογικής σύμβασης στην ξενοδοχειακή βιομηχανία, είναι προς τη σωστή κατεύθυνση καθώς η πλειοψηφία της πρότασης αποτελούν συγκλίσεις του ΣΤΕΚ με τις συντεχνίες, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Πρόεδρος του ΣΤΕΚ Άκης Βαβλίτης.

«Έχουμε παραλάβει σήμερα τη μεσολαβητική πρόταση του Υπουργείου η οποία στην πλειοψηφία της είναι συγκλίσεις που είχαμε ως ΣΤΕΚ μαζί με τις συντεχνίες» και «άρα είναι προς την σωστή κατεύθυνση».

Είπε ακόμη ότι τα υπόλοιπα θέματα της πρότασης είναι «οι ανησυχίες και τα θέλω των δύο πλευρών τα οποία το Υπουργείο έχει επεξεργαστεί και κάνει πρόταση», ενώ κάποια άλλα θέματα είναι καθαρά του Υπουργείου, όπως είπε, τα οποία «έχει προσθέσει στην πρόταση, κυρίως για καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας».

Αναφερόμενος στη διαδικασία που θα ακολουθηθεί από τον ΣΤΕΚ για εξέταση της πρότασης, ο κ. Βαβλίτης είπε ότι θα συγκληθεί την Πέμπτη, 5 Σεπτεμβρίου, το ΔΣ του ΣΤΕΚ και αν η πρόταση εγκριθεί τότε την Πέμπτη, 12 Σεπτεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί έκτακτη Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου.

Ο Πρόεδρος του ΣΤΕΚ είπε ότι η διαπραγματευτική ομάδα του Συνδέσμου «θα αναπτύξει και επεξηγήσει» την πρόταση στο ΔΣ και αν αυτή εγκριθεί, «τότε θα προχωρήσουμε σε έκτακτη Γενική Συνέλευση».

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Λευκωσία: Pit Bull επιτέθηκε στον ιδιοκτήτη του – Το πυροβόλησε θανάσιμα ο γείτονας με κυνηγετικό για να γλιτώσει τον 61χρονο

• Σε λίγες μέρες ανοίγουν τα σχολεία και υπάρχουν παιδάκια χωρίς σχολικά: «Εκλιπαρώ...να βοηθήσετε»

• Νατάσα Θεοδωρίδου: Πρόταση γάμου σε συναυλία της στη Θεσσαλονίκη – Βίντεο

• Γυμνάστρια αποκαλύπτει τι πρέπει να παραγγείλει κάποιος από τα McDonald's όταν κάνει δίαιτα - Δείτε βίντεο

• Σπουδές στην Ελλάδα: Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα εισαγωγής στα Πανεπιστήμια - Πώς να μάθετε αν περάσατε

• Υπόθεση 64χρονου: Ενώπιον δικαστηρίου οι δυο ανήλικες και τρεις ενήλικες



Τραγωδία στην Πέγεια - Νεκρός εντοπίστηκε 31χρονος μετά από επιχείρηση του ΚΣΕΔ

Τραγωδία στην Πέγεια - Νεκρός εντοπίστηκε 31χρονος μετά από επιχείρηση του ΚΣΕΔ

Ανακοινώνεται ότι, στις 29 Αυγούστου 2024 και ώρα 15:43, το ΚΣΕΔ έλαβε πληροφορία για αγνοούμενο άτομο στην θαλάσσια περιοχή «Άγιος Γεώργιος Πέγειας» στην Πάφο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top