LIKE ONLINE

Μουσείο καλεί τους επισκέπτες να βγάλουν τα ρούχα τους και να απολαύσουν έκθεση που είναι αφιερωμένη στο γυμνισμό

Μουσείο καλεί τους επισκέπτες να βγάλουν τα ρούχα τους και να απολαύσουν έκθεση που είναι αφιερωμένη στο γυμνισμό

Σε μια τολμηρή και αντισυμβατική κίνηση, μια παραθαλάσσια πόλη της Γαλλίας τραβάει τα βλέμματα με μια νέα έκθεση μουσείου που εξερευνά την κουλτούρα του γυμνού -και προσκαλεί τους επισκέπτες να την βιώσουν οι ίδιοι γυμνοί. Το Μουσείο Ευρωπαϊκών και Μεσογειακών Πολιτισμών (Mucem) στη Μασσαλία φιλοξενεί ένα έκθεμα με τίτλο «Naturist Paradises», όπου οι επισκέπτες μπορούν να εξερευνήσουν τη μακραίωνη παράδοση του γυμνισμού, εντελώς γυμνοί, σύμφωνα με τον «The Guardian».

Περίπου 80 γενναίοι επισκέπτες ξεγυμνώθηκαν σε ένα δωμάτιο που καλύπτεται από κουρτίνες, αγκαλιάζοντας το «φυσικό» πνεύμα της έκθεσης. «Όποιος θέλει να επισκεφθεί πλήρως ντυμένος εκείνες τις ώρες, ίσως θεωρηθεί λίγο περίεργος», σημείωσε ειρωνικά εκπρόσωπος του μουσείου, υπογραμμίζοντας τη μοναδική και παιχνιδιάρικη ατμόσφαιρα της εκδήλωσης.

Η έκθεση είναι ένας εορτασμός του γυμνισμού - ενός τρόπου ζωής που αγκαλιάζει το γυμνό, ιδιαίτερα στη φύση, και έχει βαθιές ρίζες στη γαλλική κουλτούρα. «Τα τελευταία χρόνια έχει αναδυθεί μια νέα τρέλα για το γυμνό», εξηγεί η ιστοσελίδα του μουσείου.

Η έκθεση περιλαμβάνει περισσότερες από 600 φωτογραφίες, βίντεο και αντικείμενα καθημερινής χρήσης που αποτυπώνουν την ουσία του γυμνισμού και την εξέλιξή του στο πέρασμα των αιώνων. Προσφέρει μια ολοκληρωμένη ματιά στον τρόπο με τον οποίο η πρακτική αυτή έχει ενσωματωθεί στη γαλλική ζωή, ιδίως στις γνωστές πόλεις με γυμνές παραλίες, όπως η Cagnes-sur-Mer.

Μεταξύ των παρευρισκομένων που αγκάλιασαν τη μοναδική εμπειρία ήταν και ο 28χρονος Kieren Parker-Hall από το Ηνωμένο Βασίλειο. Περιγράφοντάς το ως μια «μοναδική ευκαιρία ζωής», εκτίμησε το γεγονός ότι η κουλτούρα της Γαλλίας έχει μια πιο χαλαρή προσέγγιση στο γυμνό σε σύγκριση με την πατρίδα του.

ΠΗΓΗ: Gazzetta.gr

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Μονή Αββακούμ: Ξεχωριστά κατηγορητήρια για τους τρεις μοναχούς - Πότε απαντούν στις κατηγορίες

• Ξεσπά η μητέρα του 16χρονου που δέχθηκε επίθεση από σκύλο: «Δεν κοιμάται, βλέπει τον μπροστά του» - Δείτε βίντεο

• 61χρονος ιδιοκτήτης pit bull: «Φτηνά τη γλύτωσα…» - Ο ίδιος ζήτησε από τον γείτονα να το σκοτώσει με το κυνηγετικό – Δείτε βίντεο

• Καταγγελία Χριστοφίδη για διαβατήρια και δικηγορικό Αναστασιάδη – Τι γίνεται με την έρευνα της Αρχής κατά της Διαφθοράς

• Κλιματιστικά στα σχολεία: Ολοκληρώνεται η εγκατάσταση στα πρώτα 10 - Αρχίζει επιθεώρηση η ΑΗΚ

• Νίκος Πελετιέ: Φίλησε τη Σωτηρία και εκείνη έβγαλε έρπη - Δείτε βίντεο



Μονή Αββακούμ: Τέσσερις εβδομάδες αναβολή ζήτησε ο δικηγόρος των μοναχών, του δόθηκε μία

Μονή Αββακούμ: Τέσσερις εβδομάδες αναβολή ζήτησε ο δικηγόρος των μοναχών, του δόθηκε μία

Αναβολή της εκδίκασης της υπόθεσης των μοναχών της Μονής Οσίου Αββακούμ για τέσσερις εβδομάδες ζήτησε σήμερα ο δικηγόρος Γιώργος Στυλιανού, ο οποίος αναγκάστηκε να αποδεχθεί την αναβολή μίας εβδομάδας που αντιπρότεινε το Συνοδικό Δικαστήριο, όπως ο ίδιος ανέφερε σήμερα σε δηλώσεις του, μετά το τέλος της διαδικασίας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top