ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων: Τι γράφουν σήμερα Παρασκευή 30 Αυγούστου

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων: Τι γράφουν σήμερα Παρασκευή 30 Αυγούστου

H ηλεκτρική διασύνδεση Κύπρου – Ελλάδας – Ισραήλ και η στάση της Κυβέρνησης, το Κυπριακό και η χθεσινή παρουσία του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών Χακάν Φιντάν στο Άτυπο Συμβούλιο στις Βρυξέλλες, ο μεγάλος αριθμός ενδιαφερομένων για το σχέδιο ‘Ενοίκιο έναντι δόσης’, τα προβλήματα με τις εξαφανίσεις παιδιών από τις παιδικές στέγες και άλλα, προβάλλονται πρωτοσέλιδα στο σημερινό Τύπο.

Η «Αλήθεια» κάτω από τον πρωτοσέλιδο τίτλο «Αντί να κρύβεστε, πάρτε αποφάσεις» γράφει ότι ο Δημοκρατικός Συναγερμός καλεί την Κυβέρνηση να σταματήσει να κρύβεται πίσω από θεσμούς και να πάρει αποφάσεις για το πολυδάπανο έργο της ηλεκτρικής διασύνδεσης Ισραήλ – Ελλάδας – Κύπρου. Γράφει επίσης ότι πέραν των 2.500 είναι οι ενδιαφέρομενοι για το σχέδιο ‘Ενοίκιο έναντι δόσης’. Αλλού αναφέρει ότι ο Ελληνας ΥΠΕΞ τόνισε την ανάγκη επανεκκίνησης του διαλόγου για το Κυπριακό στον Τούρκο ομόλογό του.

Ο «Πολίτης» με κύριο τίτλο «Ακουσε αλλά δεν άνοιξε τα χαρτιά του ο Φιντάν» και γράφει ότι σε παραγωγικούς τόνους και στο πλαίσιο εκείνων που ανέμενε η Λευκωσία φαίνεται ότι κινήθηκε το χθεσινό Άτυπο Συμβούλιο των ΥΠΕΞ της ΕΕ. Αλλού αναφέρει ότι το κρατικό σχέδιο «κτίΖΩ» πάγωσε στον προσφυγικό οικισμό Στρόβολο γιατί πέντε ένοικοι αρνούνται να εγκαταλείψουν τα διαμερίσματά τους, ζητώντας και άλλα οικονομικά ανταλλάγματα. Γράφει επίσης ότι έγιναν 53 αναφορές σε έξι μήνες σχετικά με εμπορία προσώπων.

«Ο Φιλελεύθερος» κάτω από τον κύριο τίτλο «Επεσε στο κενό η αποσύνδεση» γράφει ότι ο Τούρκος ΥΠΕΞ μίλησε για δύο κυριαρχικά ίσες οντότητες και πήρε ξεκάθαρες απαντήσεις από τον ΥΠΕΞ Κωνσταντίνο Κόμπο και άλλους Υπουργούς στο Άτυπο Συμβούλιο στις Βρυξέλλες. Γράφει αλλού ότι οι παιδικές στέγες είναι ξέφραγο αμπέλι και ότι επί 19 μέρες ήταν ελλείπουσα η 16χρονη πριν τη σύλληψή της. Γράφει επίσης ότι σε αντίσταση κατά του Ισραήλ με επιθέσεις αυτοκτονίας κάλεσε η Χαμάς, σε αντίποινα για τις επιχειρήσεις σε Δυτική Όχθη και Γάζα.

Η «Χαραυγή» τιτλοφορεί το πρωτοσέλιδό της «Μας έμεινε αμανάτι το πλαφόν στο εμπόριο στο λιμάνι Λάρνακας» και γράφει στο κύριο θέμα ότι πληρώθηκαν ήδη 9 εκ. ευρώ αποζημίωση στους διαχειριστές του λιμανιού Λεμεσού, με το ΑΚΕΛ να χαρακτηρίζει το θέμα του πλαφόν «σκάνδαλο». Γράφει επίσης ότι τα έσοδα από τον τουρισμό ανήλθαν στα 1,1 δις αλλά η πρόταση του Υπουργού Εργασίας για ανανέωση της συλλογικής σύμβασης προνοεί ψίχουλα για τους εργαζομένους. Αναφέρεται επίσης σε 23.760 άνεργους και άλλους 43.621 σε καθεστώς απασχόλησης με μειωμένες απολαβές.

Η αγγλόγλωσση «Cyprus Mail» με κύριο τίτλο «Το Υπουργικό έδωσε το πράσινο φως για το ρόλο του Συνήγορου του Ασθενή» αναφέρεται σε δηλώσεις του Υπουργού Υγείας ότι το Υπουργείο λαμβάνει αποφασιστικά μέτρα για διασφάλιση των δικαιωμάτων των ασθενών. Προβάλλει επίσης την τελετή διαβεβαίωσης του νέου Υπαρχηγού της Εθνικής Φρουράς Νεόφυτου Παχουλίδη. Προβάλλει επίσης τις δηλώσεις ικανοποίησης της κυπριακής πλευράς μετά το Ατυπο Συμβούλιο της ΕΕ χθες.

H εβδομαδιαία «Γνώμη» κάτω από τον κύριο τίτλο «Κωδικός ‘ηλεκτρισμός έναντι φυσικού αερίου'!» γράφει ότι προς υλοποίηση είναι το σενάριο ηλεκτρικής διασύνδεσης Κύπρου – Ελλάδας προς εξυπηρέτηση του Ισραήλ. Γράφει αλλού για ανοχή κυβερνώντων για υπερκέρδη τραπεζών. Η «Γ» αναφέρει επίσης ότι τη νύφη θα πληρώσουν οι πολίτες για τα πρόστιμα από ΕΕ για παράλειψη συμμόρφωσης με το ευρωπαϊκό δίκαιο.

Η εβδομαδιαία «Το κυπριακό Ποντίκι» τιτλοφορεί το κύριο θέμα «Η πολιτική σκηνή και το Κυπριακό» και γράφει ότι το Κυπριακό εκτοπίστηκε από την πρώτη θέση του ενδιαφέροντος των πολιτών στην ερώτηση ποιο είναι το πιο σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η κοινωνία. Γράφει αλλού ότι φίμωση απαιτεί από τη νέα Κυβέρνηση του Ιράν ο αγιατολάχ Χαμενέι. Αλλού αναφέρει ότι πρώτο κόμμα στην Ελλάδα, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Interview είναι η Νέα Δημοκρατία με μεγάλη πτώση και πέμπτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Μονή Αββακούμ: Θα ζητηθεί αναβολή της εκκλησιαστικής δίκης - «Η διαδικασία έχει παραβιαστεί περίπου 26 φορές»

• Καταγγελία Χριστοφίδη για διαβατήρια και δικηγορικό Αναστασιάδη – Τι γίνεται με την έρευνα της Αρχής κατά της Διαφθοράς

• Κλιματιστικά στα σχολεία: Ολοκληρώνεται η εγκατάσταση στα πρώτα 10 - Αρχίζει επιθεώρηση η ΑΗΚ

• «Ξυλοφόρτωσαν» 21χρονο σε νυχτερινό κέντρο της Λεμεσού - Ψάχνουν τους δράστες

• Όχημα παρέσυρε 68χρονη γυναίκα στη Λεμεσό - Σοβαρή η κατάστασή της

• Έρχονται βροχές και καταιγίδες - Τι θα περιλαμβάνει το καιρικό... μενού το Σαββατοκύριακο



Κυβερνητικός Εκπρόσωπος: «Απόλυτα ικανοποιημένη η Κυβέρνηση για Άτυπο Συμβούλιο ΥΠΕΞ»

Κυβερνητικός Εκπρόσωπος: «Απόλυτα ικανοποιημένη η Κυβέρνηση για Άτυπο Συμβούλιο ΥΠΕΞ»

Η προσέγγιση των κρατών μελών αλλά και των εκπροσώπων των θεσμών της ΕΕ κατά το χθεσινό Άτυπο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων, "μας αφήνει απόλυτα ικανοποιημένους", δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης. Αναγνωρίζεται παράλληλα, ανέφερε, η σημασία να συνεχιστεί ο διάλογος ΕΕ-Τουρκίας όμως με διασύνδεση με Κυπριακό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top